TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Üniversite Tercih Dönemi Fikir Alışverişi

Forum Kurallarına Uygun Farklı Konular Üzerine Sohbet ve Paylaşımlar
Forum kuralları
Sevgili Üyeler Forum Kurallarında Tartışılması Uygun Olmadığı Belirtilen Konular Hakkında Bu Bölümde Paylaşım ve Fikir Bildirimi Yapmayınız. İnançlar, Politika, Fanatizm, Irkçılık Vb. İçeriklerde Konular Açmayınız. Ayrıca Kişisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlarınızı İçeren Konuları Burada Paylaşmayınız. Birbirinize Saygılı Olunuz Lütfen.

Re: Ynt: Üniversite Tercih Dönemi Fikir Alışverişi

Mesaj Baran » 13 Tem 2013, 17:57

6 sene yeditepenin piyasasini yasayan ve okul disinda her isle mesgul olan biri olarak tek soyleyebilecegim o okulun discilik bolumu disinda hicbir bolumunde okunulmaz :grin:
Kullanıcı avatarı
Baran

Re: Üniversite Tercih Dönemi Fikir Alışverişi

Mesaj drk » 13 Tem 2013, 18:15

Tıp ve eczacılığı da iyidir :thumbup:
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Emre » 13 Tem 2013, 18:31

2fast4u yazdı:Miriel Tsf yeditepe bursunu kazandi her yil bi abisinin saatiyle okulda piyasa .ardindan ardindan okulda saat kolu baskanligi kucuk bi atelyede milletin polisaj islemleri itina ile cozulur mezun oldugunda EF straps bayilik hayat sana guzel miriel kardesim ....bol sans diliyorum hersey kader kismet

2fast :lol: :lol: :lol:
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj Archimed » 15 Tem 2013, 13:19

Ben Yeditepe'de 2001-2003 arasında MBA yapmıştım. O zamanlar MBA programında piyasadan çok değerli profesyoneller derslere giriyorlardı. Hafta içi çalıştığım için Cumartesi ve Pazar günleri MBA yapmak benim için cazip gelmişti. Hem Nakkaştepe, hem de Kayışdağı kampüsünde ders aldım. MBA programı için edindiğim izlenim; kasmadan programı bitirmek mümkün, ancak özellikle profesyonellerin derslerini seçerseniz ve ciddiye alırsanız oldukça verimli geçiyor. İş piyasasında ciddi bir itibarı yok. Şimdiki fiyatları bilmiyorum ama o zamanlar 4.500 USD civarında bir rakam ödemiştim. Açıkçası o zamanlar MBA programına katılan öğrencilerden işi benim gibi ciddiye alanlar oldukça az sayıdaydı; zaten diğer öğrenciler tarafından hakkımda "İnek" sıfatı yapıştırıldığını öğrendiğimde çok güldüm. Çünkü sadece dersleri dikkatli bir şekilde takip ediyordum, hocalara çok soru soruyordum; özel bir çabam yoktu. Gelen tayfa genelde askere geç gitmek için kayıt yaptıran erkekler ile, erkek arkadaş/sevgili aramak için gelen kızlardan oluşuyordu. Çeşitli vesilelerle hafta içinde de kampüse gittiğimde lisans öğrencileri de benzer bir itibar bıraktılar. Aslında bu durum gözlemlediğim kadarıyla Koç ve Sabancı Üniversitesi dışındaki pek çok vakıf üniversitesi için geçerli.

O yüzden bitirdiğiniz okulun üstünüze ciddi bir etiket olarak yapıştığını tekrar hatırlatırım.
Kullanıcı avatarı
Archimed

Mesaj Remre » 15 Tem 2013, 13:40

Miriel uzun lafın kısası "Sen gel mübarek" :D :D
Eski kullanıcı adı: e155159
Kullanıcı avatarı
Remre

Mesaj Miriel » 17 Tem 2013, 22:28

Arkadaşlar son ün geldi çattı. Benim kalbimden mühendsiklik geçiyor. İlk 4 tercihim belli fakat 5 ve 6. tercihlerim kesin geleceği için oraya kesin istediğim ve iyi bir bölüm yazmam lazım.

Ya İTÜ İnşaat yazacağım yada Özyeğin Bilgisayar/Elektrik&Elektronik.. YTÜ imkanlarını iyi olmadığını düşündüğüm için YTÜ yazmayı pek düşünmüyorum.

Özyeğin seçeneği sonradan çıktığı için gidip görme fırsatım olmadı. Bir arkadaşm İTÜ/ODTÜ gibi üniversitelerim gördükten sonra Özyeğin'in daha iyi bir eğitim, dil ve laboratuvar imkanları sunduğunu söyledi.

İnşaat adına ben sıcak bakıyorum fakat İnşaat fakültesi İTÜ'nün ilk fakültesi eğitim ve iş imkanları çok iyi fakat ben tam sektörü bilmediğim için babama danıştım o da : Sektörde'ki büyük firmaların artık çok kurumsallaştığını yurt dışına açıldıklarını Irak, Libya, Rusya gibi yerlerde şantiyelerde çalışmaya gitmek zorunda olduğu mu söyledi. İş imkanları nasıl? Bilgin varsa yardımcı olursan seivinirm.
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj herofb » 17 Tem 2013, 23:37

Miriel abicim şu ana kadar net anlatamadım ama bugün verdiğimiz ilan sana daha yardımcı olur bu arada başlangıç maaşı 1.500 TL yani iyi bir üniversiten mezun olacaksın evet ama seninle beraber tonla kişi mezun olacak ve iyi iş sayısı çok az

Üniversitelerin Mühendislik-İşletme-İktisat-Uluslararası İlişkiler Bölümlerinden mezun olmuş
*Tercihen Teknik malzeme satışı konusunda tecrübeli,
* İngilizce bilen,
*Ekip çalışmasına yatkın,
*İnsan ilişkilerinde başarılı,
*Satış ve Pazarlama konusunda Tecrübeli,
*Seyehat engeli bulunmayan,
*MS Office programlarını iyi derecede kullanabilen,
*Yoğun iş temposuna ayak uydurabilecek,
*32 yaşını aşmamış,
*Askerliğini yapmış,
*Bay,
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj Miriel » 17 Tem 2013, 23:44

Bu nitelikteki bir adama 1.500 veriyorlarsa bundan başka bizi öne çıkartabilecek olan ne ki? Bir yurt dışı birde yabancı dil kaldı. Yanlış anlaşılmak istemem ama bizim mobilya mağazasında sevkiyatta çalışan kişiler 1.500 alıyor. Bu durum piyasadaki fazlalığı suistimal ederek insanlar köle gibi çalıştırmak değil midir?
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

ÖncekiSonraki

Dön TSF Sohbet - Off Topic Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 39 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners