TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Babaya Alınacak Doğumgünü Hediyesi Tavsiyeleri

Forum Kurallarına Uygun Farklı Konular Üzerine Sohbet ve Paylaşımlar
Forum kuralları
Sevgili Üyeler Forum Kurallarında Tartışılması Uygun Olmadığı Belirtilen Konular Hakkında Bu Bölümde Paylaşım ve Fikir Bildirimi Yapmayınız. İnançlar, Politika, Fanatizm, Irkçılık Vb. İçeriklerde Konular Açmayınız. Ayrıca Kişisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlarınızı İçeren Konuları Burada Paylaşmayınız. Birbirinize Saygılı Olunuz Lütfen.

Babaya Alınacak Doğumgünü Hediyesi Tavsiyeleri

Mesaj MertYe » 03 Haz 2015, 13:09

Babam 2 gün sonra 55 yaşına girecek. Babama güzel bir doğumgünü hediyesi almak istiyorum. Ancak aklıma yaratıcı bir fikir gelmiyor. Babam sürekli olarak yapacağı işleri not aldığı icin kalem almayı düşündüm ilk olarak. Geçen sene Cross'un tükenmez kalemini almıştım. Kalem gömleğin cebinde akınca bizim 100 liralık kalem 150 liralık gömleği çöp etti. Kalemde bir yerlerde yatıyordur diye düşünüyorum şu an.

Bu sene Mont Blanc classique serisi bir tükenmez kalem alayım dedim sorun çıkarma ihtimali daha az diye fakat 2 sene üst üste kalem almayı cok mantıklı bulamadım.

Kardeşim ve annemden de para alarak 114060 no date Rolex alabiliriz diye düşündüm fakat 6000 euro seviyelerine alinabilen saat güncel kurla 18.000 tl seviyelerine geliyor 4-5 ay önce bu fiyatlara Rolex 116710 BLNR batman GMT alınabiliyordu. Kur artışı sanki kazıklanıyormuşuz gibi hissettiriyor :D

1000 dolar gibi bir bütçe ayırabilirim bu iş için. Bilgi vermesi adına babam genel olarak ince ve hafif kalemler ve saatler kullanır. 36mm lik quartz Omega Constellation gibi. Birde genel olarak pahalı olan hiçbir şeyden hoşlanmazdı ama benim yüzümden o da yavaş yavaş bozulmaya başladı. Aklıma yatacak başka bir hediye bulamazsam Mont Blanc kalem alacağım gibi gözüküyor.
Kullanıcı avatarı
MertYe

Re: Babaya Alınacak Doğumgünü Hediyesi Tavsiyeleri

Mesaj onatozer » 03 Haz 2015, 13:28

İdeal baba hediyesi: "Okulu bitir en güzel hediye" :lol: :lol: :lol:

Şaka bir yana, quartz Omega'lar benim de babama hediye olarak düşündüğüm modeller. Özellikle Seamaster hem spor hem şık kullanıma uygun. Denk gelirse Aquaterra da olabilir. :thumbup:

Ayrıca doğru ve sıkı takipli bir alışveriş ile hala söylenen rakamlara GMT alınabilir. ;)
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

Mesaj kilimanjaro » 03 Haz 2015, 13:32

Nomos da bakabilirsin Mert ... hem ince hemde orta yaşa hitap eden ağır saatler.
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj Anesthesia » 03 Haz 2015, 13:35

Madem yaş 55 olmuş bir seiko 5 yakışır, butçenin kalanı da boğazda yemek ısmarlanır :)
Özgür kalana kadar imza mimza yok
Kullanıcı avatarı
Anesthesia

Mesaj kilimanjaro » 03 Haz 2015, 13:46

Anesthesia yazdı:Madem yaş 55 olmuş bir seiko 5 yakışır, butçenin kalanı da boğazda yemek ısmarlanır :)

veya geri kalanla kendine bir seiko 5 daha alınır :D :thumbup:
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj MertYe » 03 Haz 2015, 13:50

Seiko 5 benimde çok ciddi düşündüğüm bir hediye idi fakat aldığı bir saati takıp pili bitene kadar çıkarmıyor genelde babam. Belki denize girerken ve duş alırken çıkıyor o saatler o kadar. Gündelik saat değiştireceğini bilsem güzel bir hediye olabilirdi.

6 sene kadar önce deri kordon bir cartier saat almıştı annem babama hediye olarak tahminin 33-35 mm ince kasa pilli bir cartier idi. 1 sene içinde kordon gitti tabi yaz kış kullanınca 250 euro istediler orjinal kordona. Onun yerine 36 mm Omega Constellation almıştık o zaman şimdi seiko 5 alsam 1-2 hafta takar ayıp olmasın diye sonra bi cekmeceye atılır ve Omega kullanmaya devam eder heralde :D

Aslında Nomos şık bir hareket olabilir ama deri kordonlar Antalya gibi bir memelekette sıkıntı yaratıyor. 1 senelik bir ömrü oluyor maximum. Kalem veya saatten başka alternatif bakıyorum açıkçası. Ondan dolayı bu bölüme açtım konuyuda.

Yardımda bulunan herkese teşekkürler
Kullanıcı avatarı
MertYe

Mesaj asymptote » 03 Haz 2015, 14:18

Deri kordonlar sıkıntı yaratıyorsa deri bir evrak çantası da alabilirsiniz.. ;)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj kilimanjaro » 03 Haz 2015, 14:28

Şık bir gömlek ve yanında bir kol düğmesi :idea:

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Sonraki

Dön TSF Sohbet - Off Topic Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 39 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners