TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Ev İçin Mobilya Alışverişi Hakkında Bilgi ve Öneriler

Forum Kurallarına Uygun Farklı Konular Üzerine Sohbet ve Paylaşımlar
Forum kuralları
Sevgili Üyeler Forum Kurallarında Tartışılması Uygun Olmadığı Belirtilen Konular Hakkında Bu Bölümde Paylaşım ve Fikir Bildirimi Yapmayınız. İnançlar, Politika, Fanatizm, Irkçılık Vb. İçeriklerde Konular Açmayınız. Ayrıca Kişisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlarınızı İçeren Konuları Burada Paylaşmayınız. Birbirinize Saygılı Olunuz Lütfen.

Re: Ev İçin Mobilya Alışverişi Hakkında Bilgi ve Öneriler

Mesaj Terasus » 02 Haz 2015, 09:59

Günaydın :champ:

Yazılanları şimdi okuyabildim. Çoğunluk ikea demiş fakat ben netten ikea ürünlerine baktığımda pek de ekonomik olduklarını düşünmedim. Ümraniye ikea'ya yine gidip bakarım tabi. Bir de dün geçerken gördüm, e-5 yolu üzerinde (Harem'den gebze istikametine giderken) Maltepe taraflarında pekçok mobilyacı ardı ardına dizilmiş adeta (markalı ve markasız pekçok isim), oraya da gidip bakmak istiyorum. Vitrine yatak odası takımı şu kadar, oturma odası takımı şu kadar diye yazmışlar. o rakamlar makul göründü gözüme ama ürünleri görmediğim için kalitesi hakkında konuşamayacağım.

2-3 sene kadar bekar olacağımı, sonrasında kısmetse evlilik durumları olacağını düşünüyorum. Tabi bu sadece kafadaki kurgu, hayat ne zaman ne getirir bilinmez. Bu nedenle mobilyaları kaliteli alma tutkusunda değilim, evlenince değişeceklerini bildiğim için çok para harcama taraftarı değilim mobilyalara. Ama beyaz eşya'ları evlendikten sonra da kullanacağımı bildiğim için Bosch marka düzgün ürünler aldım. Keza Led tv, ütü, mikrodalga fırın vb. ürünleri de kaliteli alma taraftarıyım.

Yorumlar için teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
Terasus

Mesaj Archimed » 02 Haz 2015, 13:44

Ben de Terasus'a benzer mesaj yazacağım.

Dudullu tarafındaki Modoko'da bir sürü mobilyacı var. Orada esnaf işi çayını içersin, pazarlığını yaparsın. Hayatta edindiğim tecrübe; genelde mobilyacı, marangoz, boyacı ve sıhhi tesisatçıların genelde çok yalan söylediğidir. Özellikle işi alırken teslim süresince bayağı yalan söylerler. Ama iyi bir pazarlıkla; İkea'da sunta ve MDF'ye vereceğin parayla veya az bir fiyat farkıyla gerçek ahşap mobilya alabilirsin.

Onun dışında mobilyacı Kayserili ağırlıklı Anadolu Kaplanları var; bunlar pek çok yerde satış noktasına sahip fabrikasyon mobilya yapıyorlar. Benim gördüğüm kadarıyla aralarında en düzgünü Doğtaş.
Kullanıcı avatarı
Archimed

Mesaj Bg17 » 02 Haz 2015, 14:19

Anesthesia yazdı:Toplam butçeye bakar, eger atilmasi can yakmayacak mobilyalar istiyorsaniz ikea elbette ki ideal, ama eger uzun sure konforla kullanmak isterseniz elbette kelebek ve dogtas onermek lazim. Haliyi halicidan perdeyi perdeciden alirsaniz fiyat performans anlaminda ikeanin onunde olduklarini gorursunuz

Biraz kisisel merak meselesi, benim yaklasimim, bu ise harcayacagim zaman, muhatap olacagim kisi, pazarlik stresi, bekleme suresi, usta ile mucadele konuldugunda, dhl ile evime teslim edilen stressiz 2 saatlik alisveris cok daha agir basiyor.

Dekorasyona biraz merakli biri icin tabiki manasiz... Son 13 14 yilda yedi sekiz kere tasinmis, cogunda mobilyalari degistirmek zorunda kalmis biri olarak, bana 2 saatin ustunde mobilyaya harcanmis vakit esittir zulum...

Perde konusunu ise bekar bir arkadasa acmak bile istemem, her turk gencinin tatmasi gereken bir durum. Bir nevi erkeklige gecis, sabir testi, cuzdan sinavi, kendini kontrol deneyimi... Yasamayan bilmez, yada moda tabiriyle anlayamazsiniz...
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj Terasus » 02 Haz 2015, 14:25

Bir de perde konusu vardı değil mi, onu unutmuşum ben :)

Bir de perdecilere gideyim ben o zaman. Var mı önbilgi verebilecek perde konusunda?
Kullanıcı avatarı
Terasus

Mesaj Bg17 » 02 Haz 2015, 14:28

Terasus yazdı:Bir de perde konusu vardı değil mi, onu unutmuşum ben :)

Bir de perdecilere gideyim ben o zaman. Var mı önbilgi verebilecek perde konusunda?

Ikea dan jaluzi al... ;) ;) ;)
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Ev İçin Mobilya Alışverişi Hakkında Bilgi ve Öneriler

Mesaj Cct » 02 Haz 2015, 14:30

Perdenin eğer mümkünse anneye devredilmesini öneririm.

Sonra çenesinden kurtulunmuyor.. Evi çingene pembesi döşeyin anne yine perdeye takılacak ve karışacaktır :D
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Mesaj Clk » 02 Haz 2015, 14:33

Bg17 yazdı:
Terasus yazdı:Bir de perde konusu vardı değil mi, onu unutmuşum ben :)

Ikea dan jaluzi al... ;) ;) ;)

ahahaha Basar :D :lol: :thumbup:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj onatozer » 02 Haz 2015, 14:53

Bekar erkeğin yaşam sırrı, en önemli ihtiyacı söylüyorum: Mikrodalga fırın. :!:
Çayı bile mikrodalgada demleyen tanıdığım var :lol:
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

ÖncekiSonraki

Dön TSF Sohbet - Off Topic Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 10 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners