TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

2. Yabancı Dil

Forum Kurallarına Uygun Farklı Konular Üzerine Sohbet ve Paylaşımlar
Forum kuralları
Sevgili Üyeler Forum Kurallarında Tartışılması Uygun Olmadığı Belirtilen Konular Hakkında Bu Bölümde Paylaşım ve Fikir Bildirimi Yapmayınız. İnançlar, Politika, Fanatizm, Irkçılık Vb. İçeriklerde Konular Açmayınız. Ayrıca Kişisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlarınızı İçeren Konuları Burada Paylaşmayınız. Birbirinize Saygılı Olunuz Lütfen.

Re: 2. Yabancı Dil

Mesaj cavro » 30 Mar 2015, 20:31

Dil bilmek, kariyerine başlamadan önce mesleki uygulamaları araştırmış olmak, çeşitli mesleki programları bilmek yada kalkıp o işlenen dersleri anlatabilecek kadar konuya hakim olmak senin işine yaramaz maalesef.

İşine yarayacak şey tanıdıktır, torpildir ve genellikle birinin "yeğeni" olmaktır.

6 ay boyunca bir yığın firmaya kendimi anlatmaya çalışıp okul hayatım boyunca " limon satarım yine de yapmam" dediğim işe girdim sonuç olarak.

Ülkemizde mühim olan bir şekilde torpil bulmaktır.
Torpilin varsa en güzel yerde en güzel işe girersin.
Yoksa piyasanın dibindeki firmalarda mesleki açıdan körelirsin genç yaşta karamsarlığı çok güzel tadarsın.
Kullanıcı avatarı
cavro

Mesaj emreguven » 03 Nis 2015, 02:55

Orhanbalu yazdı:
Osmanlıca ya ne dersiniz ?
Hem Antalya da bu sene Rus yok :)

Osmanlıca'yı iyi biliyorum, bir yaz boyunca Devlet Arşivi'nde çalıştım :)
Все будет отлично :)
Kullanıcı avatarı
emreguven

Mesaj manil » 03 Nis 2015, 14:01

osmanlıca'yı yabancı dil olarak görmemek lazım. Osmanlıca esasında ölü bir dildir. Sadece arşivlerde kullanılır, bir de karşınızdaki kişiyi laflarınızla dövmek istediğinizde.

Bilinmesi gerek mi? Toplumda belirli seviyeye gelmiş insanların hala sokak ağzıyla konuştuklarını, ilkokul çocuğu gibi yazı yazdıklarını görünce bence evet. Bununla birlikte anlatımda zarf mazrufun önüne geçmemeli diye düşünüyorum.

İyi kötü tecrübeye dayanarak bu konudaki kararlarımı küçüklere numune teşkil etmesi için şöyle belirteyim:

1-Çok iyi bir ingilizce (Mr and Mrs Brown ingilizcesi değil tabii ki...) her zaman işinizi görür başka bir şeye de ihtiyaç duymazsınız.

2-Farklılık yaratıp bunun nasibini alayım diyorsanız Türkiye ile ilgili ama az bilinen diller en iyi alternatiftir. (Rusça, Arapça, Farsça...)

3-Ailesinde mütercim tercüman olan ve iyi kötü konuyu bilen birisi olarak diyeyim, Arapça sonradan öğrenilecek bir dil değildir. Görüşüm gayet sabit. Meğer ki 5-6 yıl arap ülkesinde kalmadıktan sonra. Aynı şey Japonca ve Çince için de geçerli. 5-6 ay kasıp ali tahtaya yazı yaz cümlesini Çince kuracağınıza kadar google translate bu kısmı halleder. Ötesi de bu ülke ile bir bağlantınız yoksa açık konuşmak gerekirse mümkün değil. Bakmayın öyle çince ders verilir diyen insanların olduğuna.

4-Bu tür diller sizin muhatap olacağınız çevreyi de değiştirecektir. Farsça bilen insanın takılacağı çevre ile Fransızca bilenin ki aynı olmaz. Bunu da hesaba katmak gerek.

5-Zaman ve para varsa Almanca ya da Latin dillerinden herhangi birisi (italyanca, Fransızca, Rumence, Portekizce, İspanyolca) işinizi faydasıyla görecektir.
“Some people feel the rain. Others just get wet.”

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj emreguven » 03 Nis 2015, 14:33

manil yazdı:osmanlıca'yı yabancı dil olarak görmemek lazım. Osmanlıca esasında ölü bir dildir. Sadece arşivlerde kullanılır, bir de karşınızdaki kişiyi laflarınızla dövmek istediğinizde.

Bilinmesi gerek mi? Toplumda belirli seviyeye gelmiş insanların hala sokak ağzıyla konuştuklarını, ilkokul çocuğu gibi yazı yazdıklarını görünce bence evet. Bununla birlikte anlatımda zarf mazrufun önüne geçmemeli diye düşünüyorum.

İyi kötü tecrübeye dayanarak bu konudaki kararlarımı küçüklere numune teşkil etmesi için şöyle belirteyim:

1-Çok iyi bir ingilizce (Mr and Mrs Brown ingilizcesi değil tabii ki...) her zaman işinizi görür başka bir şeye de ihtiyaç duymazsınız.

2-Farklılık yaratıp bunun nasibini alayım diyorsanız Türkiye ile ilgili ama az bilinen diller en iyi alternatiftir. (Rusça, Arapça, Farsça...)

3-Ailesinde mütercim tercüman olan ve iyi kötü konuyu bilen birisi olarak diyeyim, Arapça sonradan öğrenilecek bir dil değildir. Görüşüm gayet sabit. Meğer ki 5-6 yıl arap ülkesinde kalmadıktan sonra. Aynı şey Japonca ve Çince için de geçerli. 5-6 ay kasıp ali tahtaya yazı yaz cümlesini Çince kuracağınıza kadar google translate bu kısmı halleder. Ötesi de bu ülke ile bir bağlantınız yoksa açık konuşmak gerekirse mümkün değil. Bakmayın öyle çince ders verilir diyen insanların olduğuna.

4-Bu tür diller sizin muhatap olacağınız çevreyi de değiştirecektir. Farsça bilen insanın takılacağı çevre ile Fransızca bilenin ki aynı olmaz. Bunu da hesaba katmak gerek.

5-Zaman ve para varsa Almanca ya da Latin dillerinden herhangi birisi (italyanca, Fransızca, Rumence, Portekizce, İspanyolca) işinizi faydasıyla görecektir.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Kendime göre maddeleri yorumlayayım izin verirseniz;

1- ) Kesinlikle gerekli, İngilizce Öğretmenliği okuyorum, bölüme başladıktan sonra neden gerekli olduğunu daha iyi anladım.

2-) Annemden Rusça ve Bulgarca öğrendim küçük yaşta. Kesinlikle açıkta kalmayacağınız bir durum oluşuyor bu alernatiflerde.

3-) O dilin konuşulduğu yerde yaşamak hem dili iyi öğretir hem de sokak dilini de öğrenmiş olursunuz. Sadece Arapça için değil, diğer diller için de böyle. (Mesela Rusya'da sokak kameralarına babuşka (nine) da denebiliyor. Sebebi, dik dik bakmaları ve sizi sürekli izlemeleri)

4-) Kendim için söyleyeyim, bildiğim tüm diller, bana çalışma alanında ve arkadaş ortamımda bir farklılık yarattı.

5-) Lisede Almanca eğitimi de gördüm fakat pratik şansım olmayınca unuttum maalesef fakat gerçekten sizi bir adım öne geçiriyor bilmek.
Все будет отлично :)
Kullanıcı avatarı
emreguven

Önceki

Dön TSF Sohbet - Off Topic Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 14 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners