TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tıraş Makinesi Tavsiyeleriniz ve Geleneksel Tıraş

Geleneksel Tıraş ve Ekipmanları Üzerine Bölüm

Re: Tıraş Makinesi Tavsiyeleriniz ve Geleneksel Tıraş

Mesaj Anesthesia » 27 Tem 2015, 23:09

yeni okuyabildim mesajı, gecikme için özür dilerim, nöbetin ne vakit patlayacağı belli olmuyor :)

taşlarımı her kullanım öncesi muhakkak lapıyorum, aşınıyor diye içim gidiyor olsa da yapmadan duramıyorum, ama koticul için lapping ile ortaya çıkan çamur çok işime yarıyor tabi ki :)

Escher için de dediklerinize aynen katılıyorum, arayınca bulunur yine de o kadar para vermek iç yakar, kıyamıyorum :)

ben loopu sadece ağız açma işinin olup olmadığını kontrol etmek için kullanıyordum, kaldı ki asıl test yöntemim tırnaktan pürüzsüz geçip geçmediğini kontrol etmek şeklinde, üst gritlerde bilenen usturaların gözlenmesinin çok bir şey değiştirdiğini düşünmüyorum.

zaten keskinlik kısmının 10k'dan sonra bittiğini, ondan sonrasının parlaklık ve albeni kattığını belirten bir sürü mesaj okumuştum SRP'de. 10k sonrası güzel kayışlanan her usturanın pürüzsüz tıraş verdiğini söylüyor eloğlu. bu benim için 12-16k diyebilirim, Türk tipi sakal sağolsun :)
Özgür kalana kadar imza mimza yok
Kullanıcı avatarı
Anesthesia

Mesaj kethuda57 » 29 Tem 2015, 19:33

ErsinGS yazdı:
Anesthesia yazdı:
ErsinGS yazdı:tek parça (kelebek) traş makinası almak istiyorum.
Önerilerde bulunabilecek arkadaşların yardımına ihtiyaç var...

Gillette slim adjustible arayin ebay'da, hem fiyatlari fatboy kadar acımasız değildir hem de tam işinin ürünüdür. Sıfır ürün isterseniz futur'dan başlayan öneriler birazdan gelir:)

teşekkürler Anesthesia
0 olarak ne önerirsiniz

Ersin hocam yazacaklarım tamamen kişiseldir ama yine de yorum yazmak isterim...
Bende gillette slim,merkur progress ve muhle R89 var. Aralarında en çok kullandığım ise progress. Slim asla progressin tıraş keyfini veremiyor. Progress açılır kelebek kapağa sahip değil 2 parçadan oluşuyor. 0 ile 5 arası yarım numara atlayacak şekilde ayarlanabiliyor. Slimin kapağının açılma şekli daha şaşalı görünebilir ama iş pratiğe gelince progress daha avantajlı kesinlikle. Hem temizlenme açısından hem de aralarının tıkanma açısından. Slimi aldım 2-3 kere kullandım öylece kenarda duruyor. Ama 50 yıllık tertemiz bir makine olduğu için saklamayı düşünüyorum.
Muhle R89 çok karizma bir alet onu da çok seviyorum. 3 parçadan oluşuyor. Uzun bir süre tıraş olurken hayran hayran R89 a baka kalıyordum. R89 a göre çok daha agresif olan R41 kafa almayı düşünüyorum.

Futur robocop görünümlü biraz kaba bir alet seveni de çok var sevmeyeni de... Burun altındaki bıyığı keserken zorlananlar çoktur. Gayet agresif bir makine. Çoğu kişi gündelik tıraş için uygun olmadığını belirtir. Geltirde yorumları okumak lazım. Tıraş işi biraz kişisel denemeden anlamak biraz zor...
Senin kuşların olurdu mevsimi yolculuklara çağıran...
İnstagram : kethuda57
Kullanıcı avatarı
kethuda57

Mesaj ErsinGS » 30 Tem 2015, 01:27

teşekkür ederim kethuda

bende progres kullanıyorum ama birde tecrübe amaçlı kelebek edinmek istiyorum
Kullanıcı avatarı
ErsinGS

Mesaj kethuda57 » 30 Tem 2015, 08:03

ErsinGS yazdı:teşekkür ederim kethuda

bende progres kullanıyorum ama birde tecrübe amaçlı kelebek edinmek istiyorum

O zaman tek yol var Futur :) temiz bulabilirsen fatboy veya slim ve onların klonlaması rus malı ideal markayı düşünebilirsin. :champ: :champ: forumdan aleksey bir ara ideal marka traş aletini satıyordu. sonrasında ne oldu bilmiyorum. :roll:
Senin kuşların olurdu mevsimi yolculuklara çağıran...
İnstagram : kethuda57
Kullanıcı avatarı
kethuda57

Mesaj whiskey » 30 Tem 2015, 22:21

Muhle r89 rose gold alınabilecek en iyi yer neresidir? Sanırım impada rose gold modeli yok.
Kullanıcı avatarı
whiskey

Mesaj asymptote » 30 Tem 2015, 22:28

Whiskey, sen neden direk göbekten dalış yapmıyorsun? Oyalanma bence bunlarla.. :D ;)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj whiskey » 31 Tem 2015, 00:19

asymptote yazdı:Whiskey, sen neden direk göbekten dalış yapmıyorsun? Oyalanma bence bunlarla.. :D ;)

Aslında geleneksel tıraşa hep ustura ile başlamak istemişimdir fakat bence safety razorlar ile daha iyi bir başlangıç yapacağım. Ustura kullansam bile vaktim olmadığı günlerde yine safety razor kullanmayı planlıyordum. :thumbup: :champ:
Kullanıcı avatarı
whiskey

Mesaj Hellhound » 31 Tem 2015, 09:13

Whiskey yazdı:Muhle r89 rose gold alınabilecek en iyi yer neresidir? Sanırım impada rose gold modeli yok.

http://www.giftsandcare.com/en/maquinil ... rrado.html

http://tvbshaving.com/Razor/Muhle-R89-ROSEGOLD

İkisinden de indirim kodu var %10 civarında. Bugün sipariş versek sen gitmeden yetişir :)
gurmekokular
Kullanıcı avatarı
Hellhound

ÖncekiSonraki

Dön TSF Tıraş - Shaving

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 21 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners