Benim şahsi fikrim Iphone 8 Plus olurdu ancak onunda 7 Plus ile tasarım farkı yok. Ben olsam 7 Plus alırdım. Şuan babam kullanıyor 7 Plus'ı ve hız olarak inanılmaz bir hıza sahip yakalayamıyorsunuz telefonu bu yüzden 8 veya X'a o kadar fiyat farkı vermeye gerek yok. Ayriyetten attığınız videodaki beyi liseden beri takip ederim inanılmaz bir Apple fanatiğidir kendisi bu yüzden sıraladıkları problemlerde büyük dertler değil zaten.

Eğer en son çıkanını alacağım diye ısrarcıysanız bütçenizde de problem yok X almakta içinizde kalmasın, ben bunu beğenmedim çöpe atsam mı demezsiniz.
Konudan ayrı olarak sayın moy'a Apple konusunda katılıyorum, zamanında lisedeyken 4s'ler bayağı popülerdi ama lisenin sonlarında çocukların telefonları ana menüde kasmaya filan başlamıştı 4'leri bitirdiler. Şimdide 5s'ler bitiyor onlarda ana menüde kasıyor.

Bu yüzden en son çıkanını almanın uzun süre kullanma gibi bir avantajı olabilir. 3 yıl önce lisedeyken ben Note 4 almıştım hala kullanıyorum hızında bir değişiklik yok daha bilgisayarımsı olduğu için daha hoşuma gidiyor telefonu taşınabilir hard-disk gibi kullandığım bile oluyor içinde sunumlar hazırlıyorum resmen bilgisayar gibi bir şey filmler oyunlar depoluyorum.

Siz tercihlerinize yazmamışsınız ama konudan ayrı olarak Note 8'ide incelemenizi öneririm çünkü kaleme alıştığınız zaman diğer telefonlarda bir şey eksik gibi geliyor, tamamen ayrı bir dünya Note serisi ve başka telefon kullanamaz oluyorsunuz sonrasında.