TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

1970-80'ler banknotları

Forum Kurallarına Uygun Farklı Konular Üzerine Sohbet ve Paylaşımlar
Forum kuralları
Sevgili Üyeler Forum Kurallarında Tartışılması Uygun Olmadığı Belirtilen Konular Hakkında Bu Bölümde Paylaşım ve Fikir Bildirimi Yapmayınız. İnançlar, Politika, Fanatizm, Irkçılık Vb. İçeriklerde Konular Açmayınız. Ayrıca Kişisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlarınızı İçeren Konuları Burada Paylaşmayınız. Birbirinize Saygılı Olunuz Lütfen.

1970-80'ler banknotları

Mesaj therapeute » 09 Ara 2025, 12:21

Merhaba,

Çocukluğumdan kalma kendimce bir koleksiyonum var , 70 ve 80'li yıllara ait kağıt paralar (TL) , sarı sitede bunlarla alakalı ciddi rakamlı ilanlar gördüm , ama aynı yerde Bugatti fiyatına Seiko'ların satılmaya çalışıldığınıda gördüğüm için , açıkçası çok itimat edemedim :D

Acaba istanbulda bunları değerlendirebileceğim bir mağaza varmıdır?
Kullanıcı avatarı
therapeute

Re: 1970-80'ler banknotları

Mesaj watch35 » 09 Ara 2025, 13:05

therapeute yazdı:Merhaba,

Çocukluğumdan kalma kendimce bir koleksiyonum var , 70 ve 80'li yıllara ait kağıt paralar (TL) , sarı sitede bunlarla alakalı ciddi rakamlı ilanlar gördüm , ama aynı yerde Bugatti fiyatına Seiko'ların satılmaya çalışıldığınıda gördüğüm için , açıkçası çok itimat edemedim :D

Merhaba değerlendirmekten kastınız satmakmıdır yoksa satın almakmı? Bende iyi bir Cumhuriyet dönemi kagıt para koleksiyoneriyim. Kagıt paralarımızda 5. emisyon sonrasının bazı paralar haricinde (sizin elinizde bulunanlar 6-7. emisyonlar) çil olmadıkça koleksiyon değeri yoktur. Çil durumda olanlarında ciddi fiyatları yoktur. Yani satmaksa amacınız bir getirisi olacağını sanmam, almaksa çil olanları almaya çalışın.

23078PND5G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
watch35

Mesaj Archimed » 09 Ara 2025, 13:42

Merhaba,

Gerçek koleksiyonerler birbirlerini tanır; nereden, hangi ürünün hangi fiyata alınması ve gereğinde kime, hangi rakama satılması gereğini bilir. Bunun dışındaki ilanların, yeri yurdu belli olmayan kişilerin verdiği fahiş fiyatlı eski eşyalara dair koleksiyon izlenimi veren yüksek fiyatlı ilanların; para aklama veya farklı bir dolandırıcılık işlemine tabi olabileceğini hatırlatmak isterim. Zira, koleksiyon olabilecek eski eşya veya ürünlerin hikayeleri, kimlerden temin edildiği, hangi koşullarda muhafaza edildiği, varsa geçmişine dair kayıtları da önemlidir. Aksi takdirde çil durumda görünen paranın veya tablonun bir soygun sırasında ortadan kaybolduğu, yüksek para verip aldığınız saatin içinin orijinal olmadığı, parasını ödeyip aldığınız eşyanın tarihi eser kaçakçılığı kapsamına girmesi nedeniyle alıcının da suçlu duruma düşme riski, can sıkıcı olabilir.
Kullanıcı avatarı
Archimed

Mesaj therapeute » 09 Ara 2025, 13:54

watch35 yazdı:
therapeute yazdı:Merhaba,

Merhaba değerlendirmekten kastınız satmakmıdır yoksa satın almakmı? Bende iyi bir Cumhuriyet dönemi kagıt para koleksiyoneriyim. Kagıt paralarımızda 5. emisyon sonrasının bazı paralar haricinde (sizin elinizde bulunanlar 6-7. emisyonlar) çil olmadıkça koleksiyon değeri yoktur. Çil durumda olanlarında ciddi fiyatları yoktur. Yani satmaksa amacınız bir getirisi olacağını sanmam, almaksa çil olanları almaya çalışın.

23078PND5G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Detaylı yanıt için tşk ederim. Çok eski dönemler değil , 70'ler sonu - 80'ler ilk yarıları gibi düşünmek lazım , bolca 5-10-20 tl'ler , hepside çil. İstanbulda bir mağaza bulursam satmak istiyorum , çünkü artık her çekmeceden birşey çıkıyor ve objeleri azaltma kararı aldım , plaklarımında birçoğunu sattım :D
Kullanıcı avatarı
therapeute

Dön TSF Sohbet - Off Topic Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 44 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners