Hepsi bitsin bu konser kaydi calarken kisa bir video ceker paylasirim yada sen gelir kendin dinlersin

Clk yazdı:Cuma günü evde Beolab 17, Beolab 3 ve Beolab 19 ile bir demostrasyon olacak. 30 yasinda ki vintage Beolab 5000'lerin yerine modern ve kompakt "Class D" bir hoparlör seti gelecek. Gelecek haftalarda da ufak tefek degisiklikler yapacagim.
Hepsi bitsin bu konser kaydi calarken kisa bir video ceker paylasirim yada sen gelir kendin dinlersin
Bond yazdı:Ben açıkçası özel bir araştırma veya alışveriş yapmadım ancak burada yazanlardan ( mutlaka ses / görüntü kalitesi farkı ve detayı vardır, senin çok ilgili olduğunu biliyorum) oturma odasında başlanan filmi kalınan zamandan yatak odasında devam ettirmek haricinde evdeki computer, console, TV vb aletler ile pratikte hepsini yapabiliyorum sanırım
![]()
Filmi kalınan yerden devam ettirebilmek için ise filmi kendim çevirince onu da kolayca yapabiliyorum
Bunun dışında hala emektar ile CD bile dinliyorum. Şu an track 8'deyim, sanada bir CD çekeyim dinle nostalji olur dostum
Tabi detaylarını araştıracağım bu yazdıklarının o ayrı
![]()
Senin açtığın böyle bir konu daha vardı diye hatırlıyorum ama o TV ve sound systemleri ile alakalı idi galiba![]()
Bu arada unutmadan Thevenin![]()
tarkani yazdı:Bu konuya uzun süre ben de kafa patlattım. Sonunda mümkün olduğunca en basit ve kullanımı en kolay sistemi seçmeye çalıştım.
Yazılım konusunda;
Audio/video izlemek için tek favorim var; XBMC. Kullanımı çok kolay, film/dizi/müzik ile ilgili tüm bilgileri (imdb puanları dahil) internetten güzelce idiriyor, göze de hitap ediyor. Bilgisayar ve türevlerine kurulabiliyor. (İlk olarak xbox için çıkartılmıştı, diğer oyun konsollarına da kurulabiliyordu, şimdiki durumu bilmiyorum)
Fotoğrafları görüntlemek için de Picasa'yı kullanıyorum. Picasa suratları tanıyor, bu sayede oğlumla beraber çekimiş tüm fotoğraflarımı getir diyebiliyorum. Bu şekilde sayısı 10binleri bulan fotoğraf arşivinden fotoğrafları daha kolay buluyorum. Eve arkadaşlar geldiğinde beraber çekilmiş fotoğrafları gösterip geçmişe yolculuk yaptırıyorum. İyi sükse yapıyor ta ki birisinin eski sevgilisiyle çekilmiş fotoğrafları çıkana kadar [emoji38]
Donanım konusunda da 3 farklı sistem kullandım. Hepsinin farklı avantajları var;
1) Western Digital Media Player. Teknolojiyle ilgilenmeyenlerin dahi rahat kullanabileceği, hanım tarafından onaylanmış bir sistem. Hard diske takılı film ve dizileri izlemek için ideal. Youtube'dan video izleyim, başka app yükleyip gireyim diyorsanız biraz yavaş kalıyor.
2) Raspberry Pi. Eğer linux'ten anlıyorsanız, veya biraz vaktiniz varsa ucuz ve esnek bir çözüm. Bu alet aslında küçük bir bilgisayar, linux ile çalışıyor. Üzerine xbmc kurunca gayet iyi bir home theather oluyor. Yukarıda bahsettim, tekrar söyleyeyim; XBMC süper bir yazılım. Filmin ortasında alt yazıya ihtiyaç mı duydunuz, 10-15sn içinde size altyazıyı seçtirip tekrar filme döndürüyor. Ancak iyi bir kumanda çözümü bulamadım. Minik avuç içine sığan bir klavye aldım. iPhone app'i var aslında ama telefonu aç, uygulamayı aç vs uzun sürüyor. Bu sebeple hanımın onayını alamadım. Bu aletin yeni versiyonu windows 10 ile de çalışacak diyorlar. Bekliyorum.
3) En sevdiğim sistem; Mac mini. Yine XBMC kurulunca tam bir ev sinema sistemi oluyor. Bilgisayar olması dolayısıyla çok esnek. Eğer farklı işler için farklı programlar kullanıyorsanız örneğin; müzik arşiviniz spotify'daysa, fotoğrafları picasa'da tutuyorsanız, filmler xbmc'deyse direk tek sistemden gösterebiliyorsunuz. Başka bir bilgisayar da alınabilir elbette ancak bu hem şık hem sessiz bir sistem, tv altında göze batmıyor. Apple ürünleri kullanıyorsanız airplay özelliği de bayağı faydalı. Apple TV kumandasıyla da çalışıyor. Benim ihtiyaçlarıma göre en mantıklı çözüm. Eğer sadece film/dizi izlenecekse gereksiz pahalı.
Dön TSF Sohbet - Off Topic Discussion
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 40 misafir
|