
Sizlere bir süredir kullandığım Ancon X-35 Concept III Carbon'un (Kısaca X35 diyelim) detaylı incelemesini yapacağım. Daha önce yine bir X35 açılışı yapmış ve modeli detaylıca tanıtmıştım lakin bu sefer hem yeni bir model olmasından hemde saatseverler tarafından fazlaca merak edilen bir materyalden üretilmiş olmasından dolayı bu yazıyı hazırlamak istedim.
Standart modelin incelemesinde marka ve model üzerinde fazlaca durduğumdan bu yazıda bunları atlıyorum.
Standart modelin incelemesi için

(Fotoğraflardaki tozlar için çok özür diliyorum. Masa malesef çok tozlanmış, bunu fotoğrafları bilgisayara aktarınca farkettim)
Saat diğer X35'lerle benzer bir kutu içerisinde geliyor. Kutu küçük ama oldukça kaliteli hazırlanmış. Alman saat üreticilerinin kutularına benzeyen kutudan tabiki saat dışında birde ufak tanıtım ve kullanım klavuzu çıkıyor.
X35 Carbon önceki versiyonlara göre bazı geliştirmelere sahip.
-Yeni ve bağımlılık yapıcı vanilya kokusuna sahip silikon kayış gerçekten hem konfor hemde görüntü olarak çok daha iyi duruyor.
-Kadran artık seçeceğiniz renge göre baskın bir renk kullanımına sahip.
-Kollarda luminasyon var. Uygulanan alan ufak olduğundan biraz iyi niyetli olmuş ama hiç yokdan iyidir

X35 Carbon eski versiyonlarla birebir aynı boyutlara sahip, 45mm çapı 16.5mm kalınlığı ve 56mm yüksekliği var. Ön ve arkada safir cam kullanılmış modelde yenilenmiş kadran bence eski versiyona göre çok daha iyi duruyor.
Mekanizma da bir değişiklik yok. Yine Miyota kullanan modelin fonksiyonları ve kadran layout'u değişmemiş.
Şimdi gelelim bu incelemenin eses konusuna. Materyal!
X35 Carbon adındanda anlaşılabileceği gibi Karbon Fiber kasaya sahip. Tam açılımı Carbon Fiber Reinforced Polymer olan bu materyal oldukça dayanıklı, pahalı ama tüy gibi hafif.
Önce havacılık ve savunma sanayisinde kullanılan bu materyal daha sonra süper spor otomobillere transfer olmuştu. Son yıllarda süperlüks segmentteki saat markalarında da görmeye başladığımız Carbon Fiber kullanımı çoğu modeli ulaşılması güç rakamlara taşıyordu.
X35 Carbon bu noktada işleri karıştırıyor

Peki Carbon Fiber bir saat kullanmak nasıl bir his?
İlk tecrübenin oldukça şaşırtıcı olduğunu söyleyebilirim. Saati ilk elime aldığımda hissettiğim "E bu boş?!" hissi görülmeye değerdi


Tabi Carbon Fiber'ın avantajları burada bitmiyor. Çeliğe göre daha esnek olduğundan dolayı saati çizmek bir hayli zor ayrıca fotoğrafta gördüğünüz saati ben 1 metreden yüksekten betona düşürdüm hatta düşmekle kalmayıp sekti


Hafifliğin asıl farkını saati bileğiniza taktığınızda yaşıyorsunuz. Sadece 70gr ağırlığındaki X35 Carbon bileğinizde saat olduğunu unutturuyor.
Oldukça iri olmasına rağmen çok kolay taşınan X35 Carbon dokulu kasa materyali sayesinde Egzotik tatları uygun fiyata sunmayı başarıyor

Tabi eski modele göre bazı dezavantajlar mevcut. Çelik kasada 200M olan su geçirmezlik değeri Carbon versiyonda 100M'ye indirilmiş. Birde tokada çelik yerine yine Carbon kullanılabilirmiş.
X35 gerçekten silah gibi bir saat

X35 Carbon'un 24mm genişliğindeki lug aralığı farklı kayışların kullanılmasına da olanak sağlıyor. Silikon kayış ne kadar güzel olsada ben modeli çok yakıştığını düşündüğüm Hirsch Robby ile kullanıyorum

Yavaş yavaş konunun sonuna gelelim

X35 Carbon'da kullanılan farklı ve lüks algısı yüksek olan Carbon Fiber kasa ise modern saatçiliğin gelecekte dayanıklılık ve verimlilik açısından neler yapabileceğinin güzel bir göstergesi.
İncelememi bolca fotoğrafla noktalıyorum








Saat olsunda inceleyeyim, öyle seviyorum bu işi

Herkese sevgiler
