TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

New York'da Yaan覺r M覺?

Forum Kurallar覺na Uygun Farkl覺 Konular zerine Sohbet ve Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Sevgili yeler Forum Kurallar覺nda Tart覺覺lmas覺 Uygun Olmad覺覺 Belirtilen Konular Hakk覺nda Bu B繹l羹mde Payla覺m ve Fikir Bildirimi Yapmay覺n覺z. 襤nan癟lar, Politika, Fanatizm, Irk癟覺l覺k Vb. 襤癟eriklerde Konular A癟may覺n覺z. Ayr覺ca Kiisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlar覺n覺z覺 襤癟eren Konular覺 Burada Paylamay覺n覺z. Birbirinize Sayg覺l覺 Olunuz L羹tfen.

Re: New York'da Yaan覺r M覺?

Mesaj Bg17 » 23 May 2015, 21:43

leonardo06 yazd覺:Merhaba arkadalar,

Faydal覺 bilgiler i癟in 癟ok teekk羹rler.

G繹r羹mek i癟in 14 haziranda new yorka gitmeye karar verdim.
Eimle 1 haftad覺r istiare ediyoruz. Gidip 1 hafta kal覺p bir de canl覺 g繹zle olan biteni g繹rmek istiyorum.

Bizi d羹羹nd羹ren yaln覺z 癟al覺acak olmam. Eim minik k覺z覺mdan dolay覺 癟al覺mayacak. Baz覺 sitelerden ev kiralar覺na bakma f覺rsat覺m覺z oldu. Ger癟ekten abart覺l覺.
Ben burada hollandada 750 avro kendi evim i癟in mortgage 繹d羹yorum. New York'da kiral覺k bir eve binlerce dolar 繹demek bana tuhaf geldi.

Bir gidelim g繹r羹elim bakal覺m. Hay覺rl覺s覺...

Son olarak ben, hollanda vatanda覺y覺m. Green card konusunda bir avantaj salayacak m覺 bu yoksa iverenle mutlaka konumam m覺 laz覺m bunu?

Seni hangi tip vizeyle getirecekleri onemli. Amerika genelde gocmen ulkesi oldugu icin hangi ulke vatandasi oldugun cok farketmiyor.

Ama greencard sirkete bagli olmadigini istedigin zaman is degistirebilecegin anlamina geliyor, her tip calisma vizesinde alma sansin olmayabilir...

Amerikada morgage falan dusunuyorsan kredi score un cok onemli. Su a da yok muhtemelen, o nedenle ev kiralarken bile zorlanacaksin, fazla depozito ve pesinat vermen gerekecek, calisacagin firma ne kadar destek oluyor muhakak konus.

ny e gittinde asik olacaginiz kesin, yasamak isteyeceksin. Ev secerken en ama en onemli kriterin ulasim olsun....

Tasinma sirasinda yaptigin her giderin belgesini al, ve sakla, ilerde vergi beyannamsinde kullanacaksin...butun dunyadaki gelirin uzerinden vergi veregini unutma...

Saglik sistemini ve sana onerile. Saglik sigortasini cok iyi arastir, acayip karisik bir sistem, ve duzgun planlamazsan cok pahaliya mal olabilir.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullan覺c覺 avatar覺
Bg17

Kay覺t: 27 Oca 2012, 07:42

Mesaj leonardo06 » 24 May 2015, 00:47

Bg17, tarkani, clk, bond, whiskey ve dierleri...癟ok 癟ok teekk羹rler arkadalar.
Maalesef evden 癟al覺ma imkan覺m yok g羹nl羹k ie gel git yapaca覺m.

unlar覺 da merak ettik a癟覺ksas覺.

Bildiiniz sigorta irketleri var m覺?
Sigortan覺n i癟eriini se癟erken nelere dikkat etmeliyiz. Mesela standart bir sigortaya di tedavisi dahil midir?
Evi broker arac覺l覺覺yla m覺 yoksa kendimiz mi bulmaya 癟al覺al覺m.? Manhattan'da central park覺n dibinde 900 dolara bir st羹dyo buldum. Balang覺癟 olarak yetecek gibi 3 kiiye. Ama arada broker var. Eve uygun mobilya vs nerden al覺n覺r? 襤kea vs tarz覺 uygun maazalar yada b繹lgeler outletler var m覺 civarda?

襤lk g繹r羹meye ESTA alarak gideceim ama sonrakine vereceimiz belgeyle uygun vizeyi al覺p geleceksin dediler. Bu vizenin tipi nedir bilmiyorum.
Kullan覺c覺 avatar覺
leonardo06

Kay覺t: 10 Mar 2012, 14:52

Mesaj Clk » 24 May 2015, 10:00

900 USD'a st羹dyo hem de central park'in dibinde :shock: Acil karar vermen gerekmiyorsa bence 繹nce bir gidip g繹r. Hem alternatiflere g繹z atarsin hem de 900 USD'lik daireyi g繹r羹rs羹n. C羹nk羹 bahsettigin rakam cok ilginc.

Sigorta sirketleri ile ilgili bir fikrim yok. Kararini verdigin anda New York'ta 16 senedir yasayan 羹niversite arkadasimdan gerekli bilgiyi alir seninle paylasirim.

zel sigorta policelerinde dis genellikle ilk 5 sene kabul edilmiyor.
TRK'羹m!!! lkem TRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

Kay覺t: 17 Kas 2009, 02:03

Mesaj whiskey » 24 May 2015, 10:14

Moralinizi bozmak istemem ama 900 dolara oturulabilecek bir oda bile imkans覺z. San Francisco'da bile (New York'tan sonra 2. en y羹ksek emlak fiyatlar覺na sahip) ehrin merkezinde, ghetto mahallelerde odalar覺n en k繹t羹s羹 1000 dolardan bal覺yor..
Kullan覺c覺 avatar覺
whiskey

Kay覺t: 10 Kas 2011, 11:14

Mesaj leonardo06 » 24 May 2015, 12:54

Bu daire haziran sonu boalacakm覺.

Yatak odas覺 yok. Bir living room, bir banyo wc ve ufak bir mutfaktan ibaret.
Dediiniz gibi bakmadan biey diyemeyeceim tabiki.
Kullan覺c覺 avatar覺
leonardo06

Kay覺t: 10 Mar 2012, 14:52

Mesaj Bg17 » 24 May 2015, 13:46

Isverenler genelde calisanlarina saglik sigortasi yaptiriyor...ama sigortanin da opsiyonlari oluyor, ve primin bir kismini sen oduyorsun, yani maasindan kesiliyor.

Sigortayi kullanmaya geldiginde ise, yine belli oranda senin katki payin gerekiyor...ve bunlarin hepsi oldukca karmasik bir hesapla olusuyor.

Oncelikle sirketin saglik sigortasi uaptirdigindan emin ol, sonra bebek de dusunuldugunde ne kadar hastane ziyareti gerekecegini tahmin et. Bu durumda en dogru secimi uapabilirsin.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullan覺c覺 avatar覺
Bg17

Kay覺t: 27 Oca 2012, 07:42

nceki

D繹n TSF Sohbet - Off Topic Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 47 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners