REF. SUN051P1
DRIVING SYSTEM Kinetic GMT
CALIBER NO. 5M85
CASE Stainless Steel
BAND Leather
GLASS MATERIAL Hardlex Glass
WATER RESISTANCE 10 bar W.R.
CASE DIAMETER 45.6 mm
FEATURES Power reserve approximately 6 months Power reserve indication at the press of a button GMT hand with easy hour hand adjustment function Instant-start function Rotating Bezel Screw See-through Case Back

Saatin dikkatimi 癟eken 繹zellii kadran覺 oldu.Uzun s羹redir mavi-k覺rm覺z覺 gibi deiik renk kadranl覺 bir saat bak覺n覺yordum.seiko da birka癟 mavi kadranl覺 sportura beeniyordum ancak almaya elim gitmedi birt羹rl羹..meerse arad覺覺m b繹yle yeil yanar d繹nerli bireymi

Bu kadran bana 癟ok beendiim bir seiko yu an覺msatt覺..recraft serisinden;

zerindeki deri kay覺覺n renk ve malmezesiyle ilgili endielerim olsada (daha 繹nce kulland覺覺m premier deki kay覺 k繹t羹yd羹) saati ufak bir internet incelemesi sonucu g繹r羹p denemeden sipari ettim(yanl覺 bir saat al覺m ekli).Saatin kinetik olmas覺 ise bence avantaj oldu.癟羹nk羹 tecr羹belerime g繹re birden 癟ok otomatik saati beraber kulland覺覺mda birini tercih edip dierini hi癟 kullanmamaya bal覺yorum bir s羹re sonra.癟ok severek kulland覺覺m bir otomatie sahip olduuma g繹re ihtiyac覺m arada bir kullanmak istediimde 癟al覺覺r vaziyette olacak bir kinetikti.auto relay denilen seiko mucizeside bulunsayd覺 saatte ger癟ekten harika olacakti..
Gelelim saatle ilgili izlenimlere;
Kutu klasik seiko kutusu 繹zensizliinde (saatin bana orijinal kutusuyla g繹nderildiinden emin deilim,p.tesi bu konuyla ilgili g繹r羹eceim bayiyle),karton vs.ka覺tlar evraklar hepsi sanki bir hesap makinesi alm覺s覺n覺z gibi.Bu konuya tak覺lmadan saate ge癟mek gerek,yoksa keyif ka癟abilir.
襤lk elime ald覺覺mda verdii kalite hissi 癟ok 繹nemli benim i癟in..tabii bunu f/p 癟er癟evesinde deerlendirmek ve saatlere haks覺zl覺k etmemek gerek.Bu a癟覺dan saat beklediimden iyiydi.a覺rl覺覺 ve salam duruu bende olumlu etki b覺rakt覺..kadran覺n fotoraflarda g繹r羹nenlerden daha detayl覺 olduunu belirtmeliyim.Kasa olduk癟a iri.benim kulland覺覺m ortalama saatlerden 癟ok daha iri..bu vesileyle saat 癟ap覺 olarak kullanabileceim 羹st limitleride belirlemi oldum.Bu iri yap覺 benim bileim i癟in konfor anlam覺nda bir dezavantaj oluturmad覺..tepenin 癟ok d覺a tamayan tasar覺m覺n覺n bunda etkisi var.
Saati al覺rken niyetim deiik kay覺larla kombinasyonlar oluturmak olduu i癟in 癟elik bilezikle sat覺n almak istemitim,ancak bu renk kadran sadece bu kay覺la sat覺n al覺nabiliyordu.belki vakit bulup bayiye gidebilseydim deitirtebilirdim.Belki sonra 癟elik bileziini sat覺n al覺r覺m.羹zerinde gelen kay覺 biraz sert olmakla birlikte olduk癟a salam g繹r羹n羹yor.Toka k覺sm覺n覺 癟ok beendim.kay覺 konusunda deiik alternatifler deneyeceim.
Saatin rotoru biraz sesli ve titreimli 癟al覺覺yor gibi.bu ilk etapta houma gitti asl覺nda,ama ileride rahats覺z edermi bilmiyorum.sesli derken daha 繹nce kulland覺覺m premier kinetikten 癟ok az farkl覺.onun arka kapa覺 癟elikti bu caml覺 belkide fark oradan kaynaklan覺yordur.
Saatin beendiim 繹zellikleri,
- Kadran rengi ve derinlii.
- Kinetik-GMT mekanizmas覺 (gmt benim i癟in s羹s olacak).
- G羹ven veren ancak yormayan a覺rl覺覺.
- Kilitli tepe kullan覺lmas覺.
- ok kuvvetli fosforlar覺.
Saatin beenmediim yanlar覺,
- Cam覺n safir olmamas覺.hardlex kristal denilen bir cama sahip.
- Akrep tasar覺m覺n覺n yelkovana g繹re kal覺n olmas覺.k覺sa ve kal覺n tasar覺m ince ve sivri u癟la birleince bana 癟ok ho g繹r羹nm羹yor.Ayn覺 durumu geri kalan覺n覺 癟ok beendiim tudor blackbay de ya覺yorum.
Saatle ilgili ilk izlenimlerim bu ekilde.