Na癟izane kendi yaad覺覺m覺 anlatt覺m kabaca ben.
Evet halen i癟imde 羹mit var, halen b羹y羹k firmalara bavurularda bulunuyorum 癟al覺t覺覺m sekt繹rde "farkl覺" olabilecek eyler peinde kendimi gelitirmeye 癟al覺覺yorum.
@OnatOzer hakl覺s覺n belki yanl覺 tabiri kulland覺m referans diyerek ancak kar覺lat覺覺m durumlarda yaad覺覺m ey torpilin 繹zellikle inaat sekt繹r羹nde ana nokta olduuydu. Bu torpilde genellikle aile b羹y羹klerinin tan覺d覺k miktar覺 羹zerinden ilerliyor. Memur 癟ocuu olmak inaat sekt繹r羹nde tan覺d覺k bulma ihtimalini de iyice azalt覺yor. Tepkim birazda babama yani.

Kendi 癟ap覺mda ulaabileceim kiilerin tamam覺na ulat覺m diyebilirim. Aray覺 s覺k覺/s覺cak tutmaya 癟al覺t覺m ama san覺r覺m yolumun kesitii kiilerin hepsi benimle ayn覺 heveste deildi konuma konusunda. ans derken buray覺 kast ediyordum zaten.

Bu konuda yeni ilikiler kurmak i癟inde belirli ortamlara girmeyi gerektiriyor.
Bu belirli ortamlara da mevcut iimde girebilmem pek m羹mk羹n g繹r羹nm羹yor.
Yeni bir i i癟inde tekrar iliki kurmak gerekiyor. S羹rekli bir k覺s覺r d繹ng羹 gibi bir noktada. Mesele bahsettiimiz "tan覺覺kl覺k" salanabilecek ortama ilk ad覺m覺 atabilmekte.

@alt覺k覺rkbe
Girdiim ite yeterli 癟abayla baar覺l覺 olabileceime inanc覺m tam zaten. u anda 癟al覺t覺覺m yerde de ayn覺 d羹羹nceyle 癟al覺覺yorum. Ancak benim bahsettiim ve 羹lkemizde ki 癟ou arkada覺n yaad覺覺 s覺k覺nt覺 bu "ilk ad覺m" 'da.
u s覺ralar bir 癟ok kiinin de bahsettii 羹zere "farkl覺" olabilme dier kiilerin aras覺ndan s覺yr覺labilme amac覺yla neler yapabilirim d羹羹ncesine kafa yoruyorum.
Y羹ksek lisans mutlaka ama mutlaka yapaca覺m. 襤 bulma kayg覺s覺ndan ziyade mesleki bak覺 a癟覺m覺 gelitirmesi amac覺yla.
eitli sertifika programlar覺 mevcut (kendi alan覺mda kaynak m羹hendislii gibi yada baka bir dal olan isg'de Nebosh Osha gibi programlar mevcut.) illa ki senin alan覺nda da benzer programlar mevcuttur. Yine imkan meselesi iin i癟ine giriyor ger癟i burada. Adana'da bu tip eitimler a癟覺lm覺yor, a癟覺lsa da manas覺z 羹cretler konuuluyor.
En az覺ndan belli bir s羹re bunlar覺 kovalayaca覺m gibi.
Her neyse laf覺 癟ok doland覺r覺yorum yine san覺r覺m. ans m羹him k覺saca.

eitli tavsiyelerde bulunan herkese teekk羹r ederim ayr覺ca. San覺r覺m can覺m覺n s覺kk覺n olduu bir ana denk gelmi yaz覺 normalde o kadar da karamsar deilim