Forum Kurallarına Uygun Farklı Konular Üzerine Sohbet ve Paylaşımlar
Forum kuralları
Sevgili Üyeler Forum Kurallarında Tartışılması Uygun Olmadığı Belirtilen Konular Hakkında Bu Bölümde Paylaşım ve Fikir Bildirimi Yapmayınız. İnançlar, Politika, Fanatizm, Irkçılık Vb. İçeriklerde Konular Açmayınız. Ayrıca Kişisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlarınızı İçeren Konuları Burada Paylaşmayınız. Birbirinize Saygılı Olunuz Lütfen.
ahmetemin » 18 Ara 2025, 14:06
Herkese merhabalar, dün Yunanistan eşimle birlikte yapmış olduğumuz schengen başvurumuza ret verdi. Seyahat planımız mayıs 2026'da olduğundan tekrar deneyeceğiz lakin bu sefer bir aracı kurum ile çalışmayı düşünüyoruz. Daha önce birkaç kez yurtdışına çıkmış olmama rağmen hepsi vizesiz ülkelerdi. Eşimin daha öncesinden schengeni de var fakat ikimize de vermediler. Sizlerin bildiği, güvendiği, önerebileceği veya daha önce çalıştığı aracı kurumlar var mı onu merak ediyorum.
-

ahmetemin
-
kocak04 » 18 Ara 2025, 15:09
Hocam hangi ülkeye gidecekseniz onların anlaşmalı olduğu kurumlardan randevu alın. Örn: VFS, IDATA gibi..
-

kocak04
-
ahmetemin » 18 Ara 2025, 16:11
kocak04 yazdı:Hocam hangi ülkeye gidecekseniz onların anlaşmalı olduğu kurumlardan randevu alın. Örn: VFS, IDATA gibi..
Yunanistan'a gideceğiz onlar kosmos ile çalışıyor ama onların verdiği hizmet sadece evrakları toplayıp konsolosluğa iletmek üzerine. idata ve vfs de aynı mantıkta çalışıyor. Benim istediğim evrak hazırlama vs gibi konularda da danışmanlık verecek bir firma.
-

ahmetemin
-
kocak04 » 18 Ara 2025, 16:20
Anladım siz evraklar için danışmanlık istiyorsunuz. Ama sonuçta yine Cosmos tan randevu alıp evraklarınızı oraya teslim edeceksiniz bildiğim kadarıyla. Ben 2 defa Schengen için vize başvurusunda bulundum Macaristan ve Fransa için evrak toplama süreci çok kolay olmuştu aslında. Kendiniz rahatlıkla yapabilirsiniz sonuçta istenen evraklar belli. Tabi ben başvurduğum zaman böyle sıkıntılı bir durumda değildi ilişkiler 2-3 güne çıkmıştı hemen. Mevcut durumda evraklarınız eksiksiz olsa bile çıkma şansı nedir bilmiyorum. Bildiğim dolandırıcılık çok oluyor bu işler için ona dikkat edin. Bir arkadaşım dolandırıldı randevu bulamadığı için İtalya vizesi için.
-

kocak04
-
ahmetemin » 18 Ara 2025, 17:25
kocak04 yazdı:Anladım siz evraklar için danışmanlık istiyorsunuz. Ama sonuçta yine Cosmos tan randevu alıp evraklarınızı oraya teslim edeceksiniz bildiğim kadarıyla. Ben 2 defa Schengen için vize başvurusunda bulundum Macaristan ve Fransa için evrak toplama süreci çok kolay olmuştu aslında. Kendiniz rahatlıkla yapabilirsiniz sonuçta istenen evraklar belli. Tabi ben başvurduğum zaman böyle sıkıntılı bir durumda değildi ilişkiler 2-3 güne çıkmıştı hemen. Mevcut durumda evraklarınız eksiksiz olsa bile çıkma şansı nedir bilmiyorum. Bildiğim dolandırıcılık çok oluyor bu işler için ona dikkat edin. Bir arkadaşım dolandırıldı randevu bulamadığı için İtalya vizesi için.
O kadar komik bir durum ki kosmosda evraklarımızı alan personel teşekkür etti uzun zamandır bu kadar eksiksiz ve düzenli evrak getiren olmamıştı diye zaten ret verdikleri madde gelirsen dönmezsin diye şüphelendik o yüzden kusura bakmayın gibi bir madde. Bundan dolayı bir danışmanlık firması bulabilirsem güvenilir en azından niyet mektubu vs. gibi şeyleri daha istedikleri gibi hallederim diye düşünüyorum.
-

ahmetemin
-
cagatay1903 » 18 Ara 2025, 18:04
Ben de şöyle bir tecrübemi paylaşayım, çekya dan red aldım geçen sene, hemen ardından tekrar başvuru yapıp aynı evraklarla yeniden başvurdum. Çünkü eksik bir şey bulamadım yani doğruydu ve bu sefer aldım vizeyi.
Evrakları verirken oradaki çalışana dedim , tamam siz sadece evrak alıp iletiyorsunuz ama ben bir ret aldım ancak aynı evraklarla başvuruyorum yani öylesine belirtmek istiyorum dedim ve çalışan bana hiç belli olmuyor gerçekten o zamanki duruma göre kabul oranları değişiyor ben de mantık bulamıyorum demişti.
Yani aynı evraklarla kabul alabileceğinizi düşünüyorum. Bankada nakit çok olsun ve ret aldığınız yere tekrar başvurun.
Başka ülke diğeri vermemiş şimdi bana gelmiş gözüyle bakabilir.
-

cagatay1903
-
Dön TSF Sohbet - Off Topic Discussion
Kimler çevrimiçi
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 28 misafir