2001 yılında Almanya’dan aldığım ve hala zaman zaman taktığımda oldukça keyif veren Seiko 5’imin açılmış kutusu ile sizi biraz yakın geçmişe götürmek istedim.
Öncelikle siyah Finlandiya Turku’da yapılmış plastik bir kutusu var. Kutu için neden Fin bir üretici tercih edilmiş bilmiyorum ancak şaşırtıcı

İçinden bir de fotoğrafta göreceğiniz üzere uluslararası garanti kartı çıkıyor.
Kadran beyaz ve içindeki göstergeler tamamen fosforlu. Karanlık ortamlarda oldukça rahat okunuyor bu nedenle. Arka kasası cam tercih edilmiş, bu da Seiko işçiliğini yakından görmemize olanak sağlıyor

Ben bilezik tipi kordonlardansa deri kordonları sevdiğim için lacivert renk bir kordonla kullanıyorum. Ancak orijinal kordonunu saklıyorum. Açıkçası bilezik kordonu fazla yaşlı işi geliyor bana.

Son olarak bonus olarak da kendisinden 20 yaş büyük diğer Seiko 5’imi koyayım buraya. 1983 üretimi 7009-8741 bir makineye sahip kendisi. Arkası cam değil paslanmaz çelik. Yine Duashock var, 17 aş var ancak bu kez güç rezervi 43 saat ve yine 21600 vuruşlu. Bu saati de siyah kordonla kullanıyorum ancak orijinal bilezik tipi paslanmaz çelik kordonu elimde duruyor.

İkisinden de oldukça memnunum açıkçası. Hem yaşlarına göre kondisyonları iyi hem de şık duruyorlar diye düşünüyorum. Zaman tutuşları da gerçekten aslında fazlasıyla tatmin edici. Bulunduğu fiyat aralığında en iyisi belki de. Bana kalırsa -belki de vintage daha çok sevdiğimden- 83 model olan daha iyi zaman tutuyor diyebilirim

Sent from my iPad using Tapatalk