TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Grappa ve Brandy

Forum Kurallarına Uygun Farklı Konular Üzerine Sohbet ve Paylaşımlar
Forum kuralları
Sevgili Üyeler Forum Kurallarında Tartışılması Uygun Olmadığı Belirtilen Konular Hakkında Bu Bölümde Paylaşım ve Fikir Bildirimi Yapmayınız. İnançlar, Politika, Fanatizm, Irkçılık Vb. İçeriklerde Konular Açmayınız. Ayrıca Kişisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlarınızı İçeren Konuları Burada Paylaşmayınız. Birbirinize Saygılı Olunuz Lütfen.

Grappa ve Brandy

Mesaj Tgm » 13 Eki 2015, 23:34

Ufak bir Roma kaçamağı yaptık eşimle. Yarın dönüyoruz. Burdaki mağazaları gezerken hiç denemediğim iki içki aldım; grappa ve brandy.. Grappa İtalyanların içkisiymiş. Brandy i ise Titanic'te Billy Zane içerken görmüştüm :D ikisini de hiç denemediğim için aldım. Aldıktan sonra ufak bir araştırma yaptım ve iki tane canavar aldığımı gördüm :) (Özellikle grappa)

Tecrübe eden var mı bunları? Nasıl içilir? Tatları Nasıl?
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullanıcı avatarı
Tgm

Re: Grappa ve Brandy

Mesaj Bg17 » 13 Eki 2015, 23:43

Grappa ilgi alanima girmiyor ama sert distile icki olarak brandy severim arada.

Acikcasi meyve aromali viskimsi icki denebilir, yada uzumun fermente edilmeyip distile edilmesi sonucu cikan icki. Bir nevi distile sarap.

Aslinda konyak ile ayni icki. Bi ara cok ist duzey icki olarak lanse edilmeye calisildi, soyle klastir, ancak boyle icilir falan, tutmadi. O nedenle artik icinde nasil icerseniz icin modunda devam ediyor. Kokteyl ickisi olarak konumlamaya calisiyorlar.

Vs, vsop ve xo diye yasina gore bir siniflamasi var. hangisi kac yas su an hatirlamiyorum.

Yani her turlu icilir, nasil hosuna giderse...
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj Tgm » 13 Eki 2015, 23:58

Teşekkürler Başar Bey

Brandy için yemek sonrası tavsiye ediliyor. Hatta bardağın belli aralıklarla sallanması gerekiyormuş :geek: :)
Bir de "her kanyak brandy dir ama her brandy bir kanyak değildir" muhabbeti var. Viskiciler-Brandyciler atışması.. vs :D

Grappa için üzüm ispirtosu demişler. İtalyan şehir devletlerinde sık tüketiliyormuş. 15. ve 16. yy da başlayarak popüler olmuş. Ama fena sert deniyor :roll:
Kullanıcı avatarı
Tgm

Mesaj vtechno » 14 Eki 2015, 00:13

Brandy, kanyak, konyak ayni seyler. Marka ve patent farklari var. Sarabin distile edilmesi kolay tabirle. VSOP en makul olanidir.
Very old
Very superior
Very superior old pale gibi anlamlari vardi. Lisede derslerini gormustum. Ama aklimda kalmamis :)
Kullanıcı avatarı
vtechno

Mesaj Clk » 14 Eki 2015, 00:26

Eski alkoholiklerden kim kalmis diye dalayim olaya :D

Brandy (konyak) icin sana tavsiyem konyak bardaginin icine sicak su koyup bardagin üzerini kapatarak belli bir isiya getirmen. Suyu bosalttiktan sonra brandy'i doldur ve bardagi calkala!

Hatta aradaki tad farkini görmek icin bu islemi yapmadigin bir bardaga brandy koy ve digerine de yukarida yazdigim sekilde. Farki tecrübe edeceksin ;)

Grappa dedigin tamamen damak tadi meselesi. Benim dünyam degil.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Tgm » 14 Eki 2015, 00:50

vtechno :thumbup:

clk, deneyeceğim :thumbup:

Ben yüksek alkollülerden vodka yı severim esasında. Tekila'ya da varsa hayır demem. Bu ikisiyle bakalım nasıl anlaşacağız
Kullanıcı avatarı
Tgm

Grappa ve Brandy

Mesaj Bg17 » 14 Eki 2015, 05:29

Clk, oda sicakliginda havalandir sonra ic, lafini bu kadar sexy yaptin ya.. Daha ne diyim :champ: serefe...
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj Clk » 14 Eki 2015, 08:23

Bg17 yazdı:Clk, oda sicakliginda havalandir sonra ic, lafini bu kadar sexy yaptin ya.. Daha ne diyim :champ: serefe...

serefe kardesim :champ:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Dön TSF Sohbet - Off Topic Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 52 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners