TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Kış Lastikleri vs 4 Mevsim Lastikleri

Forum Kurallarına Uygun Farklı Konular Üzerine Sohbet ve Paylaşımlar
Forum kuralları
Sevgili Üyeler Forum Kurallarında Tartışılması Uygun Olmadığı Belirtilen Konular Hakkında Bu Bölümde Paylaşım ve Fikir Bildirimi Yapmayınız. İnançlar, Politika, Fanatizm, Irkçılık Vb. İçeriklerde Konular Açmayınız. Ayrıca Kişisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlarınızı İçeren Konuları Burada Paylaşmayınız. Birbirinize Saygılı Olunuz Lütfen.

Re: Kış Lastikleri vs 4 Mevsim Lastikleri

Mesaj Bg17 » 09 Kas 2015, 23:26

Bence konu istanbulda nerde oturuldugu ve nerete gidileigi ile ilgili. Besiktas ve leventte otururken aklima bile gelmedinkis lastigi, kar yaginca arabayi cikarmiyordum.

Zekeriyakoy e tasininca direk ihtiyac oldu, tartismaya bile gerek yoktu.

Simdi burda 5 ay kar var, ama 4 mevsim lastik yetiyor, aninda aciyorlar yollari.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj designer » 10 Kas 2015, 01:42

Kış lastiği kullanımı için "kar kış kıyamet" olması gerekmiyor. Hava +7 derecenin altına düştüğünde yazlık lastiğinizin hamuru taş gibi olup yol tutmamaya başlar işte kış lastiğinde hava +7 derecenin altına indiğinde ideal sertliğine gelir ve yol tutuşu maksimuma ulaşır. Artık lastik fiyatları gayet makul boyutlarda. 15" 16" jantlar için adeti 110 120 tl'ye petlas, nokian, starmax lastik bulabilirsiniz. Tavsiyem 4 mevsim yerine yaz ve kış lastiği edinmeniz.
Parayı koyacağınız yer cebinizdir, kalbiniz değil...
Kullanıcı avatarı
designer

Mesaj Archimed » 10 Kas 2015, 11:18

Yorumlarınıza teşekkür ederim. Kadıköy Erenköy tarafında oturuyorum. Arabayı hafta içi Erenköy-Acıbadem arasında kullanıyorum; burası da oldukça düz sayılacak bir yol. Karlı havada en beklenmedik mesafe; çocukların hastalanması, bunun için de Erenköy'den Ataşehir'de hastaneye gitme durumu.. Genel olarak araç kullandığım güzergahta dik bir yokuş bulunmuyor.

Genel tavsiye ayrı ayrı lastik kullanma yönünde; bununla ilgili gayet makul açıklamalar var; teşekkürler.

@Aytaç; açıkçası Cross Climate düşünüyordum, ama lastik yeni olduğu için Michelin'in ve TÜV'ün test verileri dışında doğrudan kış şartlarında kullanım tecrübesi olan yok. O yüzden kalbim "Cross Climate işimi görür" dese de "Good Year UG9 veya Sava/Petlas kış lastiği + ilkbahar itibarıyla Continental veya Michelin gibi yaz lastiği" arasında gidip geliyorum.

@Bg17; bildiğim kadarıyla yurt dışında yaşıyorsun. Anladığım kadarıyla da yaşadığın yerde uzun süreli kar da olsa; yollar açık olduğu sürece soğuk havaya rağmen 4 mevsim lastiğin iş gördüğünden bahsetmişsin, doğru mu anladım?

Forumumuzun otomobil otoritesi olabilecek üyelerimizden Baran ve Clk'nın da görüşlerini beklerim..
Kullanıcı avatarı
Archimed

Mesaj Haspirin » 10 Kas 2015, 11:54

Mutlaka 2 takım lastik öneriyorum.
-Güvenlik açısından bakarsak, kar olmasa da kışlık lastik daha fazla güvenlik sağlıyor. Allah korusun zaten en küçük kaza yapsanız hem manevi hem maddi sıkıntı oluor.
-Eraslani'nin de belirttiği gibi yılda 15-20.000 km yapıyorsanız eğer 2 takım lastiğin (sökme takma masrafı dışında) ekstra maliyeti yok aslında. yalnızca yazlık lastiği 2-3 yıl kullanacağınıza yaz+kış lastiğini 4-5 yıl kullanıyorsunuz.
-Lastikte çok ucuza da kaçmamak gerek. tanesinde 50 TL farkeder maksimum. Ben genelde ADAC testlerinde iyi puanlar almış lastikleri tercih ediyorum ve şimdiye kadar da memnun kalmadığım olmadı (UG7, UG8 ve Conti kullandım)
Kullanıcı avatarı
Haspirin

Mesaj Bg17 » 10 Kas 2015, 12:01

Ben kendi kismimi cevaplayim. Kis lastigi cok iyi birseydir, faydasini tartismiyorum. Sadece istanbulda yasayinca kar yaginca en fazla iki gun kalacagini dusunerek, risk alma degilde, evden cikmama, arabayi almama opsiyonu degerlendirilebilir diyorum. O iki karli gun disari cikilacaksa, o zaman gerekli olabilir. Karli buzlu yolda kullanmak, tecrubesiz surucu icin cok cok zordur,lasikten bagimsiz

Sizin guzergah ve mekanlarda ben almazdim.

