Öncelikle saatin hikayesini anlatmak istiyorum. Saati ilk defa altı ay önce kardeşim (hem yaş hem de yakınlık olarak) diyebileceğim bir komşumuz ile gördüm. Kendime bir saat alırken o da kolunda Seiko'yu denedi ve çok beğendi.
Geçen hafta saat bakıyordum ve Seiko gözüme çarptı. Hala satılmamıştı. Kolumda denedim ve kolumda kalması gerektiğini düşündüm. İnternet fiyatlarını saatçimin gözüne sokarak yaptığım pazarlık sonucunda saati satın aldım.
Saati satın aldıktan sonra komşumuza gösterdim ve o da satın almaya niyetlendi. Bunun üzerine internetten (modasaat) bu modeli sipariş verdik. Moda saat sağolsun kronometre tuşları bozuk bir saat gönderdi. Bunun üzerine sadece birkaç gün kullandığım saatimi komşumuza devrettim. Saati önce o görüp, beğenmişti.

Saatin özelliklerini kısacak yazayım.
Seiko SNDD56P
Kasa çapı 45mm (tepe dahil)
Siyah Kadran
Rose gold akrep/yelkovan
Rose gold kaplama kasa
Deri kayış
Kronograf
Tarih göstergesi
Oldukça gösterişli ve kendini belli eden bir saat. Seiko Velatura'ya göre daha kibar ve konforlu. 45mm (tepe dahil) çap belirtilmesine rağmen kolda büyük duran bir saat değil.
Saatin kadranındaki altın kısımlar fark yaratıyor. Saatte rose gold renk kullanılması, parlak/göze batan altın rengi kıroluğunu önlüyor.

Bu modelin bir Guess Collection havası var. GC'a verilecek paranın üçte birine gösterişli bir Seiko almak mümkün.
Kasa şeklini ayrıca beğendim. Yuvarlak siyah kadranın altında altıgen rose gold bir kasa var.
Saatin sevmediğim tarafı ise kayışının sert olması. Zamanla kola uyum sağlaması muhtemel. Bir başka konu ise parmak izini fazlaca tutuyor. Bunlar haricinde saati oldukça beğendim. Gösterişli bir saat arayan arkadaşlara F/P önerimdir.
Zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim. Fotoğraflara geçelim.