afl

Kerem abi aslında haklısında gereksiz kafa karışıklığı var bende

eraslani

Düşünün ben bu arada neler öğrendim araştırma yaparken. Bir sürü inciği cinciği varmış bunların.
Bg17

Blackberry çizildi. Tek hoşuma giden yanı orjinal bir tasarımı olması ve secured android diye güvenli android olarak geçmesi
Nethiustr

Valla sanırım uğraşamam

. Daha fazla telefon işini kafaya takmak istemiyorum açıkçası. Alıp geçicem
cagatay1903

Eski Note'umu bende severek kullanıyordum bakalım tercih ne yönde olacak
manil

Xperia'yı malesef köşeli tasarımından ötürü optik olarak pek beğenemiyorum. Yoksa Sony'de çok güzel cihazlar çıkarıyor.
asymptote
theoeu

Oneplus'ı önceden incelemiştim internette. Fakat Oneplus ve Xiaomi daha önce canlı bile inceleyemediğim markalar olduğundan pek güvenemiyorum.
Ground
Cct
Shinigami

OnePlus ile ilgili düşüncelerimi zaten yazdım. Bu kadar süre size sorun çıkarmamışsa gayet iyiymiş.
mGundogdu
Fatih28
kethuda57

Bende öyle diyerek 5S aldım fakat Android'i arıyorum şu an. Kafalar fazlasıyla karışık
kiwi21
vtechno
Maybek
hfatih
Burada hepiniz ayrı ayrı yorum yapmışsınız. Yorumlarınıza çok teşekkür ederim. Her kullanıcı için ayrı ayrı mesaj yazmayayım dedim zaten konuyu burada toparlayacağım 2 kere okutup sizide yormayayım.
Burada herkes zaman ayırarak bana yardımcı olmaya çalışmış. Yalnız beni en çok etkileyen Cct'nin yaptığı yorumda şu cümle oldu:
Cct yazdı:iPhone'un basitliğini ve hızını seviyorum. Dümdüz telefon işte markadır modeldir yormuyor ve bence ihtiyaç kadarını veriyor.
Aslında birazda aradığım konsept bu. Telefon olacak ve beni yormayacak. Geçmişte Note 3'ten dolayı Samsung müşteri hizmetleriyle sıkıntı yaşadığımı söylemiştim. Ondan dolayı hala Samsung'a biraz tepkiliyim. Zaten o dönem sıkıntı yaşamamış olsam hala Note 3 kullanıyordum muhtemelen.
İncelemeler ve yorumlar sonucu Samsung olacaksa düz S7 olacak gibi bir sonuç çıkardım. Note 5'teki köşeli gibi olan tasarım ve bir tık daha büyük olması beni S7 ye yöneltti. Ayrıca S7 de su geçirmezlik sertifikası da aynı fiyatta oldukları için bana göre bir artı ve S7 daha yeni bir cihaz. Note 7 ise en yeni olanı ve güzel bir cihaz ama 3600 liraya şimdi alsam 6 ay sonra S8 tanıtırlar 2500 liraya düşer fiyatı sinirlenirim yok yere

Apple cephesinde ise nedense Iphone 7 ye pek ısınamadım. Bana göre 6S'ten tek farkı su geçirmezlik. Fiyat olarakta aynı kapasitede olmak kaydıyla 1000 lira civarı bir fiyat farkı çıkıyor ortaya. Ama 7 Plus dediniz mi akan sular duruyor. Boyut sıkıntısı olmasa donanım farkından dolayı direk 7 Plus alacağım. Yeni Iphonelarda 32/128/256 GB olduğu için hafıza seçenekleri muhtemelen ben 128 liği tercih edeceğim. Zaten IPhone da hafıza artışı 400 lira oluyor herzaman için. 128 muhtemelen 32 olandan 400 lira pahalı olur ve bu farkada bence değer.
Apple için şöyle bir sorun mevcut. Seneye Iphone'un 10. senesini kutlayacaklar komple kasa değişikliğine gidebilirler diye söylentiler mevcut. Ben IPhone 7 Plus'a o kadar para verdikten sonra seneye yeni bir tasarımla gelirlerse bıçaklar çekilir kan çıkar

(Tahminimce fiyatı 4300 lira seviyelerinde olacak 128 GB için)
Oneplus ve Xiaomi çok inceleme şansı yakaladığım veya baktığım cihazlar olmadığı için listeden eledim. Dün geniş çaplı araştırmaya çalıştım fakat niyeyse daha önce pek bakmadığım için pek içime sinemedi.
Sonuç olarak arada kaldığım cihazlar Samsung Galaxy S7,IPhone 6S 128 GB, Iphone 7 Plus 128 GB. Oranlar ise sırasıyla %20, %50, %30. Forum genel olarak beni Apple almaya tekrar ikna etti diyebilirim heralde. IPhone'a alışamama sebeplerimden biride eski telefonuma oranla ekranın küçüklüğüydü. 6S veya 7 Plusta zaten ekran Maşallahlık olduğu için bu konuda da pek sıkıntı yaşamam heralde.
Genel olarak düşüncelerim bu yönde yorum yapıp katkı sağlayan herkese çok teşekkür ederim.
Bu arada hala yorumlarınıza açık olduğumu da belirtmek isterim