-Asansör düğmesi kapı açma düğmelerine asla ellerimle temas etmiyorum.
-Kapı kollarına asla temas etmiyorum.
-Aracıma kendi ailemden başka kimseyi bindirmiyorum.
-Aracımın içini yıkatmıyorum.
-Kuru temizleme kullanmıyorum.
-Umumi tuvalet hiç kullanmazdım kullanmamaya devam ediyorum.
-Market alışverişlerinde aracımdan iner inmez eldiven takıyorum, alışveriş arabasını ve ürünleri eldivenli tutuyorum poşetleri aracımın bagajına yerleştirip eldivenleri atıp biniyorum.Aracımdan inerken paspaslara dezenfektan sıkıyorum.
-Eşim marketten alınan ürünlerin ambalajlarını dezenfekte edip o şekilde yerleştiriyor.
-Damana su kullanımını bir süreliğine bıraktık.Tek kullanımlık ambalajlı su alıyoruz.
-Eve geldiğimde ayakkabılarımı ev içine almadan 2-3 cm ilk çamaşır suyu havuzunda bekletip o şekilde eve alıyorum (hiç hoş değil ama bir süre yapmak durumundayım)
-Annem babam dahil (çok özledim ) Hiç kimseye ziyarete gitmiyorum & hiç kimseyi ziyaretçi olarak evime kabul etmiyorum.
-Firmamıza gelen misafirlerimize içeriye girmeden, galoş eldiven veriyor sosyal mesafenin korunmasına dikkat ediyorum.
-Çalışanların %80 ni evinde ücretli izin kullanıyor.
-Firmamı ilaçlattım gelmek zorunda olan personele eldiven maske dezenfektan temini yaptım.
Benden bukadar

Oturduğum sitenin aldığı önlemler.
Tüm site çılgınca ilaçlandı.(daire kapılarına kadar)
Basketbol, futbol, tenis, sahaları kullanıma kapatıldı. Sosyal tesis, çardak vb ortak alanlar kullanıma kapatıldı
Site giriş kapısı, blok giriş kapısı ve otopark giriş kapılarına antibakteriyel temizlik sıvısı yerleri yapıdı.
Suttule servis iptal oldu.
65 yaş üzerinde ki site sakinlerinin ihtiyaçlarını görmek için bir ekip kuruldu telefon numarası paylaşıldı.
Şimdi özel izin çıkartıp siteye gelecek kargo çalışanı ve motokuryelerin ateşini ölçüp o şekilde içeri almayı planlıyorlar.