TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Sci-Fi / Hi-Tech

Forum Kurallarına Uygun Farklı Konular Üzerine Sohbet ve Paylaşımlar
Forum kuralları
Sevgili Üyeler Forum Kurallarında Tartışılması Uygun Olmadığı Belirtilen Konular Hakkında Bu Bölümde Paylaşım ve Fikir Bildirimi Yapmayınız. İnançlar, Politika, Fanatizm, Irkçılık Vb. İçeriklerde Konular Açmayınız. Ayrıca Kişisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlarınızı İçeren Konuları Burada Paylaşmayınız. Birbirinize Saygılı Olunuz Lütfen.

Re: TSF Sci-Fi / Hi-Tech

Mesaj mucadeleci » 24 Oca 2013, 15:54

3D Print ediyor olması elbette büyük olay ama 3D scane etme olayı bence daha önemli bir mevzu...
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj cavro » 24 Oca 2013, 16:41

asymptote yazdı:
cavro yazdı:bu 3d yazıcılar ile cnc tezgah arasındaki fark tam olarak nedir ki :)

Birinde talaş kaldırılıyor diğerinde ise print injekt olarak kompozit bir materyal kullanılarak modelin kendisi print ediliyor, arada çok büyük fark var. CNC tezgah o anahtarı o şekilde tek seferde işleyemez. Benzer şekilde bir rulmanı da işleyemez, ancak 3D print bunu yapabilir, videoda görüldüğü birçok parçadan oluşan montaj halindeki ürünler print edilebilmiş.

Çok düşük toleransla işleyebildiğine göre bu şekilde saat mekanizması da print edilebilir elbette, ancak işlevsel olmayacağını sanırım söylemeye gerek yok.. ;)

bir yerde masaüstü cnc tezgahını modifiye ederek bu tip bir 3d yazıcı ürettiğini söyleyen görmüştüm onun için sordum :)
tabi rulman işleyebilir mi işleyemez mi o konuyu tam bilmiyorum :)
biraz bakınca üreten abimin adı Nuri Erginer (soyisim pek uyumlu :)) 2800 dolara satışa sunmuş bu 3d yazıcılarını
http://3dprint.gnexlab.com/
Kullanıcı avatarı
cavro

Mesaj Emre » 24 Oca 2013, 17:13

mucadeleci yazdı:3D Print ediyor olması elbette büyük olay ama 3D scane etme olayı bence daha önemli bir mevzu...

Tam bunu yazacaktım. Arkadaşlar videoda kullanılan printer hiç de ucuz bir printer değil. Tamam evde de kullanılabilecek 3d printer'lar çıktı ama endüstriyel olan versiyonlarıyla arasında çok fark var.

Bir de, adam scan etti ama bilgisayara öyle geçmiyor malesef. Üzerinde çok çalışılması gerekiyor. Hele bir saat kasasını modellemede olay inanılmaz derecede karışıyor :)
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj stark » 24 Oca 2013, 17:37

Olay zaten basite indrgemek degil , el degmeden hareketli aksam dahil üretebilmesi
tarayıcı kısmına hiç girmiyorum o ayrı bir muhendislik ve yazılım harikası :shock:
3D modellemeleri netten bulup bunları uretmek var evde cıt cıt masanın ustune model oyuncak atan bi yazıcı :D
Arayıpta bulamadıgımız anime/manga/oyun vs karakterlerin modellenmis figurleri üretilebilir( olayı öyle bi basite indirgedim ki kendimden utandım tam ev kullanıcısı oldum :lol: )
Önce endüstriyeldi simdi kişisel kullanıma girme durumları var (bkz. PC'lerin gelişimi oda boyutundan cep boyutuna )

Bu arada bir mimar bu aletler ve yardımla ilk 3d binayı yapacakmış
Dünyanın ilk 3D yazıcı ile elde edilmiş binası
Kullanıcı avatarı
stark

Mesaj cavro » 24 Oca 2013, 18:08

@ stark ev kullanıcısı için 900 dolara bulunabilir modelleri varmış bunların :)

http://www.pp3dp.com/index.php?page=sho ... &Itemid=37
Kullanıcı avatarı
cavro

Mesaj asymptote » 27 Oca 2013, 03:33

Michio Kaku fizikçilerin uzaylı tanımını açıklıyor. Bu adam teorik fizikçi, string teorisine en büyük katkıyı sunan birkaç kişiden biri. Ama aynı zamanda fütürist, bu yüzden sci-fi hayranı kitle tarafından bir popstar gibi beğenilip takip edilen bir isim. Bu videoda Michio Kaku ayrıca Giordano Bruno'dan da bahsediyor, kullandığı son cümle beni bitirdi gerçekten.. Hep birlikte izleyelim:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Thevenin » 31 Oca 2013, 04:58

Watson okula basliyor, ayni dersi beraber almak yurek ister :D :arrow: IBM Sends Watson To Rensselaer Polytechnic Institute To Study Up
IBM is announcing Wednesday that it will provide a Watson system to Rensselaer Polytechnic Institute, the first time the computer is being sent to a university. Just like the flesh-and-blood students who will work on it, Watson is leaving home to sharpen its skills. Course work will include English and math.

IBM, which provided a grant to RPI to operate Watson for three years, sees it as a way to help it boost the computer's cognitive capabilities.
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj asymptote » 31 Oca 2013, 05:05

Ben benim Commodore'u eğitmiştim zamanında.. :D :geek:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

ÖncekiSonraki

Dön TSF Sohbet - Off Topic Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 49 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners