G羹n羹n akam覺nda gelen inceleme editi:
Orient Disk Rainbow nam覺yla an覺lan saatimiz FER0200DW0 koduna sahip. Disk model serisinin siyah kadran, renkli indisler, kaplamas覺z 癟elik kasa ve 癟elik bilezie sahip bir versiyonu.
Orient Disk'in en temel tasar覺m 繹zellii ad覺na da yans覺yan ekilde saat kolunun bilindik akrep eklinde deil, kadran ortas覺nda perfore bir diskin d繹nmesi eklinde tasarlanm覺 olmas覺. Sandvi癟 tabir edilen tasar覺ma sahip olan kadran, indislerin yan覺s覺ra diskin alt覺nda da renkli bir ekilde yorumlanm覺. Diskin alt k覺sm覺 farkl覺 renklerde yap覺lm覺 ve zaman, disk d繹nd羹k癟e perfore saat kolunun alt覺ndan bu farkl覺 renklerin g繹r羹nmesiyle akmakta. Gayet ho ve k覺vam覺nda bir derinlik hissi veren kadran覺n eimli i癟 bezeli 羹zerinde yelkovan ve saniye kolunun beyaz rengiyle uyumlu beyaz k羹癟羹k indislerle okunurluk artt覺r覺lm覺. Bu detay olmasa renkli indislerden saat 4,5 ve 6 y繹n羹ndeki indisler mavi-mor skalas覺ndaki renkleri sebebiyle siyah kadran 羹zerinde zaman zaman okuma zorluu yaratabilirdi. Yine beyaz renk ile uyumlu olarak diskin etraf覺nda, kendisinin ba覺ms覺z bir par癟a olduunu vurgulayan beyaz hat saat 3 y繹n羹ndeki tarih g繹stergesinin de etraf覺n覺 sarmakta. Orient'in genel olarak pek beenimi kazanamayan aslanl覺 logosu ise saat 12 y繹n羹ne yerletirilmi durumda.
Tepe hari癟 41.4 mm 癟apa ve 11.3 mm y羹kseklie sahip 癟elik kasa, sade ve s覺rad覺覺 kadran tasar覺m覺n覺 繹n plana 癟覺karmak ad覺na 羹st g繹r羹n羹mde ince tutulmu. 22 mm olan boynuz mesafesi ise kordon 癟eitlilii ad覺na bir avantaj olarak g繹r羹lebilir. Bu boynuzlar da fazla g繹ze batmadan sadece g繹revlerini yerine getirmekle m羹kellef k覺l覺nm覺lar. Saat 5 bar(50m) su ge癟irimsizlie sahip, kullan覺m hedefleri d羹羹n羹ld羹羹nde makul bir ge癟irimsizlik.
elik kasan覺n i癟inde bulunan mekanizma, Orient'in b羹t羹n saatlerinde olduu gibi kendi b羹nyesinde 羹rettii mekanizmalardan 48743 kodlu otomatik bir makina. Saniye durdurma ve elle kurma 繹zellii bulunmayan bu mekanizma 21 tal覺 ve 21600 bph da 癟al覺覺yor, 40 saat g羹癟 rezervi sal覺yor. 3 hz in saniye kolu ak覺kanl覺覺 elbet sekmeleri biraz hissettirmekte. Rotorun sesi duyulabiliyor, ama rotoru g羹r羹lt羹l羹 denebilir mi bilemem, kar覺lat覺rma yapacak kadar saat k羹lt羹r羹m yok hen羹z. A癟覺k癟as覺 ben duymak istediimde bu rotor sesini duymaktan memnunum, bana saatin canl覺l覺覺n覺 hissettiriyor. Saatin genel tasar覺m eilimlerinin devam覺 olarak mekanizma renkli bir cam覺n ard覺nda sergilenmekte.
Orient Disk model gam覺 hem 繹n hem de arkada kristal cam ile sunulmakta, safir olsa ho olurdu tabi ama modelin fiyat konumlanmas覺 d羹羹n羹ld羹羹nde bu durum gayet normal g繹r羹nmekte.
Saat, fiyat覺 da d羹羹n羹ld羹羹nde genel kalite olarak gayet tatminkar, i癟ilik iyi bir d羹zeyde. Renkli indisler ve diskin arkas覺 lumeye de sahip olabilirmi diye d羹羹n羹yorum ben bir eksi olarak, bence renkli tasar覺m da buna gayet m羹sait.
Gelelim fotoraflara, ben saatin orijinal metal bileziini 20 tl ye h覺zl覺ca ald覺覺m mat siyah desensiz bir deri kordon ile deitirdim. Nato kay覺覺n da bu saate gayet yak覺abileceini d羹羹n羹yorum. Bu arada her ne kadar renkli tasar覺m覺 sebebiyle spor ve gen癟 bir duruu olsa da, uygun kombinasyonlarla dress watch olarak da kullan覺labilme potansiyeline sahip bir saat bence.
Akl覺mdayd覺 unutmuum, son olarak onu da ekleyeyim, saat k羹癟羹k makul bir kutu ile geliyor fotorafta g繹r羹ld羹羹 羹zere, T羹rkiye distirib羹t繹r羹 Aslan Saat taraf覺ndan g繹nderilen kullanma k覺lavuzu ayn覺 zamanda garanti belgesi olarak imzalanm覺. Fakat bu k覺lavuz kutunun i癟ine s覺may覺 az farkla ka癟覺r覺yor, muhtemelen Aslan Saat taraf覺ndan T羹rk癟e'letirilmi ve burada bas覺m覺 yap覺lm覺t覺r diye d羹羹n羹yorum, kutu alt y羹zeyine tam otursa 癟ok daha 覺k ve kullan覺l覺 olurmu, belki de 繹yle d羹羹n羹l羹p matbaa s羹recindeki bir s覺k覺nt覺dan kaynaklan覺yor da olabilir bu durum.