altıkırkbeş yazdı:Aşkın abi ,manil ve Nethiustr'nin tavsiyelerine ek olarak nacizane bir kaç öneri ekleyebilirim. Duolingo tarzı bi kaç telefon uygulamasıyla anında pratik yapabilirsiniz. Aşkın abinin önerdiği reader at work serisinin yanında Raymond Murphynin English in Use serisi de her seviyede klasik ve iyi bir seridir. Ayrıca kısa ( oxford, cambridge serisi vs. ) hikaye kitapları da bunların yanında guzel destek olacaktır. Nacizane tavsiyem yds sınavı için kullanmayacaksanız yerel kaynaklardan ( bir iki tane istisna hariç ) özellikle fonodan uzak durun. Ayrıca youtubeda gerçekten çok iyi dil ögrenme üzerine kanallar var yabancı ve işinin uzmanları tarafından hazırlanan. Bir de bir iki site vardı şu an ismini hatırlamıyorum , bu sitelerde skype üzerinden gönüllü kişilerle görüşme yapıp pratik yapabilirsiniz
Çok doğru İlter ... sanırım ben biraz tutucuyum bu konuda.Dil öğrenmek isteyen insanların duygularını sömüren ve bu işi para tuzağı haline getiren bir yığın uyanığın olduğu bir ülkede yaşıyoruz.Yığınla dershane ,hoca vs.Kendimce ışık tutmaya çalıştım.Ne mutlu ki birçok , adını bile bilmediğim öğrenciye sınav kazandırdık.Benim için İngilizce bilmek , literatür takip edebilmek , newsweek okumak , ekonomist okumak.Yurtdışında 1 yıl yaşayıp öyle böyle İngilizce konuştuğunu sanan insanlar tanıyorum.Uzatmadan o dilin ruhunu anlamak... konuşma , anlama zaten olur.
Bu arada ne zaman Ankara ya geliyorsun? ekibi toplayamadık , hala yalnız rakı içiyorum

Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme
Ernesto Che GUEVARA