hlkshnr yazdı:Merhaba dostlar.
https://sinansaat.com/seiko-presage-gmt ... i-ssk011j1
yukarıdaki saate "Seiko Presage GMT SSK011J" çelik bilezik almak istiyorum. aliexpres'den alsam uydurabilir miyim?
Aydın saate sordum 7.500 TL fiyat verdi. bu Seiko yoldan çıktı artık.
Üstadım sorunuza cevap verecek bilgim yok maalesef. Evet rakam çok yüksekmiş. Bazı Hamilton ve Tissot çelik kordonları çok daha ucuz. Abartmış Seiko yazık...
Bu arada Seiko nun abartı fiyatı aklıma bir şey getirdi. Bu konu ile bir ilgisi yok. Ama belki bir forumdaşımızın ileride işine yarar diye yazacağım.
Bir saat almaya karar verdiniz. Aynı saatin deri kordonlusu ve çelik kordonlusu var. Her marka ve model için geçerli olmasada genelde aralarında küçük farklar gördüğüm çok olmuştur. Ve bazen 1-2k ucuz diye deri kordonlu modeli tercih ediyoruz. En azından ben yapmıştım geçmişte
Gelelim sonrasına.
Çelik kordonlu modelini alırsanız istediğiniz zaman, istediğiniz fiyat bandında bir deri kordon takabilirsiniz. Evdeki herhangi bir deri kordon bile olur lug mm ölçüsü uyuyorsa. Veya mahalle arasında bir saatçiye gidip ucuz bir deri kordon alabilirsiniz isterseniz.
Ama deri kordonlu modeli alıp sonra yedek kordonu alayım derseniz istediğiniz an ona uygun bir çelik kordon bulamazsınız.
Orjinali içinde yetkili servisler çok yüksek fiyat isterler. Örneğin saati alırken aradaki fark 2500 TL ise sadece kordon isterseniz 6000 TL isteyebilirler. Bunu da tecrübe etmiştim
Yani eğer özel olarak deri veya çelik gibi kesin kuralınız yok ise, değişiklik yapmayı seviyorsanız, alacağınız saatin küçük bir fark ile çelik kordonlusu var ise onu tercih edebilirsiniz.
Not : Bu söylediklerim standart lug (boynuz) yapısı ve standart lug ölçüsü olan saatler için geçerli. Tissot prx, Citizen tsuyosa gibi entegre bileziklerde istediğiniz an istediğiniz kayış/kordon bulamayabilirsiniz. Veya lug ölçüsü 19 , 21 mm gibi ara ölçüdür her saatçide olmaz.