TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

Forum Kurallarına Uygun Farklı Konular Üzerine Sohbet ve Paylaşımlar
Forum kuralları
Sevgili Üyeler Forum Kurallarında Tartışılması Uygun Olmadığı Belirtilen Konular Hakkında Bu Bölümde Paylaşım ve Fikir Bildirimi Yapmayınız. İnançlar, Politika, Fanatizm, Irkçılık Vb. İçeriklerde Konular Açmayınız. Ayrıca Kişisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlarınızı İçeren Konuları Burada Paylaşmayınız. Birbirinize Saygılı Olunuz Lütfen.

Re: 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

Mesaj cenk » 18 May 2012, 23:15

19 mayıs gençlik ve spor bayramımız kutlu olsun :champ: :champ:
Kullanıcı avatarı
cenk

Mesaj fsinan » 18 May 2012, 23:28

Bugün artık röportaj yapıldığında ne olduğunu bile hatırlamayan gençler yetişiyor Türkiye'de. Bir de hatırlamak istemeyen bahtı karalar var ki, onları ancak Allah ıslah edebilir.

Allah bir milleti kurtarmak isterse o millete buna vesile olacak kahramanlar bahşedermiş.

Mustafa Kemal Atatürk'ten ve onunla beraber canını bu millete vermeye hazır dünyanın en büyük fedakarlığını yapmış kahramanlara nur içinde yatmayı nasip etsin.

Bugün büyük bir bayram, yeryüzünde çok az millete nasip olur.

Kıymetini bilelim.
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj AboveTheRim » 18 May 2012, 23:37

Ben bu konularda çok duygusal biriyim malesef... Toprağı bol olsun M.Kemal Atatürk ve şehitlerimizin.

Bayramımız kutlu olsun :idea: 'e rağmen :?
Mutluluk başarıya, başarı ise zamanı değerlendirmeye bağlıdır.
Kullanıcı avatarı
AboveTheRim

Mesaj buTa » 18 May 2012, 23:44

19 Mayıs bayramımız Kutlu Olsun...

Kutlama yazarken bir iki merak ettiğim bir şeyler paylaşmak istiyorum. Malum matematikte asal sayılar önemlidir. Bir çok matematikçi sayıların temel taşları diye niteler asal sayıları... Bir çok gizemde asal sayılar yer alır. Şifreleme tekniklerinde de asal sayılar her zaman önemlidir. Doğada da pek çok olayda,örneğin hayvanların doğal yaşamlarında asal sayılara göre hareketlerinden bahsedilir. 2,3,5,7,11,13,17,19,23,29,31,37,41,43.........................................................
Ben daha önce 19 mucizesi ile ilgili Kuran ve Tevrat ayetleri ve Atatürk ile ilgili şeyler duymuştum. Ancak geçenlerde farkettim, bilmiyorum daha önce dile getirilmişmiydi ama bizim milli bayramlarımızın (Zafer Bayramı hariç) hepsi Asal Sayılı günlerde kutlanmakta.
19 Mayıs, 23 Nisan, 29 Ekim ... Bunlar tesadüf müydü , yoksa aynı zamanda matematik ile çok yakından ilgilenen Atatürk'ün özellikle seçimleri miydi ? Konu hakkında fikir sahibi olanlar varsa ya da yorum yapacak olan arkadaşlar olursa sevinirim....
Kullanıcı avatarı
buTa

Mesaj AboveTheRim » 18 May 2012, 23:54

19 Mayıs Milli Mücadelenin başlangıcı
23 Nisan (Cuma) Aslında Salı yada Çarşamba günü toplanıyorlar ilk mecliste ama Cuma namazıyla ve hayır dualarıyla açalım diyorlar.
29 Ekim O da 30 Ekim 1918 Mondros işgallerinin başlamasına göndermedir ve zafer ilanıdır.

Neden 29 Ekim diye soranlara Gazinin konuşması:

“Mütarekenin ilk günlerini hatırlarsın. Saray ve hükümet teslimiyeti kabul etmişti. Hükümet sarayın, saray da İtilaf Devletleri’nin elinin altına girmişti. Saray bu halinden memnundu. Fakat, ben bunu kabul edemezdim. Buna karşı koymakla bir çıkış yolunu temin ederek, bu mazlum milleti tarih sahnesinden silmek, ortadan kaldırmak isteyenlere karşı harekete geçmek için kendimi vazifeli saymıştım. Dünyada tek başımıza idik, fakat benim inandığım ideale benimle beraber olanlar da bağlandılar ve netice hasıl oldu. Mütareke 30 Ekim 1918’de imzalanmıştı. Vatan parçalanmış, istilaya uğramıştı. Peki, 30 Ekim 1918’den bizim İzmir’e girdiğimiz tarih olan 9 Eylül 1922’ye kadar kaç yıl geçti? Dört yıl. 29 Ekim 1923’te Cumhuriyeti ilan ettik. İşte beş yıla sığdırdığımız büyük inkılap, bizim yaşadığımız şartlara duçar olmuş, hangi milletin tarihinde vardır? Bu mazlum millet kendisinin hakkı olan yere ulaşmıştır, çektiğimiz acıların, sıkıntıların en büyük mükafatı işte budur. Bütün dünya bunu görmüştür. Daha da görecekleri vardır. Beni en çok mesut eden hadise, bu mazlum milletin hak ettiği bu yere gelmesidir. Sen benim 30 Ekim 1918 sonrası günlerdeki çektiğim azabı bilirsin. Yanımdaydın. Mondros 30 Ekim’dir. Cumhuriyet 29 Ekim. İşte bu da bir milletin, mazlum bir milletin ahıdır. Sanırım ki o zamanki devletler bunu anlamışlardır.” Atatürk bir an durdu, Fahrettin Paşa’ya baktı ve sonra elini masanın üzerine vurarak: “Deyiniz ki, bu tarihten silinmek istenilen bir milletin öcüdür…” Fahrettin Altay’ın “Ama bundan hiç bahsetmediniz” demesi üzerine, Atatürk “Övünmek olur, övünmek benimle beraber mefkureye inananların, milletin, ordunun hakkıdır” der. Prof. Dr. Metin Kale
Mutluluk başarıya, başarı ise zamanı değerlendirmeye bağlıdır.
Kullanıcı avatarı
AboveTheRim

Mesaj zfr » 18 May 2012, 23:59

…herşey unutulur. Fakat biz her şeyi gençliğe bırakacağız.

O gençlik ki hiçbir şeyi unutmayacaktır;

geleceğin ışık saçan çiçekleri onlardır.

Bütün ümidim
Gençliktedir.

Gazi Mustafa Kemal

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun...
"Saatin kendisi mekan, yürüyüşü zaman, ayarı insandır... Bu da gösterir ki zaman ve mekan, insanla mevcuttur!"
Kullanıcı avatarı
zfr

Mesaj mlm » 19 May 2012, 00:01

Hiçbir tesadüf, tesadüf değildir diyor ve Atatürk'ün Balıkesir Hutbesini paylaşıyorum müsadenizle..

Ey millet, Allah birdir. Şanı büyüktür. Allah'ın selâmeti, atıfeti ve hayrı üzerinize olsun. Peygemberimiz Efendimiz, Cenâb-ı Hak tarafından insanlara hakâyık-ı diniyyeyi tebliğe me'mur rasûl olmuştur. Kanun-u Esâsîsi, cümlemizce malûmdur ki, Kur'anı azümişşan'daki nusustur. İnsanlara feyz vermiş olan dinimiz, son dindir. Ekmel dindir. Çünkü dinimiz akla, mantığa, hakikate tamamen tevâfuk ve tetâbuk ediyor. Eğer akla, mantığa, hakîkate tevâfuk etmemiş olsaydı, bununla diğer kavânin-i tabiiyye-ı ilâhiyye beyninde tezad olması icab ederdi. Çünkü bilcümle kavanin-i kevniyyenin menbaı Cenab-ı Haktır.

Arkadaşlar; Cenab-ı Peygamber mesaisinde iki dâra, iki hâneye mâlik bulunuyordu. Biri kendi ikâmet eylediği hânesi, diğeri din işleriyle iştigal buyurduğu Allah'ın evi idi.Atatürk ile ilgili çok geniş kapsamlı bir site Kendi husûsi işlerini kendi evinde görür, âmmenin, ümmetin hizmetini de Allah'ın evi olan câmi-i şerîf'te ru'yet eylerdi. Biz de hazret-i peygamber'in usûlüne ikdida ederek, milletimize teallük eden husus için şu Beytullah'ta toplandık. Şimdi Hazret-i Allah'ın huzurundayız. Bunu bana müyesser eden Balıkesir'in dindar ve kahraman insanlarına arz-ı şükran ederim. Çok memnunum ve bu vesile ile büyük bir sevâba nâil olacağımı ümid ediyorum.

Efendiler, câmiler birbirimizin yüzüne bakmaksızın yatıp kalkmak için yapılmamıştır. Her şeyden evvel itâat ve inkıyâd-ı tâmme ile ibâdet, din ve dünya için neler yapılması lâzım geldiğini düşünmek için yapılmıştır. Millet işlerinde her ferd başlı başına bir hizmet ifa etmelidir. İşte biz de burada din ve dünya için istiklâl ve istikbâlimiz iç:in, bilhassa hâkimiyetimiz için neler düşündüğümüzü meydana koyalım. Ben yalnız kendi düşüncemi söylemek istemiyorum. Hepinizin düşüncelerini anlamak istiyorum.mal-i milliyye, irâde-i milliyye yanlız bir şalısın düşüncesinden değil, bil"umum efrâd-ı milletin arzularının, emellerinin muhassalasından ibârettir.

Binaenalyh benden ne öğrenmek, ne sormak istiyorsanız serbestçe sormanızı rica ederim.

07.02.1923 (Türkçeleştirilmiş Hali)

*Biz maalesef, bir Hz.Muhammed'i, bir de Atatürk'ü anlayamadık.. Keşke anlayabilseydik..
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj Wwtr » 19 May 2012, 07:10

Herkese iyi bayramlar arkadaşlar.
Kullanıcı avatarı
Wwtr

ÖncekiSonraki

Dön TSF Sohbet - Off Topic Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 17 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners