TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko Sportura Kinetic Chronograph SNL-029P1 İnceleme

Japon ve Asya Üretimi Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Japon Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği Japon ve Asya Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

Seiko Sportura Kinetic Chronograph SNL-029P1 İnceleme

Mesaj Baran » 05 Haz 2015, 10:17

Evet,az bilgi cok makara paylaşımlı bir incelememe daha hoşgeldiniz sefalar getirdiniz eyy değerli TSF üyeleri :)

Artik beni taniyosunuz o yuzden kendimi tanitici ön yazımı es gecip incelememe basliyorum.Foruma ilk üye oldugumda sahip oldugum Seiko Sportura'mı gaza gelip vuuaaw bisuru saat markasi varmis yahu dedigim dönemde satmistim.O saati yanlıs hatirlamiyorsam 2003 de Aydin Saatten sıfır almistim iyide para vermistim yada vermemistim babama aldirmistim seviyorumya baba parası yemeği bazilarına göre :)

Neyse gel zaman git zaman pamuk prenses büyür ve taş gibi bir kız olur ahahha yok masal kismini gecicemde unuttum ne yazacagimi :) Zaman icinde birsuru Seiko aldim ama gercekten sevdigim birtanesi bile olmadi.Ustune anlamsiz GrandSeiko - Rolex karsilastirmalarindan markadan iyice sogudum ama sonra dedimki kendi kendime yahu herkes hayatinda en az 1 kere Seiko almistir milletin lafina ne bakiyosun al yine diyip yine aldim ama yine memnun kalmadim.Sonra anladimki ben ust segment Seikolari seviyorum.Grand Seikoya o parayi zaten vermem o ayrida tipinide hic begenmiyorum.Mesela Ananta yı cok seviyorum bikac kerede almaya cok yaklastim 2.el temizlerinden ama caydırıldım :)

Bu arada ben senelerdir Sportura serisine ozelliklede Limitli olan SLQ017J1 lere bayilirim.Hatta eski nesil submariner yerine gercekten bu saati tercih ederim fakat birturlu mantikli fiyatta iyi kondisyonda bir ornegine denk gelemedim.Saygıdeğer baskanimiz Bond Burak abide sagolsun önce celiginden simdide siyah kasalısindan alip agzima burnuma soka soka takip fotograf paylastigi icin agzimin suyu aka aka gaza geldim.Fakat yine mantikli bir saat bulamadim veeeeee

Dedimki git baska Sportura al bu Bond'un o saati satacagi yok :) Hain Bond :) Ama allahı var durust adamdir Burak abi acik acik oğlum satarsam cok para isterim aleni kazıklarim dedi ahahhaha

Neyseee nerde kaldım evet incelemesini yaptigim Sporturaya denk gelince bu kadarda temiz nerdeyse hiç takilmamis birtanesine denk gelince dogrusu yine 3üne 5ine bakmadim aldım dayanamadim.Saati ,saatlere merakli Dolmabahçe Sarayinda görevli bir abimizden satin aldim.Kendiside umarim üye olur.

Sporturalardan seçmece gorsel şölen sunayım sizlere.Yahu gercekten emin olun kalite olarak cogu saat modelini dizayniyla bozar bu saatler.Bana bu Seikolarla gelin canımı yiyin yahu :)

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim

Benim aldigim model SNL-029P1 kasa kodlu Kinetic Chronograph olan siyah Sportura.

1-Saati alirken kaplama oluşu sebebiyle suphelerim vardi fakat kaplamasini seneler once Seiko cok iyi yapmis yada saat cok az kullanilmis o yuzden bilmiyorum cok iyi durumda.
2-Saat Kinetic yani pilli ama bilek hareketiyle dönen rotor o pili şarj ediyor.Ben bu kadarini biliyorum malesef bilenler varsa aydinlatirsa sevinirim.Kalibresi 7L22-0AD0 AHC
3-Saatin camı safir kristal ve saniyorum antirefle mevcut cunku cam yok gibi yada barda dibi gibi cama sahip DSSD den sonra bana öle geldi :)
4-Baklalari ici dolu bilezik resmen kelepce gibi oturuyor kola fakat saat hafif bir saat degil oldukca heybetli hatta DSSD nin yaninda hic eğilip bükülmedi.
5-Kadrandaki ve butonlardaki turuncu renk saate ozelliklede bu siyah modelde oldukca sportif bir hava katmis.Fosfor yalnizca akrep yelkovan ve 3-6-9 da mevcut gücü yeterli.
6-Saatte tarih saat dakika ve saniye bulunuyor o araba kadrani gibi kadrandan insan daha cok bilgi bekliyor ama elde bu var malesef :)
7-Saatin kasasi edindıgim bilgilere gore ciktigi senelerde armut seiko olarak biliniyormus komigime gitti ama cam tasarimindan oturu bu sifati hakediyor kara armut.
8-100m su gecirmezlige sahip olan saatle dusa girilir havuza girilir sorun yok.Arka kapak cam buda guzel bir ozellik vidali arka kapak var ayrica kilitli tepe var.
9-Maddeleri 10'a tamamlamak icin kastım ama yazacak baska bisey bulamadim zaten giyinip disarida cikmam gerekiyor o yuzden burada noktaliyorum incelememi.
10-Bu maddede bos kalmasin saat cok guzel herkese tavsiye ederim :) :)

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim

Bu arada forumumuz uyelerinden Hozburun Hasan abinin Seikolarini tek gectigimi belirtmek isterim nerden buluyor o modelleri bilmiyorumda sahane hepsi :)
Kullanıcı avatarı
Baran

Re: SEIKO Sportura Kinetic Chronograph İnceleme

Mesaj kilimanjaro » 05 Haz 2015, 10:29

Hayırlı olsun Baran ... Burak ta canlısını gördüm , gerçekten çok şık.Güzel günlerde kullan. :champ:
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj Cct » 05 Haz 2015, 10:39

Sabah şekeri :D

Güle güle kullan :champ: Daha geçen bulsam alırım demiştin bu saatle ilgili bir başlıkta, hızlısın :D
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Mesaj Tgm » 05 Haz 2015, 10:45

Yine şahane inceleme, güzel saat.. :champ: Tebrikler
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullanıcı avatarı
Tgm

Mesaj zafeer » 05 Haz 2015, 12:34

Tebrikler :champ:
Güzel saat güzel inceleme :thumbup:
Kullanıcı avatarı
zafeer

Mesaj Tolgi06 » 05 Haz 2015, 12:38

Guzel gunlerde kullan Baran, en guzem modellerden biridir kanimca.
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj SeRxx » 05 Haz 2015, 12:41

Güzel günlerde kullan Baran :champ:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj altıkırkbeş » 05 Haz 2015, 13:10

Hayırlı olsun güzel günlerde kullan Baran :champ: :champ:
Kullanıcı avatarı
altıkırkbeş

Sonraki

Dön TSF Japon Saat Kullanıcı İncelemeleri - Japanese Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 201 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners