TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Seiko Prospex SPB455 Kutu A癟覺l覺覺

Japon ve Asya retimi Mekanizmal覺 Saat 襤ncelemeleri ve Kutu A癟覺l覺lar覺 B繹l羹m羹
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz, Japon Saat 襤ncelemeleri B繹l羹m羹m羹zde yelerimizin ve TSF'nin 襤nceledii Japon ve Asya Mekanizmal覺 Saat Marka ve Modellerinin Kutu A癟覺l覺, 襤zlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoraf, Video, Tavsiye ve Yorumlar覺n覺 Kapsayan Bir癟ok Deerlendirme Kriterine Ulaabilirsiniz.

Seiko Prospex SPB455 Kutu A癟覺l覺覺

Mesaj Mtn » 06 Ara 2024, 14:18

Merhaba, sat覺n al覺mdan sonra deneyimleyip birka癟 g羹n sonra paylamak istedim. O y羹zden k覺sa s羹reli deneyimlerimi aktard覺m. Nam覺dier 62mas覺 neden se癟tiimi almay覺 d羹羹nenlere yol g繹stermesi i癟in k覺saca a癟覺klad覺m. nceki modelle k覺yaslama a癟覺s覺ndan teknik bilgilere de yer verdim.

-40mm kasa 癟ap覺 (繹nceki nesil 40.5mm)
-46.4 lug to lug (繹nceki nesil 47.6mm)
-13mm kal覺nl覺k (繹nceki nesil 13.2mm)
-168gr a覺rl覺k (繹nceki nesil 180gr)
-20mm lug aral覺覺
-30bar su ge癟irmezlik (繹nceki nesil 20bar)
-6r55 kodlu 21.600 vurulu mekanizma ve 72 saat g羹癟 rezervi (繹nceki nesil 6r35)

Geni bir koleksiyonum yok. Lise ve ortaokul d繹nemlerindeki casiolar覺 saymazsak bununla birlikte 5.saatim diyebilirim. G繹rece k覺s覺tl覺 b羹t癟e ve dar bir koleksiyonum olduu i癟in 癟eitlilik ve fiyat performans odakl覺 yakla覺yorum. Hemen hemen iki y覺ld覺r diver aray覺覺ndayd覺m. G羹nl羹k olarak smart casual giyimimle uyumlu olacak ama ayn覺 zamanda tool watch niteliinde ger癟ek bir diver istiyordum. Bu dorultuda gerek videolar gerek inceleme yaz覺lar覺 olsun faydaland覺m. Tahmin edildii 羹zere fotoraf ve lansman g繹rsellerindeki saatler bilekte iyi durmayabiliyor. B羹t癟e olarak ulaabildiim giri ve orta segmentteki swiss saatleri bir t羹rl羹 beenemedim, i癟ime sinmedi. Kafamda belirlediim baz覺 kriterlerim vard覺. Arad覺覺m 繹zellikler; maksimum 40mm 癟ap, minimum 200m su ge癟irmezlik, sade ve koyu renk kadran, bezel kullan覺l覺l覺k ve konfor. Gmt 繹zelliini kullanmad覺覺m i癟in imdilik gerek duymuyorum, dolay覺s覺yla o saatleri de eledim. Tabi ki bu 繹zelliklerle birlikte luglar bileimden tamayacak ekilde kompakt bir yap覺da olacak. 羹nk羹 bu hem konfora etki ediyor hem de saat bilee daha 癟ok yak覺覺yor. Daha 繹nceki al覺mlar覺mda bir iki revize sat覺 yap覺p koleksiyonumu da bu mant覺a g繹re d羹zenliyorum.

Konuyu uzatmadan devam edeyim. Maaza vitrinlerine g繹z atarken hi癟 akl覺mda yokken bu seikoyu kolumda buldum. Saat alma motivasyonumun olumas覺 i癟in akl覺ma girmesi gerekiyordu ve girdi bu canavar. 襤lk denediimden beri akl覺mdan 癟覺kmad覺 bir t羹rl羹. Kendine 癟eken, 繹zg羹n, kesin ve net bir yap覺s覺 var. Zaman覺nda almazsam zam 羹st羹ne zam yiyecekti bunu biliyorum. Daha 繹nce de ka癟覺rm覺l覺覺n h羹zn羹n羹 yaad覺m. Bu sefer f覺rsat vermek istemedim ve h覺zl覺 hareket ettim.

Kadran; gold indeksler, akrep, yelkovan ve f羹me sunburstle beraber 覺覺l 覺覺l. Bezeldeki ve sertletirilmi 癟elikteki matl覺kla kadran 覺kl覺覺 gayet iyi dengelenmi. 襤ndekslerde yeni 癟覺kan dier iki modelden farkl覺 olarak bu modelde mavi renk l羹me tercih edilmi. Performans覺 yeterli bulunmu ben de memnun olduumu s繹yleyebilirim. Sevenin ve sevmeyenin kap覺t覺覺 tarih penceresini ise ben 癟ok sevdim. Tarihi s羹rekli ayarlamak zaten houma gitmiyor, olmasa da olur diyorum. 襤te tam bu noktada olmasa da olur diyenlerle tarih mutlaka olsun diyenleri buluturmu seiko. Koyu kadranlarda koyu tarih penceresini seviyorum. K羹癟羹k olduundan yak覺n覺lm覺 ama herkesi memnun etmeye de gerek yok, d羹羹n羹lm羹 olmas覺 yeterli.

Kasa f覺r癟alama, cilalama ve ge癟iler 癟ok baar覺l覺, yan y羹zeylerde ge癟iler ve bezel kenarlar覺 iyi parlat覺lm覺 覺覺kta kendini belli ediyor. Bilezikte baklalar 羹zeri f覺r癟al覺, yan y羹zeyler parlat覺lm覺 癟elik. Sertletirilmi 癟elik diye belirtilen metal normalden bir ton daha koyu duruyor. nceki nesle g繹re baklalarda daralma ve yuvarlama olmu bunun da konfora etkisi olacakt覺r. Bilezik ve kasa birleiminde bir癟ok kiinin ikayet ettii boluk ve oynama yok, g繹zle farkedilir deil ve kullan覺mda 覺k覺rdama da olmad覺.
Al覺rken 繹zellikle hizalamalar覺 kontrol ettim bezelde bir sorun yok. D繹n羹nce 癟覺kan t覺klama sesi kaliteli bir saat ald覺覺n覺z覺 hissettiriyor.

Toka ise rahats覺z deil ama garip birka癟 par癟adan oluuyor. Dalg覺癟 uzatmas覺 dedikleri bodur par癟ay覺 hi癟 sevmedim, 繹nceki nesille hemen hemen ayn覺ym覺. Daha kompakt 癟繹z羹mler olabilirdi diye d羹羹n羹yorum. Toka kapan覺nca uzunca bir par癟a altta kal覺yor ama bileinize batma gibi bir etkisi yok.

Kasa kal覺nl覺覺 profilden yekpare deil. As覺l kal覺nl覺覺 kasa arka kapak 癟覺k覺nt覺s覺 veriyor. Yandan bak覺ld覺覺nda bu farkedilmiyor. 13mm kal覺nl覺k bu ekilde biraz ince hissettiriyor, kaba durmuyor. Saat a覺rl覺k olarak dengeli, kasa y覺覺lma yapm覺yor ama bilekte tok bir hissiyat覺 var.

elik bilezik haricinde kutu i癟eriine koyu renkte nato kay覺 eklenmi. Kuma覺n 繹rg羹 teknii Japonlara 繹zg羹ym羹 san覺r覺m, yerel detaylar覺n olmas覺 kullan覺m keyfini de art覺racakt覺r. Kalitesi fena deil. imdilik bilezikle kullanmay覺 tercih ediyorum.
Daha 繹nce kilitli tepe kullanmad覺覺mdan biraz yad覺rgad覺m. Al覺覺r覺m san覺r覺m. Yar覺 fiyat覺ndaki bir癟ok saatte tepede logo var. Bunda olmamas覺 a覺rt覺c覺. Reissue model deniliyor ancak kullan覺c覺 beklentileri gerei logo olmal覺yd覺. Tepenin kilitleme ve salaml覺覺n覺 k覺yaslayam覺yorum beklentim y羹ksek.

6R35 serisinin zaman tutmas覺yla ilgili bir癟ok yorum okudum. ou kullan覺c覺 mekanizman覺n 癟ok tutars覺z olduundan yak覺nm覺. +/-30snler havada u癟uuyor. Saatlerin zaman tutma performans覺na 繹nem veriyorum. G羹nl羹k maksimum +10sn h覺zlanmas覺 benim i癟in yeterli. Dier tarafta ise maksimum -5sn gibi daha d羹羹k tolerans g羹venilir hissettiriyor. Bu saatte g羹ncel 6R55 kodlu mekanizma var. 3 g羹nl羹k deneyimim ise gayet iyi. G羹n i癟inde rezerv doluncaya kadar -3/-4sn sap覺yor, akam koldan 癟覺k覺nca +1/+2sn h覺zlan覺p g羹nl羹k -2sn ile kendini dengeliyor. Tutarl覺 bir ekilde b繹yle devam ederse harika deerler. Bu biraz da ans ii. Birka癟 fotorafla kapan覺覺 yap覺yorum. Okuduunuz i癟in teekk羹rler.

Resim

Resim
Resim

Tapatalk kullanarak iPhone arac覺l覺覺yla g繹nderildi
Kullan覺c覺 avatar覺
Mtn

Kay覺t: 07 May 2022, 16:05

Re: Seiko Spb455 kutu a癟覺l覺覺

Mesaj tt59 » 06 Ara 2024, 14:28

襤nceleme i癟in teekk羹rler, hay覺rl覺 olsun g羹zel zamanlar覺n覺za elik etsin :thumbup:
Kullan覺c覺 avatar覺
tt59

Ya: 43
Kay覺t: 30 Au 2015, 17:43

Mesaj vysaknc » 06 Ara 2024, 14:41

G羹zel inceleme ,g羹zel saat ,tebrikler..[emoji106]

Redmi Note 7 cihaz覺mdan Tapatalk kullan覺larak g繹nderildi
H覺rs sebebi hasarettir..
Kullan覺c覺 avatar覺
vysaknc

Ya: 52
Kay覺t: 07 Mar 2017, 17:01

Seiko Spb455 kutu a癟覺l覺覺

Mesaj Mtn » 06 Ara 2024, 14:46

Resim

Tapatalk kullanarak iPhone arac覺l覺覺yla g繹nderildiResim
En son Mtn taraf覺ndan 06 Ara 2024, 14:51 tarihinde d羹zenlendi, toplamda 1 kere d羹zenlendi.
Kullan覺c覺 avatar覺
Mtn

Mesaj ysnlztrk » 06 Ara 2024, 14:47

Hi癟 bilmediim bir modeldi, 癟ok g羹zelmi. G羹le g羹le kullan覺n.

SM-F946B cihaz覺mdan Tapatalk kullan覺larak g繹nderildi
Kullan覺c覺 avatar覺
ysnlztrk

Ya: 34
Kay覺t: 17 Oca 2024, 19:46

Mesaj mturann » 06 Ara 2024, 14:52

Hay覺rl覺 olsun
G羹le g羹le kullan覺n
Kullan覺c覺 avatar覺
mturann

Kay覺t: 13 Kas 2014, 18:00

Mesaj Bond » 06 Ara 2024, 14:59

Mtn 癟ok tebrikler :champ: G羹zel g羹nlerde kullan :thumbup: Detayl覺 kullan覺c覺 yorumlar覺 i癟in teekk羹rler :champ:
Kullan覺c覺 avatar覺
Bond
Administrator

Ya: 50
Kay覺t: 14 Eki 2009, 21:36

Mesaj Mtn » 06 Ara 2024, 15:11

Bond yazd覺:Mtn 癟ok tebrikler :champ: G羹zel g羹nlerde kullan :thumbup: Detayl覺 kullan覺c覺 yorumlar覺 i癟in teekk羹rler :champ:

Say覺n Bond, 癟ok teekk羹rler. Siz sat覺n al覺m k覺sm覺na zaten hakimsiniz :champ:

mturann yazd覺:Hay覺rl覺 olsun
G羹le g羹le kullan覺n

ysnlztrk yazd覺:Hi癟 bilmediim bir modeldi, 癟ok g羹zelmi. G羹le g羹le kullan覺n.

SM-F946B cihaz覺mdan Tapatalk kullan覺larak g繹nderildi

vysaknc yazd覺:G羹zel inceleme ,g羹zel saat ,tebrikler..[emoji106]

Redmi Note 7 cihaz覺mdan Tapatalk kullan覺larak g繹nderildi

tt59 yazd覺:襤nceleme i癟in teekk羹rler, hay覺rl覺 olsun g羹zel zamanlar覺n覺za elik etsin :thumbup:

ok teekk羹rler. :champ:
Kullan覺c覺 avatar覺
Mtn

Sonraki

D繹n TSF Japon Saat Kullan覺c覺 襤ncelemeleri - Japanese Watch User Reviews

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: ceviks, Japonic007 ve 183 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners