TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

New York'da Yaan覺r M覺?

Forum Kurallar覺na Uygun Farkl覺 Konular zerine Sohbet ve Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Sevgili yeler Forum Kurallar覺nda Tart覺覺lmas覺 Uygun Olmad覺覺 Belirtilen Konular Hakk覺nda Bu B繹l羹mde Payla覺m ve Fikir Bildirimi Yapmay覺n覺z. 襤nan癟lar, Politika, Fanatizm, Irk癟覺l覺k Vb. 襤癟eriklerde Konular A癟may覺n覺z. Ayr覺ca Kiisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlar覺n覺z覺 襤癟eren Konular覺 Burada Paylamay覺n覺z. Birbirinize Sayg覺l覺 Olunuz L羹tfen.

Re: New York'da Yaan覺r M覺?

Mesaj maiii » 22 May 2015, 18:23

muratseyit yazd覺:bildiimden yorum yapm覺yorum ama yaan覺r be arkada覺m :champ: New York,New York [emoji106]

Aynen katiliiyorum
Kullan覺c覺 avatar覺
maiii

Ya: 42
Kay覺t: 11 Eki 2012, 23:48

Mesaj Bond » 22 May 2015, 19:23

Ben 1999-2001 aras覺 1.5 sene Manhattan Lexington 42nd Street Dou yakas覺nda yaad覺m. Manhattan'覺n g羹zel ve tarihsel yerlerinden birisidir. ok yak覺nda Chrysler binas覺 vard覺. Arkadalar bir 癟ok bilgi yazm覺 zaten ama k覺sacas覺 anlat覺lmaz yaan覺r diyebilirim :super:

6 ay Londra ve 4 ay Ibiza'da da yaad覺m ama hayat覺m覺n en g羹zel zamanlar覺ndan birisi NY Big Apple'da ge癟ti. imdi olsa gene koa koa giderim :champ:

ok uluslu bir firma ile gittiine g繹re kazan癟 vs de ona g繹re ayarlanacakt覺r zaten ancak elbette arat覺rma yapmak ve ailesel duruma uygun oturum, okul, ula覺m vb konular覺 net 繹renerek gitmek iyi olacakt覺r. Ben 癟al覺mak i癟in gitmediim i癟in tam koullar覺 kar覺lat覺rmam zor ama herkese k覺smet olacak bir f覺rsat deildir, b繹yle bir teklif geldiyse git yaa derim :thumbup: :champ:

Resim

Bu arada 5 sene 繹ncesinden u konu akl覺ma geldi, 2Fast'e sevgiler :champ: B羹y羹k emektar bakan Clk da o konuda gene varm覺 :D :super:

Adres Deiiklii :arrow: viewtopic.php?f=33&t=3062&p=32551#p32551
Kullan覺c覺 avatar覺
Bond
Administrator

Ya: 51
Kay覺t: 14 Eki 2009, 21:36

Mesaj Clk » 22 May 2015, 20:03

TSF'de hangi tasi kaldirsan altindan Clk cikiyor :twisted:

Bu arada nerede benim 2fast'im :cry:
TRK'羹m!!! lkem TRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

Kay覺t: 17 Kas 2009, 02:03

Mesaj whiskey » 23 May 2015, 05:10

Amerika'da okuyan birisi olarak diyebileceim tek ey; k覺z覺n覺z覺 kesinlikle 繹zel okula yazd覺r覺n. Gerekirse ge癟 balas覺n 1-2 y覺l kaybetsin fakat yinede kesinlikle 繹zel okula yollay覺n. Ne yaz覺k ki bu durum liseyi bitirene kadar ge癟erli..

Aram覺zda ya ve hedef fark覺 olsa da bende bir eyler yazay覺m. California'da ya覺yorum fakat bende 4 羹lke deitirdim buraya ta覺nana kadar. Dier yaad覺覺m 羹lkelere g繹re (ki buna Kanada'da dahil) Amerika'n覺n her konuda y羹ksek 癟eitlilii ve imkanlar覺 癟ok tatmin edici. zellikle New York bu konuda d羹nyan覺n en 繹nde gelen ehirlerinden.

New York, San Francisco, Los Angeles, Chicago gibi b羹y羹k ehirlerinde ula覺m 癟ok b羹y羹k s覺k覺nt覺. New York'ta subway iinizi 癟ok kolaylat覺racakt覺r fakat yinede 襤stanbul'u aratmayacakt覺r size..

Amerika genel olarak olduk癟a stresli ve youn bir hayata sahip fakat bence emeklerinizin kar覺l覺覺n覺 al覺yorsunuz. Burada kalmam覺n en b羹y羹k sebebi de bu. Birde (bence) Amerika d覺ar覺dan g繹r羹nd羹羹 gibi bir 羹lke deil kesinlikle. Tatile bile gelmi olsan覺z burada yaamak 癟ok daha farkl覺. Sorular覺n覺z olursa bende elimden geldiince yan覺tlamaya 癟al覺覺r覺m.
Kullan覺c覺 avatar覺
whiskey

Kay覺t: 10 Kas 2011, 11:14

Mesaj tarkani » 23 May 2015, 06:05

Ayn覺 soruyu bir 襤zmir'linin "襤stanbul'da yaan覺r m覺" diye sorduunu d羹羹n. Kimisi 1 haftadan fazla kalamaz, kimisi bir gider bir daha d繹nemez. Tamamen mevcut durumunuz ve gelecek hedeflerinizle alakal覺.

K覺sa cevap; kesinlikle Amerika'n覺n dier ehirleri gibi rahat bir ehir deil. zellikle ev kiralar覺 癟ok y羹ksek, bana g繹re fazlas覺yla kozmopolit. Bununla beraber d羹nyan覺n merkezindesiniz. Hayat覺 d羹zene oturttuktan sonra, gelir de y羹ksekse keyfiniz yerinde olacakt覺r. Karar vermeden 繹nce muhakkak 1-2 hafta kal覺n, evlere bak覺n, beendiiniz mahalledeki olanaklar覺 g繹r羹n.

Uzun cevap;
EV: Evler herkesin dedii gibi 癟ok pahal覺. Aile'ye uygun Manhattan'da bir ev baksan覺z 4000-5000USD'den aa覺 bulabileceinizi sanm覺yorum. Douda Brooklyn, Queens (Forest Hills), veya Bat覺da Hudson'un kar覺 k覺y覺s覺nda Riverside ve Hoboken bir nebze daha uygun. Yine de evler biraz eski. Ben Riverside'覺n hem konum hem de fiyat a癟覺s覺ndan en iyi yerlerden birisi olduunu d羹羹n羹yorum.

ARABA. Manhattan'da gerek yok. Arabas覺 olanlar 癟ounlukla bir ekilde araba edinmi olup sonra satmayanlar. Taksiler ucuz. Metro ehrin hemen heryerine gidiyor. 襤lle de arabam olsun derseniz baz覺 b繹lgelerde evlerin 繹n羹ne uygun fiyatl覺 hatta 羹cretsiz park yeri bulunabiliyor diye hat覺rl覺yorum. Yine de yol temizlii i癟in g羹n ve saatleri takip etmek gerekli yoksa arabay覺 hemen 癟ekiyorlar. Manhattan d覺覺nda park yeri 癟ok da sorun deil.

襤. zellikle finans ve dan覺manl覺k sekt繹rlerininde kariyer yapmak i癟in bire bir. Maalar da dolgun oluyor genelde. Pek 癟ok firma evden 癟al覺may覺 destekliyor. Bu ite de b繹yle bir se癟enek var m覺? Eer haftada 1 g羹n ie gitmek yeterli olacaksa, evi ehir d覺覺nda tutup, aileyi kemeketen uzak tutabilirsiniz. Bu ekilde konforunuz baya覺 artar.

襤NSAN. Bana g繹re fazla kozmopolit. 襤stanbul T羹rkiye'nin mozaiiyse, New York da d羹nyan覺n mozaii. K覺ran k覺rana bir m羹cadele olduu i癟in insanlar biraz da gergin. Yine de farkl覺 k羹lt羹rlere kar覺 klasik bir Avrupal覺dan daha s覺caklar. Sizi bilmiyorum ama askerde g繹rd羹羹m kadar覺yla Avrupa'da yaayan T羹rklerin en b羹y羹k s覺k覺nt覺s覺 Avrupal覺lar覺n T羹rklere kar覺 tutumuydu.

