TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

TSF Cigars / Puro Merakl覺lar覺

Puro zerine Payla覺mlar Bulabileceiniz B繹l羹m

Re: Puro Merakl覺lari 襤癟in Salam Bir Blog

Mesaj m4ng0 » 21 Au 2011, 12:00

Clk benim 繹z羹r konusunda en ufak bir sorunum yok, kimi, k覺rd覺ysam 繹z羹r dilerim ama burada sizin de belirtiiniz gibi 繹nyarg覺larla yap覺lan yorumlar覺n ve bunun sonucunda yap覺lan faaliyetlerin hatal覺 olma olas覺l覺覺 癟ok y羹ksek.

Bende bir puro enstantenesi ekleyeyim: Shanghai 2011
Yu Yuan yani Yu Garden (incede Yuan Bah癟e demek zaten) genelde turistler Yu Yuan Garden diyorlar... niye bunu yaz覺yorsam, tek kare hereyi anlat覺yor san覺r覺m.
Resim
Nanjing Road saat 23:13; s覺cakl覺k 36C nem %92... Biz ve purolar覺m覺z
Resim
Kullan覺c覺 avatar覺
m4ng0

Kay覺t: 31 Ara 2009, 21:22

Mesaj Clk » 21 Au 2011, 12:11

Yavas yavas orta yolu buluyoruz galiba :thumbup:

Fotograf ile ilgili anlatacaklarin vardir mutlaka...
TRK'羹m!!! lkem TRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

Kay覺t: 17 Kas 2009, 02:03

Mesaj m4ng0 » 21 Au 2011, 20:00

S覺kl覺kla hareket halindeyiz, bu karelerde yakla覺k 2 ay 繹nce anghay'dan in setti 羹zerinden ne bileyim Rio Copacabana, 襤panema'ya kadar muhtelif ortamlarda ve muhtelif kiilerle 癟ekilmi puro an覺lar覺 dolu Fotoraflar覺m var bunlar覺 buraya ta覺y覺p sizleri s覺kmak istemem. Onun yerine kendimce 癟ok faydal覺 olaca覺na inand覺覺m ekilde katk覺 salama m羹sade ederseniz san覺r覺m herkes i癟in daha faydal覺 olabilirim.

Temelde 羹lkemizde (Herkesin TR'de olduunu kabul ederek) saklama koullar覺 biraz s覺k覺nt覺l覺, 覺s覺 (hep g繹zden ka癟覺yor) ve sabit nem ortam覺n覺 yakalamak s覺k覺nt覺l覺... zellikle orjinal premium puro t羹keten bunlar覺 ROTT (Right Over The Track)/ Fabrikadan taze ediniyorsan覺z bu nem ve 覺s覺 meselesi sizi yepyeni sorunlarla kar覺 kar覺ya getirmekte.... Konuyu yine nem damlas覺 ve nem sol羹syonlar覺na getireceim. Link falan vermiyorum ama d繹n羹p sahibinden gibi sayfalarda Cohiba veya nem solusyonu diye arat覺rsan覺z arad覺覺n覺z覺 kolayl覺kla bulabilirsiniz...

Neyse ben elimden geldiince bildiklerimi aktaray覺m;
Resim
Humidor i癟inde genelde hazir olarak gelen ve i癟ine distile su konmas覺 gerektii s繹ylenen siyah kutucuklar 羹lkemizde hi癟bir ie yaram覺yor....

lkemizin hava artlar覺 belli ve genel olarak odalar覺n ortlama 覺s覺s覺 y羹ksek oluyor bu Humidorun i癟erisindeki o kap i癟ine konulan distile suyun 癟ok 癟abuk havaya kar覺mas覺na sebep oluyor.
Resim
Biliyorsunuz ba覺l nem kadar humidorun i癟 覺s覺s覺 da 繹nemli.
Resim
Resim
zellikle yurtd覺覺nda nem sorununa y繹nelik markalamalar mevcut (ki tamamen bu alanda 癟al覺an irketler bunlar) 繹zel nem sol羹syonlar覺, nem kristalleri ve nem jeli t羹revi 羹r羹nler ciddi olarak kullan覺l覺yor. Kullan覺lmas覺 da doal size gelen paketi a癟覺p humidorunuza yerletiriyorsunuz 1 g羹n i癟inde nemi at覺yorum %65'e sabitliyor... hi癟bir koku tad falan b覺rakmad覺klar覺 i癟in de gayet kullan覺l覺... Art覺 bu 羹r羹nlerin ortalama fiyatlar覺 癟ok y羹kse say覺lmaz ancak k覺sa 繹m羹rl羹 ve birde iin i癟ine kargo ve g羹mr羹k girince sonu癟 rakam insan覺n sinirini bozabiliyor.... Bu siniri bozulanlardan birtanesi de benim... uzatmayay覺m,
Benim kendim i癟in kulland覺覺m 3 tane 癟繹z羹m var. 1- Nem Sol羹syonu; Bilirsiniz Humidorunuzu ilk ald覺覺n覺zda distile su kullanarak aktive etmeniz gerekiyor bu s羹recin bir benzerini mevsim ge癟ilerinde yapman覺z laz覺m. %50 Distile su ile kar覺t覺r覺lm覺 Sol羹syon 48 saat i癟erisinde 2 ey yap覺yor;
Resim
nemi %70 oran覺na getiriyor ve olas覺 t羹t羹n b繹cei veya larvalar覺n覺n Humidoru mesken tutmas覺n覺 zorlat覺r覺yor, humidorunuz ispanyol sedir deil de kanada/ amerikan sediri veya maun olsa aradaki fark覺 kolayca g繹remediimiz i癟in bu iki fonksiyon (B繹cek arkadalar ispanyol sediri kokusunu sevmiyormu..) 繹nemli. Onun d覺覺nda nemin s羹rekli olarak %65-70 oran覺nda tutulmas覺n覺 salamak durumunday覺z (Bu oranlar ile olas覺 Hygrometrelerin yan覺lma pay覺n覺 da hesaba katm覺 oluruz). Bunu da sorunsuz bir ekilde k覺覺n sadece nem tanesi kullanarak yaz覺n ise 3. 羹r羹n olarak distile suyu da nem tanesinin yan覺na ekleyerek..
Resim
Distile suyu bir kab覺n i癟ine koyduumuzda humidorun sars覺lmas覺 durumunda hem purolar覺m覺z 覺slan覺r hem de humidorun aac覺, k羹lliyen zarar...
Resim
burada bahsetmi olduumuz nem damlas覺 ise bence bu 羹r羹nler i癟erisinde en teknolojik olan覺. Distile su ile y羹kleniyor, 25 kat覺na kadar i癟inde bulunduu distile su dolu kab覺n i癟inden distile suyu b羹nyesine 癟ekiyor ve nemin yava yava havaya b覺rak覺yor, humidor sars覺lsa dahi herhangi bir d繹k羹lme falan olmuyor...
En ufak bir koku, bozma vs. yapmad覺覺n覺 teyit edebilirim.
Konuyu daha detayland覺rmak m羹mk羹n ama buna gerek olduunu sanm覺yorum. zellikle sormak istenilen eyler olursa elimden geleni yapar覺m.
Kullan覺c覺 avatar覺
m4ng0

Mesaj 2fast4u » 22 Au 2011, 00:48

Konu basligi acilirken lifestyle kismi bile yoktu hatta bu basligin tsf icinde puroseverlerin altbasligi olabilecegi bile aklima gelmedi amac puro ve saati bir kac foto ile degisik mekanlar icinde zaman zaman paylasmak oldugu icin yoneticiler ve ben ayri bir baslik acmayi bile dusunmedik yani hersey bundan ibaret.kendi adima puro diger hobilerim gibi keyif amacli . tartismalara yer yok yeni bilgiler isiginda belki siz bu basligi farkli bir yere tasirsiniz kimbilir .Hayirli olsun
The world is yours .
" serial flipper"
Kullan覺c覺 avatar覺
2fast4u

Kay覺t: 11 Ara 2009, 11:50

Mesaj m4ng0 » 22 Au 2011, 07:54

2fast4u bri yanl覺 anla覺lma var. Burda tart覺man覺n sebebi bal覺k veya konu deil, benim bir link ilavesinde bulunmam覺n 羹zerine gelen tepkilere g繹stermi olduum tepkim (kabul ediyorum gerginlie katk覺 salayan t羹rde). Bu balamda hem bu bal覺覺 a癟m覺 olman覺za hem de bu ekilde saat ve puro sevenlerin payla覺mlarda bulunmas覺na vesile olduunuz i癟in kendi ad覺ma teekk羹r ederim. Bu balamda herhalde sadece fotoraf payla覺lmas覺n覺 uygun g繹r羹yorsunuz.
Kullan覺c覺 avatar覺
m4ng0

Mesaj 2fast4u » 22 Au 2011, 10:33

baslang覺cta 覺sm覺 yaz覺l覺 blog bahanesi ile a癟ilan sonras覺nda ufak tefek fotolar覺m覺 paylamak olarak zaman i癟inde dier arkadaslarla beraber guncelledik...hattrick k繹sesinde olduu g覺b覺 yap覺 覺t覺bari 覺le yaz覺p 癟izmey覺 sevmediimden direkt g繹rsel bak覺m覺n覺ndan konulara g覺r覺s yapan bir insan覺m.Yeni ald覺覺m saatin veya satimin tan覺t覺m覺da b覺r tema i癟ersinde sessiz film edas覺nda olur.Yoksa bu basl覺kta tekn覺k konularla 覺lg覺l覺 b覺lg覺 paylamak sadece ben覺m deil dier purosever veya merakl覺s覺 arkadaslar覺nda d覺kkat覺n覺 cekebilir.Hodri meydan.Y繹netici arkadaslar覺n duyarl覺 olusu bu forumu saat覺n d覺s覺nda da konusulabilen hatta Tr s覺n覺rlar覺nda belli bir kalitede sohbet ed覺leb覺len say覺l覺 sitelerden b覺r覺 haline get覺r覺r hatta get覺rm覺st覺r.O yorum bana d羹mez.Ac覺kcas覺 ben buray覺 watch & lifestyle forum olarak g繹r羹yorum.Sayg覺lar
The world is yours .
" serial flipper"
Kullan覺c覺 avatar覺
2fast4u

Kay覺t: 11 Ara 2009, 11:50

Mesaj m4ng0 » 22 Au 2011, 17:31

A癟覺kcas覺 konu saat ve puro olunca zaten ister istemez konu zaten "lifestyle" olur, aynen kat覺l覺yorum. Dier yandan soru olursa yaz覺p 癟izmeyi daha uygun g繹r羹yorum durduk yere d覺rd覺r yapmay覺 sevmiyorum, zaten yapm覺 olsayd覺m hi癟 gerginliimiz olmazd覺 herhalde.
Kullan覺c覺 avatar覺
m4ng0

Mesaj m4ng0 » 26 Au 2011, 11:28

Puro y覺lland覺rma, hangi puro ne kadar bekletilmeli
Resim
襤ster istemez y覺lland覺rma s羹recinde youn olarak ak覺llara tak覺lan sorular覺n ba覺nda gelen: ne kadar s羹re beklemeliyim sorsunun cevab覺 hangi puro, sar覺m yapra覺 ve puronun sakland覺覺 ortam覺n 繹zellikleri vs. vs. gibi uzay覺p giden bir listenin cevaplanmas覺na bal覺 kalarak deimektedir. artlar覺n (Nem, Is覺, havadaki nem gibi) temelde uygun olduunu kabul edecek olursak 羹retilen puronun farkl覺l覺k g繹stereceini unutmamak gerekir.
Resim
rnein elimde 8 y覺ld覺r beklettiim purolar var ve kesinlikle "filler" nitelendirmesini hak ediyor bu purolar. "aa bu neymi, bir bakay覺m gibi bir yakla覺m g繹sterenlerin kan ekerinin de d羹mesine pek ald覺r覺 etmeyeceim (Premiumlar覺n覺n heba olmas覺n覺 istemeyen herkesin yapaca覺 gibi diyelim) kiilere bu purolar覺 teklif etmekte 癟ekinmeyeceim. Bu purolar覺n yan覺nda 4-5 ayl覺k s羹relerde kendini aan (evet Vintage 2002'ler gibi) purolar覺n olduunu belirtmek laz覺m. Yani bir yandan 8 y覺ld覺r bekletiiniz halde bireye d繹n羹meyen dier yandan 4-5 ay l覺k bir s羹reni sonunda ve devam覺nda kendini aan purolar覺n varl覺覺n覺 bilmek laz覺m.
Resim
Genel kabul g繹ren d羹羹nce K羹ba purolar覺n覺n daha uzun s羹re y覺lland覺r覺lmas覺 gerektii ve dier k羹ba olmayan purolar覺n daha k覺sa s羹relerde evrimlerini tamald覺klar覺 y繹n羹nde. Kesin olan bir ger癟ek var ilk ay i癟tiiniz puro ile 8 ay sonra tekrar tad覺na bakt覺覺n覺z puro ayn覺 puronun dahi lezzet farkl覺l覺klar覺 olacakt覺r. Peki normal artlarda azami olarak ka癟 y覺l saklamak dorudur diye soracak olursan覺z cevab覺n覺 10 y覺l olarak belirtmek gerekir. Yani ideal s羹re 10 y覺l ancak son kullan覺m tarihine ulamamak i癟in 15 y覺ll覺 amamak gerekiyor.
Kullan覺c覺 avatar覺
m4ng0

ncekiSonraki

D繹n TSF Puro - Cigars

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 10 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners