Sözü fazla uzatmadan konuya girelim. Bu tarz çalışmaları incelemeyi seven arkadaşlar olduğunu bir başka çalışmamda gördüğüm için fotoğrafları bol tutmaya çalıştım. Çalışmayı yapalı biraz oldu ancak şimdi yükleyebildim. Bu güzeli bir hurdacıda buldum. Görüntüden anlaşılacağı üzere perişan haldeydi. Benzin haznesi sökülemiyordu bile. Gördüğüm en ilkel benzililerden biri olunca sıkı bir pazarlık sonrası 2,5 tl ile aldım.

Yalnız iş başına geçince durumun daha da kötü olduğunu gördüm. zira parça paça bir hal almıştı bakımsızlıktan. Yüzey temizliğini yaptıktan sonra durumu aşağıdaki gibi görünüyordu. İç kısım o kadaar kötü durumdaydı ki temizlerken fotoğraf çekemedim. içindeki pamuk ve fitil artık topraklaşmıştı. Çok fazla temizlersem yama yaparken tutuncak yer kalmayacağı için bazı yerleri temizlemedim bile.

Kapak kasa kısmı ise çöküntülerle doluydu.

Delikleri yamayıp zımpara ile temizlemek ve düzlemek 2 günümü aldı. Her deliğin üzerinden tek tek geçtim.

Göçükleri çekiç marifeti ile düzelmeye çalıştım.

İşin sonuna yakın tüm parçalar bu hale gelmişti.

Fitili, çakmak taşını ve pamuğu yerleştirdikten sonra elde bulunan normal benzin ile haznesini doldurdum. Çakmak çıra gibi yanmaya başladı. Çakmağın ilkelliği ile çıkan is uyumlu oldu.

İlk kullanımını da değerli bir forum üyemizin saati için yaptığım kordonda dikiş sonlandırmasında yaptım.