OCUK. Okul konusunda 癟ok bilgim yok ama Bg17'nin dedii gibi ABD'de 癟ocuklar oturduunuz mahallenin okuluna bedava gidiyor. New York'un farkl覺 olduunu sanmam. 襤yi okullar覺n olduu b繹lgelerde evler daha pahal覺. Eer 繹zel okula verecekseniz o zaman san覺r覺m ikametgah 繹nemli olmuyor. Bununla beraber, Manhattan'da ortal覺kta pek 癟ocuklu aile g繹rmedim. Akl覺n yolu bir ise, Manhattan 癟ocuklarla yaamak i癟in ideal olmayabilir. ehrin d覺覺na 癟覺kmak mant覺kl覺 gibi...

SONU: ehrin garip bir cazibesi var. ok g羹zel planlanm覺. D羹zeni oturduktan sonra, bu kadar b羹y羹k ehirden beklenmeyecek derecede rahat. Ailesiyle Manhattan'da ie gidip aile kuran tan覺d覺klar覺m var, 癟ok da mutlular. Ancak 癟ift tabanca tahmini 250-300kUsd br羹t maa ve evden 癟al覺ma olanaklar覺 var.

Kaynak: 10 sene 繹ncesine kadar k覺z arkada覺m (imdiki eim) New York'ta ya覺yordu. Ben de 2 haftada bir ziyarete giderdim. Oturmad覺m ama ev arad覺m, buldum, ta覺d覺m, gezdim tozdum. Bilgiler biraz eski olabilir elbette.

Hay覺rl覺s覺 olsun. :champ:
Kullan覺c覺 avatar覺
tarkani

Kay覺t: 26 Ara 2012, 11:14

Mesaj Bg17 » 23 May 2015, 06:33

Tarkani cok dogru yazmis... Bond da hakli... Olay donuyor dolasiyor paraya geliyor..

Amerikaya kesinlikle yasamak icin iyi bir yer ama eger vatandas degilsen bazi zorluklari goze alman lazim. Mesela sirkrtin green card icin sponsor olacagini sozlesmeye yazdir. Maas konusunda iyi pazarlik et... Hayat tarzini ve standardini belirle..

Ben amerikaya tasinirken bunu yaptim, sonuctan memnunum...
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullan覺c覺 avatar覺
Bg17

Kay覺t: 27 Oca 2012, 07:42

Mesaj leonardo06 » 23 May 2015, 21:16

Merhaba arkadalar,

Faydal覺 bilgiler i癟in 癟ok teekk羹rler.

G繹r羹mek i癟in 14 haziranda new yorka gitmeye karar verdim.
Eimle 1 haftad覺r istiare ediyoruz. Gidip 1 hafta kal覺p bir de canl覺 g繹zle olan biteni g繹rmek istiyorum.

Bizi d羹羹nd羹ren yaln覺z 癟al覺acak olmam. Eim minik k覺z覺mdan dolay覺 癟al覺mayacak. Baz覺 sitelerden ev kiralar覺na bakma f覺rsat覺m覺z oldu. Ger癟ekten abart覺l覺.
Ben burada hollandada 750 avro kendi evim i癟in mortgage 繹d羹yorum. New York'da kiral覺k bir eve binlerce dolar 繹demek bana tuhaf geldi.

Bir gidelim g繹r羹elim bakal覺m. Hay覺rl覺s覺...

Son olarak ben, hollanda vatanda覺y覺m. Green card konusunda bir avantaj salayacak m覺 bu yoksa iverenle mutlaka konumam m覺 laz覺m bunu?
Kullan覺c覺 avatar覺
leonardo06

Kay覺t: 10 Mar 2012, 14:52

Mesaj ermansire » 23 May 2015, 21:34

Cevab覺 net bir soru, para varsa yaan覺r :D
irket evini ayarlay覺p iyi maa veriyorsa hi癟 d羹羹nme git.
instagram.com/ermansire
Kullan覺c覺 avatar覺
ermansire

Kay覺t: 05 Ara 2012, 14:47

ncekiSonraki

D繹n TSF Sohbet - Off Topic Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 9 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners