TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

TSF Cigars / Puro Merakl覺lar覺

Puro zerine Payla覺mlar Bulabileceiniz B繹l羹m

Re: TSF Cigars / Puro Merakl覺lar覺

Mesaj ErkGS » 16 Nis 2014, 21:41

swissmania yazd覺:Boveda ba覺l neme g繹re 癟ift y繹nl羹 癟al覺t覺覺ndan istediiniz aral覺a uygun boveda kullanman覺z yeterlidir, birde 羹zerine s覺cakl覺k vs nem erilerine nem a癟覺s覺ndan bence gerek yok, genel tavsiye k羹balar i癟in 72 non cubanlar i癟in 69 tamamd覺r.
Tabii bu hele de 襤zmir gibi biryerde s覺cakl覺a kafan覺z覺 takmay覺n anlam覺na gelmiyor:)
Ucuz yollu bir arapl覺k, yada kiler vs tarz覺 覺s覺n覺n 癟ok y羹kselmedii bir ortam salayam覺yorsan覺z yaz覺n y羹ksek stok tutman覺z ve y覺lland覺rma iine girmeniz pek tavsiye edilmez. Tek 癟are h覺zl覺 t羹ketim olur :)

Bu 72/69 onermenizin kesinlikle 21C ya da 70F sicaklikla bir dusunulmesi gerek.
Bahsettigim gibi ben en azindan yazin humidorumda o derecelere dusemeyecegimi dusunuyorum.
24C seviyelerinde de o relatif nem degerleri gercekte asiri yuksek nemlenmeye sebep verecek ki bu benim en istemedigim sey cunku zor yanan zor cekilen bir puro gibi iskence olamaz..

65lik boveda cift yonlu nem kontrolu yaptigi icin, humidorumda nemlendirmeden cok nemi 65e cekerek dusurme yonunde bana yardimci olacak diye planladim..

Tabi tecrube etmisligim yok henuz :(
Eski Kullan覺c覺 Ad覺: Muhendis78
Kullan覺c覺 avatar覺
ErkGS

Kay覺t: 03 Mar 2011, 16:42

Mesaj whiskey » 17 Nis 2014, 05:48

Yak覺n bir arkada覺mda yazlar覺 ciddi bir 覺s覺 problemi ya覺yor. Kendisi humidorunu bayonun havlu 癟ekmecesine koyarak 癟繹z羹m bulmu. Olduk癟a ie yarad覺覺n覺 s繹yledi. Hava almayan bir plastik kaba bovedalar覺 ekleyip ayn覺 sistemi uygulayabilirsiniz. Bir dier se癟enek ise piknik basketleri. Resim

Epey kii baar覺l覺 sonu癟lara ula覺yor. Denemekte fayda var bence.
Kullan覺c覺 avatar覺
whiskey

Kay覺t: 10 Kas 2011, 11:14

Mesaj ErkGS » 18 Nis 2014, 01:16

Piknik sepeti fikri entetesan.. Deneyeceim..

u an izmir yagmurlu..
Balkonda nefis hava var. ;)

Resim

Bir suredir baya覺 bir test modundayim.. Bu Hoya da fena degil ama MC2 de dahil denediklerim i癟inde simdilik en hosuma giden Romeo Julieta wide Churchills oldu..
Kullan覺c覺 avatar覺
ErkGS

Mesaj whiskey » 18 Nis 2014, 04:48

Viski konusunda yazmayi unutmusum. :? Ben sizing henuz gercek bir viski denediginizi dusunmuyorum. Jack Daniel's, Chivas Regal gibi viskilerin hic biri bir Iskoc Malt viskisi sinifina girmiyor. Blue label'i dahi gercek bir viskiden saymam(her ne kadar kompleks bir viski olsa dahi). Elinizdeki viskileri sevmiyorsaniz bence kendinizi zorlamayin, bayram sekeri misali misafire ikram edin gitsin. :D Genellikle malt viski tuketsemde bourbon'un yeri bende ayridir. Hatta blended viskilerden daha cok severim. Ozellikle iyi pismis bir steak'in yaninda cok iyi gittigini dusunuyorum. Ozellikle Gentleman Jack favori bourbonlarimdan birisidir(her ne kadar Jack Daniel's kendini Tenessee viskisi diye gruplandirsa da). Viski sevmeyen arkadaslarim bile Gentlemen Jack'i sever. Elinizde Jim Beam gibi sek icilemeyecek duzeyde dusuk kalitede urunler varsa buz ve kolayi dayayin gitsin, harika bir yaz kokteyli olacaktir. :champ:

Malt viskiler ise size gercek viski deneyimi yasatacak gruptaki viskilerdir. Favorilerimden biri, barimda her zaman bulunan, hemen hemen her ortama giden ve bayan arkadaslarimin dahi cok begendigi Glenlivet 12 Years Old'u baslangic icin tavsiye ederim. Fiyati yanilmiyorsam Turkiye'de 130 tl civarinda olmasi lazim. Daha sonrasinda Lagavulin 16 YO, Talisker 10YO, Macallan 10YO gibi daha ust klasmandaki urunlere gecebilirsiniz. Favori grubum olan Islay bolgesi urunleri yogun is tatlariyla bence puro ve dengeli et yemekleriyle oldukca iyi gidiyor.
Zamanim varsa ve keyfim yerindeyse genellikle aksam yemeginden once bir kadeh yumusak ve aromatik bir malt(Glenlivet 12, Macallan'in no-age-statement serisinden bir malt vs), yemege bagli olarak bir kadehte yemekte iciyorum veya yemekte sadece su iciyorum. Yemekten yaklasik bir 15 dk sonra bir kadeh daha sert bir malt(talisker 10, Caol Ila vs) ile devam edip yaklasik 30 dk sonrada bir puro yakiyorum.

Aperitif olarak eger bulabilirseniz somon havyari(kraker uzerine sour krem ile) ozellikle islay bolgesi is'li viskiler ile cok guzel gider. :thumbup:

Son zamanlarda tercih ettigim pairingler su sekilde(tamamen o anki damak zevkime uygun olarak).
Caol ila 10 YO - Partagas Serie E No. 2
Lagavulin 16 YO - Liga Privada Feral Flying Pig
Glenlivet 12 YO - Ashton VSG Torpedo, RASS
Yamazaki 12 YO - Opus X perfection no2
Macallan 12 Yo - Padron 1926 no 9 Maduro
Kullan覺c覺 avatar覺
whiskey

Kay覺t: 10 Kas 2011, 11:14

Mesaj Bg17 » 18 Nis 2014, 12:24

Whiskey, ben kendi adima tesekkur ederim. Ben bir suredir yamazaki ariyorum, turkiyede nerde bulabilirim fikrin var mi?

Bourbon yanlizca belli bir bolgede uretilirse kullanilabiliolyor, geographical signature, sampanya gibi. O nedenle jack bourbon olamiyor, kendi tercihleri degil.

Belki irlanda viskilerine deginilebilir, 3 kere distile edilmesi(scotchlar 2 kere distile edilir), irlandanin viski uretiminde iskoclar kadar eski olmasi, havasi suyu nedeniyle farkli bir lezzeti vardir. Ben yasli bi jameson u oldukca begenirim.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullan覺c覺 avatar覺
Bg17

Kay覺t: 27 Oca 2012, 07:42

Mesaj ErkGS » 19 Nis 2014, 19:27

Arkadalar hepinize tavsiyeler icin cok tesekkur ediyorum..

Whiskey hocam size de kapsamli yaziniz ve ozellikle pairing secimlerinizi payla覺miniz icin ayrica tesekkur ederim..

Dediginiz gibi single malt denemeye karar verdim..

Asagidaki resimde yer alan 2 srcenek ve bir de glenlivet 12 arasindan hangisi ile baslamaliyim sizce? Icimi kolay olan ve girtlak yakmayan hangisi? Ve hatta hangi puro ile pair edelim? :D

Resim
Kullan覺c覺 avatar覺
ErkGS

Re: Ynt: TSF Cigars / Puro Merakl覺lar覺

Mesaj mcd » 19 Nis 2014, 19:35

glenlivet balang覺癟 i癟in ideal m羹mk羹nse sek icmeni tavsiye ederim.puro dersen ondan anlam覺yorum. ;)
Cihan
Kullan覺c覺 avatar覺
mcd

Ya: 43
Kay覺t: 21 Au 2012, 02:01

Mesaj 2fast4u » 19 Nis 2014, 20:39

Whiskey, ayri drinks or whiskey by whiskey kosesi bekliyorum konu cigari falan bozdu:)
The world is yours .
" serial flipper"
Kullan覺c覺 avatar覺
2fast4u

Kay覺t: 11 Ara 2009, 11:50

ncekiSonraki

D繹n TSF Puro - Cigars

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 10 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners