2008 yılında yurtdışından Ebay'dan yasaklı olmayan bir ürün almıştım.Kargo ne yazıkki bana bir türlü ulaşmadı.İstanbul PİM'le birçok kez telefonla görüşmem de ekrandan kontrol edip adresinizde bulunamadığından ürün yurtdışına iade edilmiş görünüyor dediler.Dedim ki , kardeşim gönderi üstünde yazan adres Ankara . Ürün istanbuldan Ankara Yenimahalle PİM ordanda bulunduğum semtin PTT sine gelse dediğini kabul edeceğim .Sen İstanbul PİM den çıkmamış bir ürünü nasıl adresinde bulunamadı diye gönderiyorsun diye çıkışınca biraz afalladılar.Sonra dedim tamam iade ettiğiniz gönderi numarası veya evrağı gönderin ben ebaydan itiraz açacağım dedim .Baktım bir saniye sistemde sorun var sizi şuraya buraya bağlıyoruz ayağına 2 saat telefonda oyalandım.Daha sonra kapattım ve PTT şikayet yazdım.Sonra tarafıma mail gönderip gönderi bedelini ispatlayın tazmin edeceğiz dediler.Bundan sonr apaypal ödeme ve kredi kartı dökümlerini yolladım.Haftada bir biri arayıp dosyanın akibeti için beyanınız lasım sizden dinleyelim diyerek saatlerce anlatıp kapattım.Sonra bir başkası daha sonra bir başkası derken 8-9 ay oyaladılar.En son lanet olsun zehir zıkkım olsun istemiyorum paranızı diyerek beni arayan kişinin suratına kapattım.Demem odurki biri benim kargo içindeki ürünü hacıladı .... Yurtdışından şimdiye kadar kazık yemedim ama kendi ülkemden kazık yedim.
Daha geçenlerde ABD den oğlum bir oyuncak sipariş verdi 2 günde İstanbul PİM' ulaştı 9 günde Ankara Kahramankazan'a ulaşamadı.Birde gelen kargoyucu fırçalayınca adam sen 9 güne kurban ol demezmi.
Başta bizim ahlak çökük.Hatta bir olay daha anlatayım.Monteverde Roller kalem alacaktım yurtiçinde birkaç firmada veya stoklarında görünen hiçbiryerde yoktu.Bende o zamanlar paypal serbest .İsrailden bir satıcıdan aldım.Bir hafta sonra dakika başı mail geliyor bende diyorum bilgilendirme veya sipariş özetidir diye umursamıyordum.(İngilizce ilkokul terk

2 Sene önce istanbulda bir online meshur bir kalem satıcısı firmadan bir kalem siparişi geçtim .Kalem geldi heyecanla açtım ve masamda bekleyen evrakları yeni kalemle imzalayımda biraz sevineyim dedim.Kalemi açtım pat kalem ucu yazmıyor.Aradım firmayı kardeşim kalem gönderiyorsunuz ucu yazmıyor .Karşı taraf biz kutu içine bakmayız direk göndeririz.Peki kutu içine bakmıyorsunuzda içindeki kaşeniz basılı kağıt ve tarih ne .Dediki tamam size bir uç ayarlayıp gönderiyoruz .Akşam üstü kargo mesajı geldi ve ertesi gün kargo tarafıma ulaştı.Kargocunun 13 tl ödemesi var deyince çıldırdım.Aaradım yine firmayı kardeşim sen kendi kusurun veya eksik ürün teslimin için bana göndermen gereken ürünü ödemeli gönderip 13 tl yi ödeyince ne anlamı oldu.Ben gider kırtasiyeden 15 tl verir alırdım deyince tafra yapması ne yazıkki üzüyor.