TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

TSF Cigars / Puro Merakl覺lar覺

Puro zerine Payla覺mlar Bulabileceiniz B繹l羹m

Re: TSF Cigars / Puro Merakl覺lar覺

Mesaj ErkGS » 16 Nis 2014, 13:32

:D

Resim
Eski Kullan覺c覺 Ad覺: Muhendis78
Kullan覺c覺 avatar覺
ErkGS

Kay覺t: 03 Mar 2011, 16:42

Mesaj ernest0 » 16 Nis 2014, 15:54

Abi sek iceceksen evdekilerle baslayamazsin maalesef :D

Ben de yillarca sek viski icemedim zaten sadece jack - redbull iciyordum,

Sek denedigim viskiler johnie walker, jack daniels, jb ve jim beam idi ve hicbirini severek icemedim.

Sonrasinda bir arkadasin tavsiyesi ile chivas ictim icimi cok hosume gitti,

Ardindan single maltlarla tanistim ki o is kokusu gercekten bambaska.

En azindan 12 lik chivas yada glenlivet le baslayabilirsin. 70 likleri 120 tl civari migroslarda.

Yaninda cikolata ile seviyorum ben ha genelde bitterle iciyorlar ben sutlu cilekli ne bulursam o cikolatayla icerim :lol:

Single malt viskilere cok az soguk su ekleyince daha aromatik oluyor diyorlar, ( belki de kaliteli single malt lar cok pahali oldugu icin hemen bitmesin diye suyla cogaltiyorlardir :lol: )

Afiyet olsun :D
襤mzan覺z

Bu oluturduunuz mesajlara eklenebilecek bir yaz覺 bloudur. 200 karakterlik limiti vard覺r.
Kullan覺c覺 avatar覺
ernest0

Kay覺t: 19 ub 2012, 22:47

Mesaj Bg17 » 16 Nis 2014, 16:13

Erkgs selam. Viskilerin tadlari saraplar kadar farkli, en pahalisi en lezzetlisi manasina gelmiyor, her damak tadina gore viski bulmak mumkun.

Senin soylediklerin blended viski, ve jim bean burbon, aslinda benim dr icmekten cok keyif aldigim viskiler degil. Grnelde turk damak tadina uygun olanlar daha rahat icimi olup tabiri caizse girtlak yakmayanlar.

Icim olarak geneldr oda sicakliginda icim onerilir, bardaga koyulan viski miktarinin dortte biri kadar su koyulabilir. Ben buz sevmiyorum.

Bir de icmeden once bir sure koklamak iyi bir baslangic oluyor. Tad alma disinda viskinin koku duygusuna da hitap etmesini sagliyor.

Ayrica burbonlarini genelde kolayla karistirildiginda guzel oldugu dusunulur bende katiliyorum.

Ben tabiki single malt oneriyorum;) blended olarakta black label ve chivas gayet basarili viskiler. Mumkun pldugunca amerika ve kanada viskilerinden uzak durmayi oneriyorum.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullan覺c覺 avatar覺
Bg17

Kay覺t: 27 Oca 2012, 07:42

Mesaj swissmania » 16 Nis 2014, 16:19

ErkGS yazd覺:imdi her yerde rak覺 i癟ilmiyor..
Bira koyuyoruz yerine ama o da bi yere kadar.. Puro'ya da sard覺k iyice bu aralar ve puro ile g羹zel gider diyen de 癟ok ama san覺r覺m bana g繹re deil...

Biraz 覺rk癟覺 bir s繹ylem olacak ama Hint'lileri de, a覺z tadlar覺n覺(mutfaklar覺n覺) da hi癟 sevmem zaten :lol: :lol: :lol:

zellikle whiskey, ernest, bg17 ve cihan'dan tavsiye bekliyorum..
bana 300 liral覺k viskileri 繹nermeyin ama hemen. Evde 2 ie (farkl覺) Jim Beam bi de Johnny Walker var... Bunlar覺 sevdircek tavsiyelerle gelin bana :lol: :lol:

Size duty free de 60 EURO civar覺nda sat覺lan MACALLAN Select OAK 繹nerebilirim. Tabi zevkler tart覺覺lmaz ancak malt viskinize buz koymadan viskinin 4 te biri kadar 癟ok az 覺l覺k kaliteli i癟me suyu ilave ederseniz ve yan覺nda tuzlu f覺st覺k yada ac覺l覺 M覺s覺r cipsi denerseniz dier viskilerden 癟ok 癟ok farkl覺 birey i癟mekte olduunuzu farkedeceksiniz. Birka癟 denemede bunu da sevemezseniz ger癟ekten viski konusunda 覺srar etmeyin derim :) arap ta g羹zel :)
Kullan覺c覺 avatar覺
swissmania

Ya: 53
Kay覺t: 23 ub 2013, 14:38

Mesaj ErkGS » 16 Nis 2014, 16:49

oo beyler hepinize 癟ok teekk羹rler...
Ger癟ekten tam da arad覺覺m a癟覺klamalar. Bu Jim beam ve Johnny W falan hem ac覺 geliyor hem midemi akitiyorlard覺.
Ancak dediiniz gibi dierleri b繹yle 癟ok farkl覺ysa kesinlikle deneyeceim. Su kar覺t覺rmak enteresanm覺.

Denemelerimin sonu癟lar覺n覺 paylaaca覺m burada ;)

Konu puro konusu olduu i癟in o konuda da dan覺ay覺m.
imdilik elimde sadece cuban purolar var ama sipari verdim 3 vakte kadar amerikan purolar da kat覺lacak inallah.
Genel olarak humidorda 70/70 prensibi diyor herkes. Kimisi cubanlarda daha d羹羹k nem der. 65 RH da baya baya yayg覺n g繹rd羹羹m.

Lakin eer okuduklar覺m beni yan覺ltm覺yorsa RH'den 癟ok s覺cakl覺k/RH ikilisi daha 繹nemli...
Benim humidor u an 70-72 civar覺nda. Ama s覺cakl覺k da 24-25C yani 75F seviyelerindeyiz. Malum 襤zmir'de d羹羹rmek 癟ok zor. arapl覺k dolap alay覺m dedim, han覺m k繹t羹 k繹t羹 bakt覺 bana sustum :lol: :lol: :lol: Yani dolap falan zor.. Evde bana ayr覺lan alanda yok 繹yle m羹sait bir yer de zaten :lol:

imdi u chart覺 buldum:
Resim

Malum 70/70 evet g羹zel ama.. Benim derece 70 olmaz.(21C) Buna g繹re san覺r覺m ben RH'yi en az覺ndan 65'lere d羹羹rmeliyim.
Zaten son 2 g羹nd羹r purolarda yanma s覺k覺nt覺s覺 ve zor duman alma(draw) problemleri oluyor. Ki kesinlikle benim i癟in 癟ok 繹nemli puroda i癟im kolayl覺覺.. Is覺nmas覺n覺 asla istemiyorum .. Ac覺lamas覺n覺 da...

Boveda'n覺n 65'lik paketlerine y羹kleneceim. Benim i癟in en ideali onlar ve salayacaklar覺 63-65 nem oran覺 olacak san覺rsam.
Bi de 覺s覺 y羹z羹nden b繹ceklenme olmas覺n diye dua edecez.(dondurma/oklama falan zor i meekkatli iler imdilik :D :D )
Is覺y覺 75F 羹st羹ne 癟覺kartmadan idare etsem san覺r覺m b繹cek de olmaz.. san覺r覺m...umar覺m :D

Buna g繹re hesaplar覺mda bir hata var m覺d覺r hocalar? Bi el at覺verin... ;)
Eski Kullan覺c覺 Ad覺: Muhendis78
Kullan覺c覺 avatar覺
ErkGS

Kay覺t: 03 Mar 2011, 16:42

Mesaj ernest0 » 16 Nis 2014, 17:23

ErkGS yazd覺:oo beyler hepinize 癟ok teekk羹rler...
Ger癟ekten tam da arad覺覺m a癟覺klamalar. Bu Jim beam ve Johnny W falan hem ac覺 geliyor hem midemi akitiyorlard覺.
Ancak dediiniz gibi dierleri b繹yle 癟ok farkl覺ysa kesinlikle deneyeceim. Su kar覺t覺rmak enteresanm覺.

Denemelerimin sonu癟lar覺n覺 paylaaca覺m burada ;)

Konu puro konusu olduu i癟in o konuda da dan覺ay覺m.
imdilik elimde sadece cuban purolar var ama sipari verdim 3 vakte kadar amerikan purolar da kat覺lacak inallah.
Genel olarak humidorda 70/70 prensibi diyor herkes. Kimisi cubanlarda daha d羹羹k nem der. 65 RH da baya baya yayg覺n g繹rd羹羹m.

Lakin eer okuduklar覺m beni yan覺ltm覺yorsa RH'den 癟ok s覺cakl覺k/RH ikilisi daha 繹nemli...
Benim humidor u an 70-72 civar覺nda. Ama s覺cakl覺k da 24-25C yani 75F seviyelerindeyiz. Malum 襤zmir'de d羹羹rmek 癟ok zor. arapl覺k dolap alay覺m dedim, han覺m k繹t羹 k繹t羹 bakt覺 bana sustum :lol: :lol: :lol: Yani dolap falan zor.. Evde bana ayr覺lan alanda yok 繹yle m羹sait bir yer de zaten :lol:

imdi u chart覺 buldum:
Resim

Malum 70/70 evet g羹zel ama.. Benim derece 70 olmaz.(21C) Buna g繹re san覺r覺m ben RH'yi en az覺ndan 65'lere d羹羹rmeliyim.
Zaten son 2 g羹nd羹r purolarda yanma s覺k覺nt覺s覺 ve zor duman alma(draw) problemleri oluyor. Ki kesinlikle benim i癟in 癟ok 繹nemli puroda i癟im kolayl覺覺.. Is覺nmas覺n覺 asla istemiyorum .. Ac覺lamas覺n覺 da...

Boveda'n覺n 65'lik paketlerine y羹kleneceim. Benim i癟in en ideali onlar ve salayacaklar覺 63-65 nem oran覺 olacak san覺rsam.
Bi de 覺s覺 y羹z羹nden b繹ceklenme olmas覺n diye dua edecez.(dondurma/oklama falan zor i meekkatli iler imdilik :D :D )
Is覺y覺 75F 羹st羹ne 癟覺kartmadan idare etsem san覺r覺m b繹cek de olmaz.. san覺r覺m...umar覺m :D

Buna g繹re hesaplar覺mda bir hata var m覺d覺r hocalar? Bi el at覺verin... ;)

bu soruya whiskey bakan覺 davet ediyorum :D :D
襤mzan覺z

Bu oluturduunuz mesajlara eklenebilecek bir yaz覺 bloudur. 200 karakterlik limiti vard覺r.
Kullan覺c覺 avatar覺
ernest0

Kay覺t: 19 ub 2012, 22:47

Mesaj swissmania » 16 Nis 2014, 18:18

Boveda ba覺l neme g繹re 癟ift y繹nl羹 癟al覺t覺覺ndan istediiniz aral覺a uygun boveda kullanman覺z yeterlidir, birde 羹zerine s覺cakl覺k vs nem erilerine nem a癟覺s覺ndan bence gerek yok, genel tavsiye k羹balar i癟in 72 non cubanlar i癟in 69 tamamd覺r.
Tabii bu hele de 襤zmir gibi biryerde s覺cakl覺a kafan覺z覺 takmay覺n anlam覺na gelmiyor:)
Ucuz yollu bir arapl覺k, yada kiler vs tarz覺 覺s覺n覺n 癟ok y羹kselmedii bir ortam salayam覺yorsan覺z yaz覺n y羹ksek stok tutman覺z ve y覺lland覺rma iine girmeniz pek tavsiye edilmez. Tek 癟are h覺zl覺 t羹ketim olur :)
Kullan覺c覺 avatar覺
swissmania

Ya: 53
Kay覺t: 23 ub 2013, 14:38

Mesaj Bg17 » 16 Nis 2014, 19:22

Resim

Cardhu 12 yasinda speyside scotch whisky.

Acik renkli hafif icimi olan, hafif isli, hafif meyve aromali bir viski. Acik renkli.

Sise tasarimi da oldukca cezbedici.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullan覺c覺 avatar覺
Bg17

Kay覺t: 27 Oca 2012, 07:42

ncekiSonraki

D繹n TSF Puro - Cigars

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 7 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners