Konu hakkında değerli fikirlerini paylaşarak katkıda bulanan herkese müteşekkirim.
DK
Ankthas yazdı:dakiktiktak yazdı:Herkese merhaba.
Bu yıl kızım iyi bir üniversitenin (Uluslararası İlişkiler) İngilizce Hazırlık Sınıfı'nda okuyor.
İstiyorumki İngilizce bilgisini her alanda ilerletsin.
İngilizce alt yapısı fena değil ama alanını düşününce okuma, yazma ve konuşma kabiliyetinin "perfect" olması gerektiği kanaatindeyim.
Kitap okumanın, özellikle ifade etme kabiliyetini, gramer bilgisini ve bağlaçları kullanmayı dolaylı olarak bilinç altına yerleşmesinde yardımcı olacağını düşünüyorum.
Bu sebeple okuması kolay, akıcı, bilgilendirici, eğitici ve kısmen de olsa mesleğe hazırlayan kitap önerilerinize ihtiyacımız var.
Katkılarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.
İyi forumlar dilerim.
DT
Gidip şimdiden Sokrates'in savunması, Devlet, Prens, Leviathan, Toplum Sözleşmesi falan okutmayın hiç zaten hocaları zorunlu olarak okutturacaktır o sıkıcı kitapları zamanı gelince, daha hazırlıkmış, okulun tadını çıkartsın. Kitap okumayı zaten seviyorsa roman vs türünde kolay okunan kitapları orjinal dilinden okuyabilir, Harry Potter, Jack London, Charles Dickens vs iyidir başlangıç için.
Kitapla bir yere kadar, mutlaka dizi, film, müzik, oyun bunlara yönlendirin yaşına uygun şeyleri severek yaparsa daha etkili olur. Mümkünse bu yaz tatilinde yurtdışına gönderin, hatta 2. bir dil için Fransa, İspanya, Almanya gibi ülkeler daha iyi olur, İngilizce kolay bir dil zaten bir şekilde hallolur esas ikinci bir dil öğrenmeye başlasın. 2. ya da 3. sınıfta da mutlaka Erasmus'a gitsin bir yıllık. Ben iddia ediyorum, o dilin konuşulduğu yerde yaşamadan bir dili tam olarak öğrendim diyemez hiç kimse. velhasıl mezun olduktan sonra da bence yapabiliyorsa yurtdışına yerleşsin, sizi de yanına alsın zira bu ülkeden bir cacık olmaz.
Dön TSF Sohbet - Off Topic Discussion
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 42 misafir
|