Saatim Casio'nun 2009 ve 2012 yılları arasında ürettiği havacılık temalı saatlerinden.
Multiband 6 atomic saat ayarı ile günde 6 kere radyo frekansları aracılığla kendini otomatik ayarlıyor.( Siirt'te maalesef kullanılamıyor.)
Tough Solar özelliği ile 5 dk yoğun güneş ya da 8 saatlik aydınlatma ışığı ile şarj oluyor ve 5 ay kadar bu şekilde kullanılabiliyor.
Bezeli çelik ve plastik karışımı, turuncu buton işlev yazıları mevcut, aynı zamanda beyaz olarakta hız göstergesi rakamları mevcut.
Saat 47 mm ama en fazla 42mm kadar gösteriyor. Yüksekliği 15mm. Biraz yüksek ama bir g-shocktan da daha azını bekleyemezdim. Silikon kayış çok kaliteli, yumuşak ve bileği hiç rahatsız etmiyor.

Saatimde zamanlayıcı, kronometre, dst, gmt, gün ay ve yıl gösterimi mevcut. Tamamı analog olan ve dijital bir göstergesi olmayan bir saate nasıl bu kadar özellik olabilir?
Alırken de var olduğunu bilmediğim ve uzun zamandır aklımda olan bir özelligi var ki, beni çok mutlu etti:). Saatimiz robotik diye tabir edilen saatlerden. Bu ne demek oluyor; normalde mekanik ve quartz saatlerimizde kollar bir şekilde birbirleriyle çarklar yardımıyla bağlıyken, bu saatte her kol için ayrı motor var, kollar birbirlerinden bağımsız hareket ediyorlar.
Bu sistemin de asıl mucidi saat parlementosunun işçi partisi, Seiko. 80 ve 90'larda bir dönem bazı AOD ve birkaç nispeten pahalı olan modelinde ilk defa kullanmış, 90'lardan sonra da kullanmayı bilmedigim bir sebebten sonlandırmış. 2009'dan itibaren bu bayrağı Casio taşımaya karar vermiş. Benim bildiğim kadarıyla Casio'nun en üst segmenti Oceanus modellerinin tamamında ve 3 adet kendi klasmanında pahalı sayılabilecek edifice modelinde vardı robotik saat. Meğer G-Shock'ta da varmış:).
Yine de burdan Casio'ya seslenmek istiyorum. Bu kadar karmaşık saat yapmak zorunda mısın? Valla saatlerle ilgisi olmayan biri hayatta sayfalarca klavuzu çözümleyipte bu saatle uğraşmazdı. Ben uğraşıyorum:). Bakalım başka neleri varmış.
Okuyan herkese teşekkürler:):)