TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Ev İçin Mobilya Alışverişi Hakkında Bilgi ve Öneriler

Forum Kurallarına Uygun Farklı Konular Üzerine Sohbet ve Paylaşımlar
Forum kuralları
Sevgili Üyeler Forum Kurallarında Tartışılması Uygun Olmadığı Belirtilen Konular Hakkında Bu Bölümde Paylaşım ve Fikir Bildirimi Yapmayınız. İnançlar, Politika, Fanatizm, Irkçılık Vb. İçeriklerde Konular Açmayınız. Ayrıca Kişisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlarınızı İçeren Konuları Burada Paylaşmayınız. Birbirinize Saygılı Olunuz Lütfen.

Re: Ev İçin Mobilya Alışverişi Hakkında Bilgi ve Öneriler

Mesaj Terasus » 03 Haz 2015, 09:08

Günaydın :champ:

Akşam iş çıkışı Maltepe'de e-5 kenarındaki bahsettiğim yerlere uğradım. istikbal, Bellona, Yataş gibi yerler bana pahalı geldi. Adı sanı olmayan yerlerde de ben bir şey beğenemedim. Hiçbirşey anlamadım yani. Biraz daha araştırıp sonunda ikea'ya gidecekmişim gibi bir his var içimde :)

Ev konusunda minimalist düşünenlerdenim. Eşya kalabalığını sevmem, gösterişli şeyleri beğenmem, sade olacak bana göre. Salona tv, kanepe&koltuk ve bir ufak masa yeterli. Yatakodasına da yatak ve gardrop yeterli, konsoluymuş şuyuymuş buyuymuş aramıyorum hiç. Ama söz konusu mutfak oluna hiçbirşeye acıyasım gelmiyor :) Mutfağa eşya almayı severim. işin özü pişirmeyi ve yemeyi seven, boğazına düşkün birisi olduğumdan :D

Bunca muhabbetten sonra eve eşya alınca kurulumdan sonra fotoğraf çekip koymak gerekecek buraya :)
Kullanıcı avatarı
Terasus

Mesaj manil » 03 Haz 2015, 09:14

eskiden bir de misafir odası olurdu, evin karantinaya alınmış bölgeleri gibi kimse girmezdi. bayramdan bayrama görürdük ancak.. nostalji oldu :)

minimalizm zaten şu aralar trend olan bir husus. Aynısını (az ve sadece kullanılacak eşya) ben de düşünüyorum.
“Some people feel the rain. Others just get wet.”

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj Architecte » 03 Haz 2015, 09:18

Bazı evler Freddy Krueger, Elm sokağında kabus filmleri gibi dekore edilmiş. Duvarlara çivilenmiş seyahetlerden alınmış taştan, tahtadan kafa tasları, vahşet çağından kalma siyah beyaz tablolar, duvar diplerinde el avuç açan sanatsal heykeller, tavandan zincirlerle tutturulmuş, aşağıya doğru sarkan kocaman kocaman avizeler, salonda insan boyundan bir buçuk kat daha yüksek Firavun tahtları gibi koltuklar, pirinç halkalardan geçirilmiş, halatlarla bağlanmış kalın kalın epengle kadifeden perdeler, 15 kişilik masanın üzerinde kristal bardaklardan oluşan züccaciye dükkanı sergi alanı ve evin sahipleri eşyaların ardında gizlenmiş, eller tetikte bekliyorlar. Böyle evlerden insanlar çığlık atarak uyanır zannedersem.

Mikrodalga fırın zararlı diyorlar evet! Ama çalıştırırken uzak durursanız bir şey olmaz diyorlar. Zaten evde yalnız kaldığımda ben kullanıyorum. Evde kullanmadığımız o kadar eşya var ki mesela kuru mevye sıkacağı, soğan doğramak için yarım saat uğraşacağınız mutfak robotu, renk renk blendirler, hamur karıştırıcısı, irili ufaklı tost makineleri, sarımsak ezicisi , elma soyucusu, ceviz kırıcısı, kiraz çekirdeği çıkarıcısı, kaşar peynir rendesi vb vb vb vb. Çatı katındaki eşyaları saymıyorum bile. :D :D

manil yazdı:eskiden bir de misafir odası olurdu, evin karantinaya alınmış bölgeleri gibi kimse girmezdi. bayramdan bayrama görürdük ancak.. nostalji oldu :)

minimalizm zaten şu aralar trend olan bir husus. Aynısını (az ve sadece kullanılacak eşya) ben de düşünüyorum.

:lol: :lol: Manil :thumbup: Ufak çaplı bir kahkaha tufanı koptu yaptığın benzetme mükemmel.
Tecrübe, hayatta yediğimiz kazıkların toplamıdır'
Kullanıcı avatarı
Architecte

Mesaj asymptote » 03 Haz 2015, 09:52

Terasus yazdı:Ama söz konusu mutfak oluna hiçbirşeye acıyasım gelmiyor :) Mutfağa eşya almayı severim. işin özü pişirmeyi ve yemeyi seven, boğazına düşkün birisi olduğumdan :D

O halde size bıçak seti önereyim:
Resim
Resim
Esse mağazalarında bazen çılgın indirimler oluyor. Denk gelirseniz kaçırmayın derim.. Bu markanın çelik usturaları da şahanedir. NOS bulursanız onu da kaçırmayın.. :) ;)

manil yazdı:eskiden bir de misafir odası olurdu, evin karantinaya alınmış bölgeleri gibi kimse girmezdi. bayramdan bayrama görürdük ancak.. nostalji oldu :)

Evet ya, 3+1'i resmen 2+1'ye dönüştüren bir uygulamaydı o.. :D Nostaljiyi biraz daha abartırsak (Milattan önce 7 binlere Konya'nın Çumra ilçesine gidersek) insanlar tek göz odada yaşıyorlarmış. Odanın kuzeye bakan tarafında tahıllarını ve diğer yiyeceklerini sakladıkları küçük bir oyuk varmış sadece. Zorlarsak 1+kiler diyebiliriz. Mutfak da Amerikan mutfakmış bu arada.. ;)
Resim
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Terasus » 25 Haz 2015, 14:41

Arkadaşlar merhaba, yine karşınızdayım :)

Evi iyi-kötü bir şekilde döşemeye başladım. Sıradaki bilgi talebim internet ve tv yayını hakkında olacak. Ne önerirsiniz? digitürk, tivibu, d-smart vs.? internet bağlantısı için de süperonline diyorlar fakat binada fiberoptik altyapısı yok, bu durumda kurulumcu firma kendisi döşer mi? alternatif olarak önereceğiniz ne olabilir? Teşekkür ederim :champ:
Kullanıcı avatarı
Terasus

Mesaj kilimanjaro » 25 Haz 2015, 14:55

Bende TT net vardı ve 60 - 70 TL ödüyordum.Birgün D-Smart aradı ve sinema kanalları , spor kanalları ve sınırsız internet dahil sanırım 90 Tl dedi ve bende düşünmeden kurun dedim.Çok memnunum.Aynı zamanda digitürk de olduğu için kıyaslama imkanım oldu.D smartın görüntü kalitesi ve özellikle sinema kanalları digitürkten kat kat üstün.(Fenerbahçe gerçeği digitürk olmasının tek nedeni)İnternet hızı da çok iyi.Yaklaşık 6 aydır kullanıyorum ve tavsiye ederim.
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj Terasus » 25 Haz 2015, 15:11

Şu anda kampanya varmış d-smart'ta, 39tl'ye internet ve tv hizmeti veriyorlar 24 aylık taahhüt karşılığında. gayet uygun görünüyor ama bu kadar uygun fiyat olması insanı kıllandırıyor, ne de olsa burası türkiye ve tüketiciden bilgi saklayarak kandırma yoluyla ürün satmak normal karşılanıyor..
Kullanıcı avatarı
Terasus

Mesaj sinanarmy » 25 Haz 2015, 15:47

Superonline sinirsiz 20mb hizinda artik standart digiturk sanirim 70 tl olmasi lazim
Kullanıcı avatarı
sinanarmy

ÖncekiSonraki

Dön TSF Sohbet - Off Topic Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 52 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners