leonardo06 yazd覺:Merhaba arkadalar,
Faydal覺 bilgiler i癟in 癟ok teekk羹rler.
G繹r羹mek i癟in 14 haziranda new yorka gitmeye karar verdim.
Eimle 1 haftad覺r istiare ediyoruz. Gidip 1 hafta kal覺p bir de canl覺 g繹zle olan biteni g繹rmek istiyorum.
Bizi d羹羹nd羹ren yaln覺z 癟al覺acak olmam. Eim minik k覺z覺mdan dolay覺 癟al覺mayacak. Baz覺 sitelerden ev kiralar覺na bakma f覺rsat覺m覺z oldu. Ger癟ekten abart覺l覺.
Ben burada hollandada 750 avro kendi evim i癟in mortgage 繹d羹yorum. New York'da kiral覺k bir eve binlerce dolar 繹demek bana tuhaf geldi.
Bir gidelim g繹r羹elim bakal覺m. Hay覺rl覺s覺...
Son olarak ben, hollanda vatanda覺y覺m. Green card konusunda bir avantaj salayacak m覺 bu yoksa iverenle mutlaka konumam m覺 laz覺m bunu?
Seni hangi tip vizeyle getirecekleri onemli. Amerika genelde gocmen ulkesi oldugu icin hangi ulke vatandasi oldugun cok farketmiyor.
Ama greencard sirkete bagli olmadigini istedigin zaman is degistirebilecegin anlamina geliyor, her tip calisma vizesinde alma sansin olmayabilir...
Amerikada morgage falan dusunuyorsan kredi score un cok onemli. Su a da yok muhtemelen, o nedenle ev kiralarken bile zorlanacaksin, fazla depozito ve pesinat vermen gerekecek, calisacagin firma ne kadar destek oluyor muhakak konus.
ny e gittinde asik olacaginiz kesin, yasamak isteyeceksin. Ev secerken en ama en onemli kriterin ulasim olsun....
Tasinma sirasinda yaptigin her giderin belgesini al, ve sakla, ilerde vergi beyannamsinde kullanacaksin...butun dunyadaki gelirin uzerinden vergi veregini unutma...
Saglik sistemini ve sana onerile. Saglik sigortasini cok iyi arastir, acayip karisik bir sistem, ve duzgun planlamazsan cok pahaliya mal olabilir.