Bg17 » 02 Haz 2015, 21:33
Ben bu konuda oldukca tecrubeliyim, son 10 yilda baya bi ev yaptim... Bekarken daha kolay tabii, ama o zaman da maddi olarak cok rahat degildim. Ilk evimi mobilyali kiralamastim, cok rahatti. ev sahibi satti, ciktim. ikinci evime mobilya beyaz esya alacak param yoktu, motorumu satmistim, ancak yetmisti. Sonra simdiki esimle birlikte yasamaya basladik, ikimizde yanliz yasiyorduk, iki evi bir ev yaparken aldiklarimin cogunu icim aciyarak atmistim. Sonra kendi evimizi alip sehir disina kactigimizda attiklarimizi aynen bir daha aldik, ev buyuktu. Sonra amerikaya tasinirken, mobilya getirmedik bir daha attik hepsini... Bir de aileleerin tasinmasi, yazlik hikayeleri, insaat ev yaptirma hikayaleri, falan var ki,anlatsam yer kalmaz...
Uzun lafin kisasi, hayatta ne olacagi belli degil, mobilyaya yatirim yapmak cokkotu bir fikir, hic yapmadim, pisman degilim... Her eve tasindigimda bu evde en az 10 yil otururum dedigimi cok iyi biliyorum.
Simdi bir daha tasinicaz sanirim, amerika da kalici olmaya karar verdigimiz icin.
Bu nedenle diyorum ki, hayatin nereye goturecegi hic belli olmaz... Esya ya para harcama... tatile harca, arabaya harca, saate harca, en onemlisi ani biriktirmeye harca...
Kisaca iki saatde ikea dan al, konu kapansin. Yok suntaymis, yok gercek agacmis, hiic fark etmez..Yatagi rahat, koltugu genis olsun, TV de gostersin yeter....
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...