TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko Prospex Scuba Diver "Sumo" SBDC003

Japon ve Asya Üretimi Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Japon Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği Japon ve Asya Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

Re: Bir Adet Japon Kutusu

Mesaj asymptote » 26 Tem 2012, 11:53

2fast4u yazdı:ayumi seiko edition :D

bu edisyon limitli mi 2fast? :D
DenizKSK yazdı:Bence bir 6Rxx serisi geliyor gibi ama hadi bakalım?? :roll:

+1
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj 2fast4u » 26 Tem 2012, 12:10

asymptote yazdı:
2fast4u yazdı:ayumi seiko edition :D

bu edisyon limitli mi 2fast? :D

limitli :D insitiable muhetemel bır nyotaimori sonrası bunu hatıra olarak edindi :super:
Resim
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj Baran » 26 Tem 2012, 12:11

2fast ibretlik bir adamsın :D

Guzel bir seiko geliyor.Şİmdiden hayırlı olsun :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj insatiable » 26 Tem 2012, 12:27

Ne zamandır diver bir model almak niyetindeydim. Benim için önemli olan nokta; fiyat, kalite ve beğeni üçgeninde orta noktayı bulmaktı. Bu saati görür görmez "beğeni" tarafım, araştırınca fiyat ve kalite yanım üçgeni oluşturdu. tabi seiko'ya olan kişisel sempatim ve beğenim de bunda etkin rol oynadı. ebay'dan bin küsür alışverişte %100 güven almış koji-koji adlı japonya'da ikamet eden arkadaştan aldım. burdan kendisine her ne kadar bizi duymayacak olsa da teşekkürlerimi sunuyorum :P saat türkiye'ye gelişinde hafif bir sıkıntı yaşadık, satıcıya hediye paketi, fatura ve kutuya 100 $ olarak belirtmesini söyledim, buna rağmen gümrükte tutuldu çünkü 75 avroluk sınırı geciyordu ama daha önce creationwatch'dan aynı şekilde 100 $ belirtilmiş kutum gümrükte takılmadan adresime ulaşmıştı. Salı günü cevizlibağ'daki PTT gümrük müdürlüğüne gidip 100$'a denk düşen 36 tl'lik vergiyi ödeyip mutlu-mesut evimin yolunu tuttum. Bunun dısında gümrükte herhangi bir sorgu, sual ve ekstra bir durumla karşılaşmadım. Daha önce gümrük ile alakalı süreç yaşamamış, tecrübesiz bana; Bu süreçte teşvik edici, ilgili yaklaşımları ve yardımları sebebiyle sebebiyle Bond'a teşekkürü bir borç biliyorum

ve gelelim saatimize

Seiko'nun Prospex dalgıç serisi (Seiko Prospex Scuba Diver "Sumo" SBDC003) ilk olarak 2007 yılında üretime başlamış profesyonellere hitab eden bir segment. Sadece Japonya'da in-house olarak üretiliyor. Saatin yapıldığı Japon arkadaşlarımızın çalışma ofisleri böyle: http://www.shizukuishi-watch.com/eng/

Saatte 23 Jewels 6r15 Seiko'nun kaliteli sayılabilecek mekanizması kullanılıyor. Bu mekanizma ETA-2824 muadili olarak karşılaştırılıp aynı özelliklere sahip hatta 2824'den artı yönleri oldugu (80 saatlik güç rezervi gibi) bilgilerini okumustum. tabi üstadlar bu konuda bizleri daha iyi aydınlatacaklardır.

Saatin diğer özellikleri ise, hardlex kristal cam (ki en büyük eksilerinden biri sanırım bu. bu fiyatta ve özellikte bir saatte safir cam gayet kullanılabilirdi)

döner bezel,

paslanmaz çelik anti manyetik kasa ve kordon (çelik kalitesi ve işçiliği halen kullanmakta olduğum seiko 5 modeli ile karşılaştırdıgım bariz göze çarpıyor)

200 metre gazlı dalış için saatin 12 yönünün üstünde su direncini gösteren (?) göz (tam tanımı bu mu değil mi bilmiyorum, yanlışsa düzeltin)

Resim
Resim

saat bizi, sade ama şık deri ve içi kadife kaplı bir kutu içinde karşılıyor.

Resim
Resim
Resim
yanlardan hafif şişkin olması sebebiyle "sumo" ismini almış. Döner bezelde koyu parliement mavisi fakat, ilk izlenimlerime göre güneş ışığında rengi açılıyor, güneşin az olduğu yerlerde daha koyu.

Resim

tepedeki "S" detayı cok ama cok hoş ve yerinde olmuş. Bu detay saate elit bir hava katıyor.

Resim

ince bilekli olmama rağmen saatin kolda duruşu hoşuma gitti.

Saatçilik terimlerine şu için tam hakim olmadığım için, bazı açıklamalarda yanlış bilgiler vermiş olabilirim. Bu amatörlükle olur o kadar ;)

Ayumi demişken: :D
"saat, önce insanı gösterir, sonra zamanı."
Kullanıcı avatarı
insatiable

Mesaj necati » 26 Tem 2012, 12:32

Çok güzel bir saat :champ: . Bir 'diversever' olarak satın alınan her diverın doğru bir karar olduğunu düşünüyorum :D
Saatin günlük sapmasını merak ediyorum. 6R15 için bu konuda başarılı olduğuna dair yazılar okudum. Forumdan birinin deneyimi daha faydalı olacak.
2fast4u :champ:
Kullanıcı avatarı
necati

Mesaj DenizKSK » 26 Tem 2012, 12:49

Çok sağlam ve kendine has bir karakteri olan saat almışsınız. Sanıyorum forumun ilk Prospex'i de sizin oldu. Yanlışım varsa bilenler düzeltsin. :roll:
Bu arada ilk kez bir tahminim (mekanizma) doğru tuttu :D , 6R15 özellikle güç depolama süresi ile sayılan bir mekanizma. :thumbup:
İyi günlerde kullanın. :champ:
"A Samurai always wears two swords."
Kullanıcı avatarı
DenizKSK

Mesaj asymptote » 26 Tem 2012, 12:57

Hayırlı olsun insatiable :champ: Eskiden pek sıcak bakmıyordum ancak şimdi benim de bir diver alasım var ;) Sana Prospex'inle mutluluklar ve güzel tatiller diliyorum.. :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj drk » 26 Tem 2012, 13:00

Insatiable, güle güle kullanın :champ:

200 metre gazlı dalış için saatin 12 yönünün üstünde su direncini gösteren (?) göz (tam tanımı bu mu değil mi bilmiyorum, yanlışsa düzeltin)

Şu kısmı tam anlayamadım, oradaki luminovalı noktadan mı bahsediyorsunuz?
Kullanıcı avatarı
drk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Japon Saat Kullanıcı İncelemeleri - Japanese Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 55 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners