TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Borderlinx İle Alışveriş Tecrübesi Olan Var Mı?

Forum Kurallarına Uygun Farklı Konular Üzerine Sohbet ve Paylaşımlar
Forum kuralları
Sevgili Üyeler Forum Kurallarında Tartışılması Uygun Olmadığı Belirtilen Konular Hakkında Bu Bölümde Paylaşım ve Fikir Bildirimi Yapmayınız. İnançlar, Politika, Fanatizm, Irkçılık Vb. İçeriklerde Konular Açmayınız. Ayrıca Kişisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlarınızı İçeren Konuları Burada Paylaşmayınız. Birbirinize Saygılı Olunuz Lütfen.

Borderlinx İle Alışveriş Tecrübesi Olan Var Mı?

Mesaj sedir » 22 Mar 2013, 16:12

Değerli TSF üyesi arkadaşlar, internet üzerinde bazan bir ürünü beğenip, hadi alayım dediğinizde "üzgünüz ama Türkiye'ye gönderemiyoruz" denildiği sizlere de olmuştur diye tahmin ediyorum.
Eskiden DHL-Easyshop olarak çalışan, artık adı Borderlinx olan firma üzerinden bu sorun aşılabiliyor.
Firmanın sitesine bakarsanız, vergileriniz de dahil olmak üzere sorunsuz alışveriş yapabiliyorsunuz.
Ancak böyle dikensiz gül bahçesi tarifleri biraz kuşku da doğuruyor, bu konuda olumlu veya olumsuz tecrübe yaşayanlarınız var mıdır?
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Re: Borderlinx İle Alışveriş Tecrübesi Olan Var Mı?

Mesaj herofb » 22 Mar 2013, 16:31

bir ara bende araştırmıştım genel olarak çalışan ama sorun çıkarsa da ciddi çıkan bir sistem gibi bir izlenim oluşmuştu
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj vmetin » 22 Mar 2013, 16:33

Kargo ve vergiyi peşin peşin alıyor sizden. Evinize de getiriyor. Maliyetten ziyade asla Güzel Ülkemiz'de bulunamayan ürünleri almak gerek.
Kullanıcı avatarı
vmetin

Mesaj sedir » 22 Mar 2013, 16:38

vmetin yazdı:Kargo ve vergiyi peşin peşin alıyor sizden...
Bu normal.

vmetin yazdı:... Evinize de getiriyor...
Bu güzel.

vmetin yazdı:... Maliyetten ziyade asla Güzel Ülkemiz'de bulunamayan ürünleri almak gerek...
Bu da çok işe yarayan bir yorum.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj SeRxx » 22 Mar 2013, 16:48

10-15 dolar kayıt ücreti vererek zamanında üye olmuştum, onu mu alsam, bunu mu alsam derken, bu güzelim hizmet DHL'den ayrılmıştı. Kayıt olmadan önce baya bir araştırmıştım ve kesinlikle güvenilir kanısına varmıştım.
DHL'den ayrılmasının zararlarına gelince; uçuk tasıma ücreti ve gümrük hassasiyetinin fazla olması. Ayrıca müşavirlik hizmeti vs adi altında uçuk rakamlar alıp almadıklarını da kontrol etmek gerek.
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Re: Ynt: Borderlinx İle Alışveriş Tecrübesi Olan Var Mı?

Mesaj hydrocon » 22 Mar 2013, 23:19

Sanırım çalışma mantığı aynı olan amerikadansatınal ile aynı.. ben buradan en son aldığım kalemleri vs.. olmak üzere baya birşey aldım sorunsuz kapıma kadar geldi..
Her şey zehirdir mühim olan dozdur.
Kullanıcı avatarı
hydrocon

Mesaj sandan » 24 Mar 2013, 01:06

Borderlinx sorunsuz gayet hızlı çalışan bir sistem. Benim iki kere alışverişim oldu herşey tıkır tıkır işledi. Ürün nerede vs görebiliyorsunuz. Kg dan ziyade hacimle hesap sistemi var dikkat etmek lazım. Ben burada bulamadığım bir kayak kaskı ve maske almıştım. Taşıma ücreti biraz fazla çıkınca online chatten baya bir sızlanmıştım, kask kutusunun içine koyun bereyi falan diye; kaskı aldığım yerden kutu ölçülerini alıp sitedeki tablodan hesapladığımdan fazla çıkmıştı ücret, bere yüzünden. Online chattekilerin 20usd indirim kodu verme yetkileri var, çok da uğraşmıyorlar vermemek için. Hesaba o ayki uçak yakıtı ücretinin yılbaşına göre farkı varsa onuda ilave ediyorlar. Birsonraki alışverişim içinde ayrıca kod vermişlerdi. Onunla da burada yine rengini bulamadığım ve çok daha pahalı olan bir spor ayakkabı almıştım. Birkaç ay öncede epeydir kullanmamışsınız şu tarihe kadar şu kadar yüzde indirim verdik diye mesaj gelmişti, aklımda alacak birşey olmadığı için gitti.
Sonuç olarak son derece güvenli, alacağınız şeyin dış kutu ölçülerini biliyorsanız süpriz de pek yaşamazsınız. Hem ABD hem İngiltere adresi veriyor.
Kullanıcı avatarı
sandan

Mesaj erdsde » 13 Şub 2015, 12:02

Borderlinx yukarıdaki arkadaşların dediği gibi sorunsuz ve hızlı çalışan bir sistem. Borderlinx'e ücretsiz olarak üye olabiliyorsunuz ve üye olduğunuzda Amerika ve İngiltere'de iki adresiniz oluyor. Bu adresler aslında DHL isimli kargo şirketinin kargo toplama yeri. O nedenle risk % 0 diyebilirim.
Amerikadan ebay, amazon, bhphotovideo gibi sitelerden alışveriş yaptınız ve kargoyu borderlinx adresinize yönlendirdiniz diyelim, paketleriniz borderlinx'e ulaştığı tarihten itibaren 30 gün ücretsiz olarak bekletiliyor. 30 günü geçtiğinde her gün için 5 dolar ücret ödemek zorunda kalabilirsiniz. Buna dikkat edin.
7/24 saat canlı chat var. Hiç beklemeden anında görüşebiliyorsunuz ve sorununuzu çözüyorlar. Kargo borderlinx'e ulaştığında paket muhakkak açılıyor, eğer paket içinde fatura yoksa ürünün piyasa değerini yazıyorlar, bunun üzerine canlı chat yapıp ürünün gerçek değerini gösteren paypalın gönderdiği faturayı (invoice) müşteri temsilcisinin verdiği mail adresine göndermelisiniz. Bu adres sanırım cs@borderlinx.com. Bu mailden sonra gerekli düzeltmeleri yapıyorlar. Yukarıda belirttiğim gibi paketler açıldığı için Türkiye'ye gönderimi yasak olan kozmetik, cep telefonu gibi ürünlerin gönderilme ihtimali % 0. Bu nedenle geri gönderim için fahiş ücret ödemek zorunda kalabilirsiniz.

Bununla birlikte kargo ücretleri çok ucuz değil. Ancak ucuza getirebilmenin birkaç yolu var.

1. Ebaydan alışveriş yaptınız diyelim ödemeden önce satıcıya paketi mümkün olduğu kadar hafif ve küçük yap diye ricada bulunmalısınız. Büyük ve ağır bir paket demek yüksek kargo ücreti demektir. Ağırlık arttıkça kargo ücreti de artıyor.
2. Borderlinx'e üye olduğunuzda mail adresinize borderlinx'ten sürekli mail gelir. Bu maillerde Türkiye'ye kargo gönderiminde % 20-25 indirim sağlayan "paypalusatr" gibi indirim kodu gönderilir. Bu kodu girdiğinizde kargo ücretinden indirim kazanırsınız. Yalnız bu indirim paypal ile ödemelerde geçerlidir. Paypal hesabınız yoksa böyle bir hesap açmalısınız. Bunun için kredi kartınızın olması yeterlidir.
mailde genelde şöyle yazar. Enjoy 20% off*
on shipping fees if you use PayPal as payment method with promo code PAYPALUSA2TR

3) 75 Euro üzerindeki gönderimler için gümrük vergisini borderlinx otomatik olarak yapıyor. Ancak bu verginin % 20 den fazla olduğunu gördüm. Sanırım ardiye vs. başka ücretleri de ekliyorlar. O nedenle bana pek avantajlı gelmedi.

İyi alışverişler.
Kullanıcı avatarı
erdsde

Sonraki

Dön TSF Sohbet - Off Topic Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners