1. sayfa (Toplam 7 sayfa)

2. Yabancı Dil

MesajGönderilme zamanı: 18 Şub 2015, 01:41
Miriel
Dostlar ve ağabeyler selamlar,

Gecenin bu vakti 2. yabancı dil için araştırmalarımı yaparken buraya da danışmanın çok faydalı olacağına karar verdim.

Önümdeki seçenekler Almanca, Fransızca, ve Ispanyolca.

Fransızca ve Ispanyolca, Almanca'ya göre bir adım önde denilebilir benim için.

Ispanyolca'yı lisede aldım ancak şu an 0'a yakın duzeydeyim. Her ne kadar en çok konuşulan dillerden biri olsa da katkısı(kültürel, is hayatı .. ) bununla doğru orantılı mı emin değilim ?

Fransızca ise yoğun bir kültürel birikimi ve getirisi var. Bunun yanından diplomasi dili olması önemli bir etken. Dezavantaj olarak da diğer ikisine gore grammar ve telaffuzu daha zor.

Ekonomi öğrencisi ve ileride yurtdışı planlayan biri olarak, sizlerin tavsiyeleri ve deneyimleri nelerdir ? Ne tavsiye edersiniz ?

Şimdiden teşekkürler. :champ:

Re: 2. Yabancı Dil

MesajGönderilme zamanı: 18 Şub 2015, 01:47
asymptote
Osmanlıca düşünmüyor musun?

Re: 2. Yabancı Dil

MesajGönderilme zamanı: 18 Şub 2015, 01:56
MelihGS
İngilizce TOEFL 100+ ve Fransızca bilen biri olarak önerim ikinci yabancı dilden vazgeçerek İngilizce'yi daha da, yetmedi daha da iyi hale getirmen. İnan ikinci dili gerçekten kullanılabilecek bir seviyeye getirmek için vereceğin emek ve çabaya değmez.

Re: 2. Yabancı Dil

MesajGönderilme zamanı: 18 Şub 2015, 02:18
raven
MelihGS nini dedikleri çok doğru :thumbup: ayrıca asymtote'un dediğini de milletçe yapmak lazım zira tarihimizi başkalarından öğrenmek zorunda kalıyoruz :geek:

Re: 2. Yabancı Dil

MesajGönderilme zamanı: 18 Şub 2015, 02:24
onatozer
İngilizce ile ilgili yoruma katılıyorum. Hatta onemli olan grameri değil pratiği diye düşünüyorum.

İkinci dil için ise kesinlikle kültürel olarak merak uyandıran, yakın hissettiren, yarın bir gün iş için lazım olur diye değil de öğrenmekten zevk alınacak dilin seçilmesi önemli.
İş kapısı açısından düşünürsek otomotiv sektörü için almanca, moda ve tekstil sektörü için italyanca, mücevher ve saat sektörü için fransızca gibi sayısız sektör için sayısız dil seçeneği ortaya çıkacaktır. Bu nedenle öğrenmekten zevk alınacak dili seçip daha sonra hangi sektörlerde şans yaratır ona öğrendikten sonra bakmak gerekir. :thumbup:

2. Yabancı Dil

MesajGönderilme zamanı: 18 Şub 2015, 04:07
Bg17
Fransizca ve almanca nin bu ulkelerde yasanmayacaksa hic bir ise yaramayacagini dusunuyorum, uluslararasi is dili ingilizce, eger bu dillerden biri en az ingilizce kadar iyi olmayacaksa bosuna caba. Bir dili is icin kullanacak seviyeye getirmek de gereksiz bir efor, tabii iyinderecede ingilizce varsa.

Ancak ispanyolca farkli, turkiyede cok kullanimi olmasada, amerikada yakinda en cok kullanilan dil olacak. Dunyada en cok konusulan dillerden biri.

Su asamada senin hangi sektorde calisacagin belli olmayacagindan tamamen sansa kalmis.

Fakat bir baska oneri, rusca veya cince ileride ek dil olarak cok daha ise yarayabilir. Ozellikle de rusca, hem sonra bana cok tesekkur edebilirsin. Bu ulkelerde kendi dillerini bilmek cok ciddi bir arti sagliyor, hem de ileride ticaretin artacagi kesin.

Re: 2. Yabancı Dil

MesajGönderilme zamanı: 18 Şub 2015, 04:13
Bg17
Bi not daha, bir fransiz senle anlasmak isterse anlasir, istemezse nece konustugunun bir onemi yoktur, sadece fransizcada daha fazla ezer.

Re: 2. Yabancı Dil

MesajGönderilme zamanı: 18 Şub 2015, 09:17
whiskey
Bg17 yazdı:Bi not daha, bir fransiz senle anlasmak isterse anlasir, istemezse nece konustugunun bir onemi yoktur, sadece fransizcada daha fazla ezer.


+1. Kanada'da sık sık yaşamış olduğum bir durum..

Lisede Almanca dersleri almıştım. Çat pat anlarım ama gerçekten öğrenmesi çok zor bir dil. 1 yıl kadar İtalyanlarla yaşadım ve bu süre içinde pratiğim fena değildi, öğrenmesi çok keyifli bir dil. 6 ay kadarda Fransız ev arkadaşlarım vardı fakat bg17'nin dediği gibi bence Fransızca mantıklı bir seçenek olmaz. İçlerinde en mantıklı seçenek (bence) İspanyolca olacaktır. Sürekli başlayıp başlayıp bıraktığım için çok fazla verim alamadım ama gerçekten öğrenmesi son derece keyifli bir dil. Zaten İngilizce iyi düzeydeyse İspanyolca diğerlerine göre çok daha kolay ve eğlenceli gelecektir. İspanyolca'dan sonra az çok İtalyanca ve Fransızca konuşmak/anlamak mümkün. İş için Amerika düşünülüyorsa İspanyolca size çok fazla kapı açacaktır. Özellikle batı yakasında 2 adım önde başlarsınız. :thumbup: Son olarak, üniversite sonrası gidilmesi planlanan bir yabancı ülke (hatta daha spesifik olarak şehir/eyalet) varsa onuda göz önünde tutmak gerekir. Toronto için İtalyanca, California için İspanyolca vs. gibi.