TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

New York'da Yaan覺r M覺?

Forum Kurallar覺na Uygun Farkl覺 Konular zerine Sohbet ve Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Sevgili yeler Forum Kurallar覺nda Tart覺覺lmas覺 Uygun Olmad覺覺 Belirtilen Konular Hakk覺nda Bu B繹l羹mde Payla覺m ve Fikir Bildirimi Yapmay覺n覺z. 襤nan癟lar, Politika, Fanatizm, Irk癟覺l覺k Vb. 襤癟eriklerde Konular A癟may覺n覺z. Ayr覺ca Kiisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlar覺n覺z覺 襤癟eren Konular覺 Burada Paylamay覺n覺z. Birbirinize Sayg覺l覺 Olunuz L羹tfen.

New York'da Yaan覺r M覺?

Mesaj leonardo06 » 21 May 2015, 15:54

sayg覺deer saatsever arkadalar,

Baz覺 payla覺mlar覺mda da g繹receiniz gibi ben Hollanda'da ya覺yorum.
ge癟tiimiz g羹nlerde New York'dan bir irketin a癟m覺 olduu i ilan覺na bavurmutum.

imdi beni g繹r羹me i癟in oraya davet ediyorlar. Okeylersem g繹r羹me 15 Haziranda.
daha 繹nce San Francisco, LA ve Vegas da bulundum ama New York hakk覺nda en ufak bir fikrim yok.

ie al覺nmam baz覺 nedenlerden dolay覺 kuvvetle muhtemel.
tam da burada sizin deerli fikirlerinize ihtiyac覺m var.

bu New York nas覺l bir yer? pahal覺 m覺d覺r? nerelerde oturulur? nas覺l ev bulunu覺r? 4 ayl覺k bir k覺z覺m var. gelecei benim i癟in 癟ok 繹nemli.
okul durumlar覺 vs New York'da nas覺ld覺r? pahal覺 m覺d覺r? nerelerden ne al覺n覺r? Buradan Hollanda'dan ev eyalar覺m覺 oraya nas覺l g繹t羹rebilirim?
bunlar ve daha bir 癟ok soru iareti var kafamda.

deerli yorumlar覺n覺z覺 bekliyorum.

selamlar
Leonardo
Kullan覺c覺 avatar覺
leonardo06

Kay覺t: 10 Mar 2012, 14:52

Re: New York'da Yaan覺r M覺?

Mesaj muratseyit » 21 May 2015, 16:35

bildiimden yorum yapm覺yorum ama yaan覺r be arkada覺m :champ: New York,New York :thumbup:
Kullan覺c覺 avatar覺
muratseyit

Ya: 46
Kay覺t: 28 Eki 2012, 17:18

Mesaj darksider » 21 May 2015, 17:13

Merhaba,

New York'da i m羹nasebeti ile 1 hafta kadar bulundum, sormu olduunuz sorular覺n Ta覺nma-okul-nereden ev al覺n覺r gibi k覺s覺mlar覺na cevap verebilecek durumda Deilim fakat orada ge癟irdiim 1 hafta (uzak dou ve Avrupa'da da bir癟ok yer G繹rm羹 birisi olarak) "burada yaan覺r" dememe sebep olmutu. Hollanda'n覺n sakinliini ve d羹zenini Manhattan'da deil ama Brooklyn'de bulabileceiniz yerler g繹rd羹m, arad覺覺n覺z bu ise.
Nothing lasts forever, and we both know hearts can change...
Kullan覺c覺 avatar覺
darksider

Ya: 44
Kay覺t: 07 Nis 2015, 17:58

Mesaj Bg17 » 21 May 2015, 18:47

Bi ara detayli yazarim, ama hollanda dan cok daha pahali bir yer.

Ne aradiginla ilgili, bana gelen baya iyi bir teklifi rededttim sirf ny diye...

Bekar 20-35 yas grubu icin super bir yer, evli cocuklu yasam icin iskence...
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullan覺c覺 avatar覺
Bg17

Kay覺t: 27 Oca 2012, 07:42

Mesaj Clk » 22 May 2015, 00:55

New York'tan kastin Manhattan ise c羹zdanina kuvvet diyorum. Iyi bir ev yada daire olsun, 繹denebilir ve huzurlu olsun diyorsan Jersey taraflarina kacman gerekecek ki bu da adada calisman durumunda her g羹n 繹nce arabana, sonra trene daha sonra da metroya binmeni gerektirecek. Bu islemi gerceklestirebilmek icin abonman ve otopark icin verecegin rakam en az 500 USD! Her g羹n ise araba ile giderim diyorsan "繹nce bir uyan sonra ara beni" derim :D

Bg17'nin dedigi gibi cok pahali, cok stresli ama bir o kadar da zevkli bir sehir. Bekara kari bosamak kolay derler ya turist adamada New York'ta yasamak kolay ;)

Bir karar vermeden 繹nce hesabini cok iyi yap derim c羹nk羹 Avrupa su anda d羹nyanin en ucuz lokasyonlarindan bir tanesi.
TRK'羹m!!! lkem TRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

Kay覺t: 17 Kas 2009, 02:03

Mesaj Bg17 » 22 May 2015, 04:19

Aslinda new york denen yer manhattan. Yani ada. Disarisi brooklyn bronx gibi yerler ny sayilmiyor. Ny da nasil yasadigin ise tamamen duygusal. Nedenine gelince dunyada dolasimda olan paranin ucte biri bu kentde. Manhattan da park manzarali iki oda bor dairenin baslangic kirasi 6000 usd. Ki bu dusuk bir rakam.

Manhattanda gunluk otopark yaklasik 40 usd. Ucuz versi

Brooklyn de yasayip manhattan a gidenler icin kullanilan tabir tunel and bridge people, hayatlari tunel ve koprude gectigi icin. Istanbulda gebzede oturup leventte calismak gibi bisey...

Eger cok sanslislysan rent controlled bir apartman bulma sansin olabilir, bazi daireler bir mevzuat nedeniyle kiraya zam yapamiyorlar, o nedenle durumlari 1960 da neyse hala o.

Tabii bu kadar laf ettim, guzel yanlari neler dersen, geri kalan hersey cok guzel, ne ararsan var, londra da dahil daha kozmopolit bi yer gormedim, ne ararsan var. broadway, sovlar, konserler, gece hayati, spor musabakalari, genc ve dinamik nufus, is olanaklari. Ne ararsan fazlasi var. sinirsiz para kazanma ihtimalin var...

30 umdan once bekarken super guzel bir hayat yasanabilir, hele de az bi cevre varsa. Gece kanepede yatinca sirtinin agrimadigi, hangover olunmadigi yaslarda...

Yeni dogmus bebekle ny a tasinmam fazla riskli hemde hollanda gibi bir yerden...tabii kariyer ayri konu, ama avrupanin is guvencesini bekleme. Amerikada ise yaramadigin yada senin yaptigin isi 3 kurus ucuza yapacak birini bulduklari an kapinin onundesin... It is just business sonuna kadar gecerli.

Sahsen amerikada yasamaktan cok memnunum ama ny da yasamayi artik hic dusunmem. Ama beklentiyle alakali. Doga, huzur, insanlarin birbirine saygisi benim icin onemli. Ny a son gittigimde karim trafikte bir rusla kavga etti. Benim yasadigim yerde kornaya basan yok...hos burda da pasif agresif bi kultur var ama konumuz bu degil.

Ny da 2 3 yil calisip basarili olan insanin bir daha is bulma sorunu olmaz gerci. Sonra istedigin yere yerles calis. Tabii sektorle de alakali.

Sormak istedigin bisey olursa yardimci olmaya calisirim... Ny cok iyi bilmemekle beraber yazdiklarim bi fikir vermistir herhalde...
Kullan覺c覺 avatar覺
Bg17

Mesaj leonardo06 » 22 May 2015, 17:26

u ana kadar yaz覺lanlar覺 okuyunca ger癟ekten 羹rperdim.

arafta kalm覺l覺覺m giderek art覺yor.

internetten bir ka癟 elemana ulat覺m. 癟al覺aca覺m irkette 癟al覺覺yorlar:)
hemen hepsi brooklyn de oturup manhattan'a ie gidiyorlar. anlayaca覺n覺z i yeri manhattan'da.

NY'da 癟ocuunuzu istediiniz okula kay覺t edebiliyor musunuz? yoksa bir kurala m覺 bal覺? baz覺lar覺 posta koduna g繹re o b繹lge d覺覺ndaki bir okula kay覺t yapt覺ramayaca覺mdan bahsetti.
Kullan覺c覺 avatar覺
leonardo06

Kay覺t: 10 Mar 2012, 14:52

Mesaj Bg17 » 22 May 2015, 18:10

Ny ozelinde bilmiyorum ama amerikadaki sistem ev adresine gore herkesin gitmesingereken okul belirleniyor. Ev fiyatlarini etkileyen konulardan biri de bu...ozel okullar istisna... Ny da devlet okulu biraz fazla riskli olabilir....

Bu arada ny dunyanin en guzel sehirlerinden biridir cok da gozunu korkutmayim. Benzer yorumlari istsnbul icinde yapmak mumkun, ki ben ist de de yasamak istemiyorum....
Kullan覺c覺 avatar覺
Bg17

Sonraki

D繹n TSF Sohbet - Off Topic Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 16 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners