TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

2. Yabancı Dil

Forum Kurallarına Uygun Farklı Konular Üzerine Sohbet ve Paylaşımlar
Forum kuralları
Sevgili Üyeler Forum Kurallarında Tartışılması Uygun Olmadığı Belirtilen Konular Hakkında Bu Bölümde Paylaşım ve Fikir Bildirimi Yapmayınız. İnançlar, Politika, Fanatizm, Irkçılık Vb. İçeriklerde Konular Açmayınız. Ayrıca Kişisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlarınızı İçeren Konuları Burada Paylaşmayınız. Birbirinize Saygılı Olunuz Lütfen.

Re: 2. Yabancı Dil

Mesaj manil » 18 Şub 2015, 10:21

mezar taşları, kabristan ve entellektüel ortamda ağdalı konuşup karizma yapmak konusunda mütehassıs olmak istiyorsan Osmanlıca'yı önerebilirim. Zamanında az vakit geçirmedik kendisi ile. Kargacık burgacık yazılarla "beşiktaş" "karaköy" ya da "devlet-i ali osmani" gibi kelimelerin yazıldığını görmek biraz enteresan oluyor. çocuk mecmuası okurdum bi de.

Yalnız şunu da unutmamak lazım, osmanlıca'yı yabancı dil olarak görmemek lazım. 200 kelime ile günü kurtardığımız bir devirde bir çok açıdan sana artı değer katacaktır, o da ayrı tabi ki.

Benim tavsiyem de ispanyolca olacaktır. zaten latin dili olduğu için bu dile hakim olduktan 3-4 yıl sonra italyanca'yı ehemen aradan çıkarmanız mümkün. ben gerçi tersinden gitmeye çalıştım. (önce latince sonrasında italyanca v.s..)

zaman, mekan ve de para durumu müsaitse ( en az 8-9 ay kalmayı karşılayacak biçimde) tavsiyem Rusça olacaktır.
“Some people feel the rain. Others just get wet.”

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj Tolgi06 » 18 Şub 2015, 11:11

Miriel, dili kullanım amacın önemli. Yani sadece gezip görürken mi kullanacaksın yoksa iş hayatı için mi istiyorsun ?

Eğer iş hayatı için istersen şöyle diyeyim:
Miriel, bizim okulda Almanca'yı 302 kuruna kadar aldım. Öğrenmesi zor bir dil ama hocasına göre keyifli bir hal alabiliyor(özelden yazarsan hoca önerebiilirim bizim okulda). Daha önce 2 otomotiv firmasında çalıştım ve bunda bile Almanca'yı orta halli bilmem işime yaradı. Yeri geldiğinde de kullandım ve faydasını gördüm. Fransızca için de sadece 1-2 iş ilanında Fransızca aradıkalrını duydum ki bu dili sonradan bizim yaşımızda öğrenipde tam hakim olman çok zor ama Almanca'yı sonrandan öğrenip en azından kullanabilecek seviyeye getirebilirsin.
Yeni mezun olma arefesinde olduğum için iş ilanlarında da genelde " German is a plus " notuna sıklıkla denk geliyorum.
İspanolca için ise şöyle diyeyim ; evet dünyada sık kullanılan bir dil ama mezun arkadaşlarımdan birinin bile İspanyolca için çok gerekliydi iyi ki almışım dediğini duymadım. Bir çoğu son kura kadar geldi, mezun oldu ama aradan 2 yıl geçip hiç kullanmadığı için unuttu. Yani boşa vakit kaybı.

Rusça ise tavdise ederim, özellikle bizden mezun olup insaat sektörüne kayanlar kullandıklarını ve işlerine yaradıklarını söylüyorlar.
Çin ise malum, dünyanın üretğm merkezi. Hangi sektörde çalışacaksın bilmiyorum ama ileride birçok yerde işe yarayabilir. Mesela bizim bölümlerden Çin'e yüksek lisans kabulu alan çok kiişi biliyorum ve oraya gidip bir şekilde kullanabilecek kadar öğrendiler burada 3-4 kur aldıktansonra.
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj Miriel » 18 Şub 2015, 11:37

Teşekkürler. :champ:

Şu anki yakın planım İngilizce'yi en iyi seviyeye getirip yazın da inşallah pratik adına yurt dışı ile taçlandırmak. 2. yabancı dil içinse tek sebebim küçüklükten beri istediğim farklı dilleri bilme isteği. :) Yukarıdaki yorumlardan sonra İspanyolca birkaç adım öne geçti.

İspanolca için ise şöyle diyeyim ; evet dünyada sık kullanılan bir dil ama mezun arkadaşlarımdan birinin bile İspanyolca için çok gerekliydi iyi ki almışım dediğini duymadım. Bir çoğu son kura kadar geldi, mezun oldu ama aradan 2 yıl geçip hiç kullanmadığı için unuttu. Yani boşa vakit kaybı.

İspanyolca adına da tek korkum bu..

Lisede kısmen almıştım, üniversitede de bu dönem ilk derslerine gittim ancak ders programına uyduramama ihtimalim nedeniyle alamayabilirim. İleride ders programım nispeten daha rahatladığı için okulda veya kursa giderek öğrenmeyi düşünüyorum.
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj asymptote » 18 Şub 2015, 11:48

İleride umarım insanlık evrensel bir dil oluşturabilir de böyle yabancı dil öğrenmek için saçma sapan bir şekilde gereksiz zaman ve emek harcamak zorunda kalmaz kimse..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Miriel » 18 Şub 2015, 11:55

Cengiz abi Osmanlıca içinse 3 numara olabilir. :) Bu arada neden sordun merak ettim abi ?
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

2. Yabancı Dil

Mesaj Cct » 18 Şub 2015, 12:01

Bende özel bir durum yoksa ikinci bir yabancı dil yerine İngilizce'ye ağırlık verilmesinden yanayım.

Ben Almanca da biliyorum ve Viyana'da eşime artistlik yapmak dışında yıllardır hiç işime yaramadı :)

Eğer yabancı dil öğrenmeye yatkınsan çalışacağın sektöre göre bir dili sonradan da öğrenebilirsin. Şu anda birini seçip abanmak biraz kumar olacaktır.
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Mesaj Tolgi06 » 18 Şub 2015, 12:44

Bu arada bende yazmayı unutmuşum, genel kanıya katılıp 2.dili almak mantıklı değil diyorum. Eğer özel olarak otomotive ilgin yoksa almancaya da gerek yok. Haftada 6 saat Almanca dersine gireceğine çeviribilim bölümünden dersler alıp İngilizce bilgini artırman mantıklı olacaktır :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj kilimanjaro » 18 Şub 2015, 12:48

Birçok yere savrulabilecek kadar hassas bir konu bence ... dil öğrenmek konuşabilmek mi sadece yoksa o dilin gramer alt yapısını özümseyebilmek mi ? eğer ikincisi yoksa o dili öğrenilmiş sayamayız bence ... mesleğinizle ilgili literatür takip edebiliyor musunuz ? kızım ilkokul çağına geldiğinde okuma yazma bilmeyen çocukları sınava tabi tutan birçok okulun sınavını geçmesine rağmen bir fransız okulunun tesadüfen kurasında çıktığı için , tereddüt etmeden bu okula verdim ... hem disiplini , nispeten diğer kolejlere göre daha tutucu olması , hemde fransızcayı çözdükten sonra ingilizcenin çok daha kolay gelecek olması tercih nedenimiz olmuştu.İyiki de öyle olmuş ... şu an 9. sınıfta ve ingilizce ona çok basit geliyor ...
Belli bir yaştan sonra , hele de ingilizce dışındaki bir dilin öğrenilmesi gerçekten ızdırap olabilir ve ingilizce biliyorsanız onu daha da geliştirmeye çalışmalısınız diye düşünüyorum.
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

ÖncekiSonraki

Dön TSF Sohbet - Off Topic Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 39 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners