Archimed, bu baslik acildiginda ben seyahatteydim kacirmisim.
En basta lastik her aracta farkli performans gösterir. Örnek vermek gerekirse Pirelli Scorpion Ice+Snow belli bir modelde mükemmel performans gösterirken diger modelde cok kötü sonuclar veriyor olabilir. Bunun nedni lastiklerin genislik ve yanal kalinliklarinin ve üzerine binen aks yükünün modelden modele degismesi.
Ben su markanin bu modelinden memnunum gibi söylemler tamamen yanlis.
Ben de 2 set kullananlardanim. Nedeni basit, Baran'in da belittigi gibi 7 derece ve altinda yaz lastiklerinin tepkileri cok yetersiz kaliyor. Ben sakin ve yavas kullanirim gerek yok demeyin. Trafik sizin kontrolünüzde degil. En beklemediginiz anda ihtiyaciniz oldugunda cok pisman olursunuz.
Tam tersi ise kis lastiklerinin yaz mevsiminde kullanilmasi icin gecerli. Fren mesafesi inanilmaz uzuyor. Yumusak profilden dolayi virajlarda aracin yanal yatma degeri bile artiyor. Bunun disinda belli bir sicaklik üzerinde V,H gibi lastigin kaldirabilecegi hiz degerleri de degisiyor.
Kisacasi 3-5'ten kacinmayin bir set alin. Almiyorsaniz agir yagmurda ve karda arabanizi trafike cikartmayin.
Not: Ben böyle sosyal mesaj iceren sayler yazmam normalde ama sonucta canimizdan önemli neyimiz var

TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...