Yasadigim yer oldukca soguk (-30 gordum) ve 5 ay bembeyaz. Fakat ana yollar 5 dakika icinde acildigi icin, ve surekli tuzlama oldugu icin yollar temiz kaliyor. O nedenle kis/kar lastigi almadim. Ayrica ev is arasi cok yakin.

Bu arada karda kalinca kar lastikli bir arkadan itisli araba, 4 cekerden iyi gider.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj Baran » 10 Kas 2015, 13:51

Kış lastiği kullanmak gereklimi,İstanbulda zaten kar yağışı 10 gün sürüyor ben sakin kullanıyorum gibi söylemler bence geride kalmalı 2015 yılında.Lastik hamurları ısıyla çalışmak üzere dizayn edilmiş ekipmanlardır ve aracınız Hummer da olsa Kia da olsa yola 4 noktadan bu lastikler aracılığıyla temas ediyor.Kış lastiği yalnızca kar yapdığında değil yagmurlu havalarda ve sıcaklığın 7 derecenin altına indiği her koşulda çalışırken 4 mevsim yada yaz lastiği farketmeksizin o sıcaklıklarda takoz gibi olup esnemediği için yolla olan temas alanınız buyuk ölçüde azalacaktır.Siz sakin kullansanız dahi ani bir manevrada yada panik frende fren mesafeniz buyuk ölçüde artacaktır.Doğrusu kışın arkamdan kar lastiksiz bir aracın gelebilecek korkusu ile sevdiğim arabalarımı kış aylarında garajda yatırıyorum.Kıs lastikli 2 çeker Dacia Duster ile kartepede 4 mevsim lastikli Range Rover ın cıkamadığı yeri cıktım.Borusana Kosiflere her kış kaç arac sahibinin gelip rezil oldum alın bu arabayı diyip anahtarı satış temsilcisine fırlattığını gördüm.Aracınızda milyon dolarlık sistem bile olsa abs asr dsc nolursa olsun kış lastiksiz hiçbir işe yaramaz.Seneler önce düz yolda bile zor giden honda s2000 ile kartalkayaya cıktık :) 4 ceker kuvvetli bir aracı azıcık bileğine güvenen biri karda buzda kullanır ama bu doğru olan degil yada bunu genele vuramayız.Diyeceğim odurki kış lastiği iyidir alın tepe tepe kullanın senelerce.Marka olarakta cok pahalı lastiklere yönelmenize gerek yok kış lastiğinde coğu markayı kullandım hepsi hemen aynı hissettirdi ucuzda olsa en kötü kış lastiği en iyi 4 mevsim lastikten kışın daha iyidir.
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj abacus » 18 Kas 2015, 09:38

Ankara'da oturupta 4 mevsim lastik kullanan var ise, kullandığı lastiller nedir merak ediyorum. Memnunmuısunuz?
Kullanıcı avatarı
abacus

Mesaj Clk » 18 Kas 2015, 13:40

Archimed, bu baslik acildiginda ben seyahatteydim kacirmisim.

En basta lastik her aracta farkli performans gösterir. Örnek vermek gerekirse Pirelli Scorpion Ice+Snow belli bir modelde mükemmel performans gösterirken diger modelde cok kötü sonuclar veriyor olabilir. Bunun nedni lastiklerin genislik ve yanal kalinliklarinin ve üzerine binen aks yükünün modelden modele degismesi.

Ben su markanin bu modelinden memnunum gibi söylemler tamamen yanlis.

Ben de 2 set kullananlardanim. Nedeni basit, Baran'in da belittigi gibi 7 derece ve altinda yaz lastiklerinin tepkileri cok yetersiz kaliyor. Ben sakin ve yavas kullanirim gerek yok demeyin. Trafik sizin kontrolünüzde degil. En beklemediginiz anda ihtiyaciniz oldugunda cok pisman olursunuz.

Tam tersi ise kis lastiklerinin yaz mevsiminde kullanilmasi icin gecerli. Fren mesafesi inanilmaz uzuyor. Yumusak profilden dolayi virajlarda aracin yanal yatma degeri bile artiyor. Bunun disinda belli bir sicaklik üzerinde V,H gibi lastigin kaldirabilecegi hiz degerleri de degisiyor.

Kisacasi 3-5'ten kacinmayin bir set alin. Almiyorsaniz agir yagmurda ve karda arabanizi trafike cikartmayin.

Not: Ben böyle sosyal mesaj iceren sayler yazmam normalde ama sonucta canimizdan önemli neyimiz var :D
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Sohbet - Off Topic Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 35 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners