Bond yazdı:Mücadeleci silmeye gerek yok kalsın yazmıştım ama Razz konuyu temizlemek adına senin bende sipariş vermekten vazgeçtim önce dürüstlük dediğin ve bir kaç editlediğiniz mesajı kaldırmış. Durumu daha üye olur olmaz fark ettik ama çok önemli değil, 2-3 yere benzer iletiler yollanmıştı, diğerlerini kaldırdım bu iletiyi kayış konusuna birleştirip bıraktım zaten. Özel mesaj ile bilgi verip hatırlatacaktım ama sonra hala 8-9 tane alacağım vs diye dalga geçer gibi uzatınca yazdım. Dediğiniz gibi dürüstlük her durumda çok önemli. Kaş yapayım derken göz çıkarmış oldu. Biz herhangi bir uyarı yada banlama yapmadık zaten, en azından yazmadığına göre hatasını anlayıp efendice gitmiş. Bundan sonra daha etik şekilde ticaret yapar kendisi içinde ilerisi adına kazanç olur. Bari bu vesile ile biraz bilgi yazalım bir işe yarasın. Neticesinde 3 kuruşluk çaput gibi durabilir ama her mal gibi bununda belli özellikleri var. Elbette çok önemli değil düşük veya vasat kalite bir Nato kayışta iş görebilir. Sirkecide çok ucuza satan yerler mevcuttu, forumda alanlar olmuştu herhalde ama düz renkler diye hatırladım.
Nato ve Zulu kayışlara gelirsek; Bu kayışlardan yurt dışı çeşitli satan firmalardan aldık, bazıları daha iyi bazıları daha vasat kalitede. Önemli olan delik noktalarının düzgün açılmış, kenarlarının ve kesim yerlerinin erime belirtisi olmayacak şekilde ısı ile hatasız mühürlenmiş olmasıdır. Nato/G10/RAF vb gibi kayışların belli standart spesifikasyonları var, askeri yeterlilikte kalın, güçlü ve yumuşak olmaları gerekli. Dokuma ölçüsü, delik aralık mesafesi, adedi vb bir çok kriter önceden bellidir ve buna göre üretim yapılır. Bazı kayışlar kolda yumuşak olmaları sebebi ile çok rahat oluyor ve dokumasına bağlı olarak ekstra kalite ve sağlamlık hissi sağlıyor. Diğer önemli bir durum ise kullanılan mat/polisajlı çelik, pvd halkaların ve tokanın kalitesi. Bunların ucuza imal edilen düşük kalitedeki ürünler ( pirinç üstüne krom kaplama) hem sağlığa zararlı olabilir hemde soyulup dökülürse kötü bir görüntü oluşturabilir. Bu halka ve tokalar 316L paslanmaz mat sandblasted çelik, pvd, satin veya kozmetik öncelikli ürünlerde paslanmaz çelik üzerine krom kaplama veya polisaj kullanılmaktadır. Bazılarında tokalarda mm cinsinden baskıda oluyor. Fiyatlandırmalarda elbette ürün kalitesine ve özelliklerine göre değişmektedir. Herkes bütçesine ve kriterlerine göre çeşitlerine bakarak kendi tercih ettiği Türkiye ve yurt dışı satılan yerlerden alacaktır.
Ben daha önce kendim ve arkadaşlarım için alım yaptığım 3 siteyi ekliyorum. Bazılarında yeterlilik ve spesifikasyon bilgileri verilmiştir ve zaten kalite farklarını oluşturan unsurlarda belirtilmiş. Elbette daha çok firma var satan zaman içinde alıp beğenirsek ekleme yaparız. Ben özel renk seçeneği sebebi ile TSF SE için WatchGeckodan turuncu beyaz siyah bir model aldım en son. Sanırım Thevenin'de aynısından almıştı.
Time Factorshttp://www.timefactors.com/nato.htm
WatchGeckohttp://www.watchgecko.com/catalog/index.php/cPath/51
Gnomonhttp://www.gnomonwatches.com/Product-view.asp?id=20
Dön TSF Saat Kayışları - Watch Straps
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir
|