oo beyler hepinize 癟ok teekk羹rler...
Ger癟ekten tam da arad覺覺m a癟覺klamalar. Bu Jim beam ve Johnny W falan hem ac覺 geliyor hem midemi akitiyorlard覺.
Ancak dediiniz gibi dierleri b繹yle 癟ok farkl覺ysa kesinlikle deneyeceim. Su kar覺t覺rmak enteresanm覺.
Denemelerimin sonu癟lar覺n覺 paylaaca覺m burada

Konu puro konusu olduu i癟in o konuda da dan覺ay覺m.
imdilik elimde sadece cuban purolar var ama sipari verdim 3 vakte kadar amerikan purolar da kat覺lacak inallah.
Genel olarak humidorda 70/70 prensibi diyor herkes. Kimisi cubanlarda daha d羹羹k nem der. 65 RH da baya baya yayg覺n g繹rd羹羹m.
Lakin eer okuduklar覺m beni yan覺ltm覺yorsa RH'den 癟ok s覺cakl覺k/RH ikilisi daha 繹nemli...
Benim humidor u an 70-72 civar覺nda. Ama s覺cakl覺k da 24-25C yani 75F seviyelerindeyiz. Malum 襤zmir'de d羹羹rmek 癟ok zor. arapl覺k dolap alay覺m dedim, han覺m k繹t羹 k繹t羹 bakt覺 bana sustum

Yani dolap falan zor.. Evde bana ayr覺lan alanda yok 繹yle m羹sait bir yer de zaten
imdi u chart覺 buldum:

Malum 70/70 evet g羹zel ama.. Benim derece 70 olmaz.(21C) Buna g繹re san覺r覺m ben RH'yi en az覺ndan 65'lere d羹羹rmeliyim.
Zaten son 2 g羹nd羹r purolarda yanma s覺k覺nt覺s覺 ve zor duman alma(draw) problemleri oluyor. Ki kesinlikle benim i癟in 癟ok 繹nemli puroda i癟im kolayl覺覺.. Is覺nmas覺n覺 asla istemiyorum .. Ac覺lamas覺n覺 da...
Boveda'n覺n 65'lik paketlerine y羹kleneceim. Benim i癟in en ideali onlar ve salayacaklar覺 63-65 nem oran覺 olacak san覺rsam.
Bi de 覺s覺 y羹z羹nden b繹ceklenme olmas覺n diye dua edecez.(dondurma/oklama falan zor i meekkatli iler imdilik

)
Is覺y覺 75F 羹st羹ne 癟覺kartmadan idare etsem san覺r覺m b繹cek de olmaz.. san覺r覺m...umar覺m
Buna g繹re hesaplar覺mda bir hata var m覺d覺r hocalar? Bi el at覺verin...