Bg17 » 22 May 2015, 04:19
Aslinda new york denen yer manhattan. Yani ada. Disarisi brooklyn bronx gibi yerler ny sayilmiyor. Ny da nasil yasadigin ise tamamen duygusal. Nedenine gelince dunyada dolasimda olan paranin ucte biri bu kentde. Manhattan da park manzarali iki oda bor dairenin baslangic kirasi 6000 usd. Ki bu dusuk bir rakam.
Manhattanda gunluk otopark yaklasik 40 usd. Ucuz versi
Brooklyn de yasayip manhattan a gidenler icin kullanilan tabir tunel and bridge people, hayatlari tunel ve koprude gectigi icin. Istanbulda gebzede oturup leventte calismak gibi bisey...
Eger cok sanslislysan rent controlled bir apartman bulma sansin olabilir, bazi daireler bir mevzuat nedeniyle kiraya zam yapamiyorlar, o nedenle durumlari 1960 da neyse hala o.
Tabii bu kadar laf ettim, guzel yanlari neler dersen, geri kalan hersey cok guzel, ne ararsan var, londra da dahil daha kozmopolit bi yer gormedim, ne ararsan var. broadway, sovlar, konserler, gece hayati, spor musabakalari, genc ve dinamik nufus, is olanaklari. Ne ararsan fazlasi var. sinirsiz para kazanma ihtimalin var...
30 umdan once bekarken super guzel bir hayat yasanabilir, hele de az bi cevre varsa. Gece kanepede yatinca sirtinin agrimadigi, hangover olunmadigi yaslarda...
Yeni dogmus bebekle ny a tasinmam fazla riskli hemde hollanda gibi bir yerden...tabii kariyer ayri konu, ama avrupanin is guvencesini bekleme. Amerikada ise yaramadigin yada senin yaptigin isi 3 kurus ucuza yapacak birini bulduklari an kapinin onundesin... It is just business sonuna kadar gecerli.
Sahsen amerikada yasamaktan cok memnunum ama ny da yasamayi artik hic dusunmem. Ama beklentiyle alakali. Doga, huzur, insanlarin birbirine saygisi benim icin onemli. Ny a son gittigimde karim trafikte bir rusla kavga etti. Benim yasadigim yerde kornaya basan yok...hos burda da pasif agresif bi kultur var ama konumuz bu degil.
Ny da 2 3 yil calisip basarili olan insanin bir daha is bulma sorunu olmaz gerci. Sonra istedigin yere yerles calis. Tabii sektorle de alakali.
Sormak istedigin bisey olursa yardimci olmaya calisirim... Ny cok iyi bilmemekle beraber yazdiklarim bi fikir vermistir herhalde...
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...