Arkadaslar bir daha yazacagim, yakin zamandaki, bazi arkadaslara surgun yeri yaratalim

Hero, glenlivet speyside, macalan ise highland.
Glenlivet in marka sahibi pernor ricard firmasi, ve viskiyi rahat icilebilecek giris seviyesi single malt olarak konumlandiriyor, bowmore gibi. Oldukca delicate (turkce tabiri bulamadim) rahat icilebilecek, sert aromalar yok denecek kadar az. Kotu bir tercume olan isli viski tanimina cok uymuyor. Piyasada double black yada chivas la rakip. Bi sise var bende ama uzun suredir tadina bile bakmadim. Bence chivas blended olmasina ragmen cok daha guzel bir viski.
Macalan da da durum cok farkli degil, sadece aroma ve sertlik biraz daha fazla. Aslinda highland olarak geciyor fakat cogunluk macalan i speyside olarak degerlendirir. (Okunusu : MAk ALAN, kibarca mc elin degil). Insan biraz daha kaliteli bir viski ictigini anlar, icmesi ve koklamasi cok keyiflidir, benin favori 3 viskim arasinda yer alir. Fakat macalan da uretim adedi oldukxa artmis populer olmus bir viskidir.
Dipnot: james bond gibi masculin bir karakteri votka martini gibi zeytinlere jakuzilik yapmaktan ileri gidemeyen bir ickiyi sponsorluk nedeniyle icmeye mecbur birakmadan once, bond (james olan) macalan icerdi. (Urban legend, kanitim yok)
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...