Sorunuza cevap veremeyeceğim. Dostlarımız yardımcı olacaktır. Ama yazdıklarınız içerisinden önemli bir konuya değineceğim. İşinize yarayacağını düşünüyorum.
Geçen aylarda bir arkadaşım bana saate nazaran çok daha basit bir hediye gönderdi yurt dışından. Gümrükte internetten bedeline bakıp ona göre vergi çıkarmışlar. Ödedim tabii. AYnı şekilde düşük gösterilen ürünlerde süphe duyulursa internetten bedeline bakıp, fatura, kredi kartı ekstresi vs. istiyorlar.
Başka komik bir örnek vereyim. Seneler önce bizim şirkette çalışan bir genç kardeşimiz yurt dışından sahte saat aldı. Çok pahalı markalardan birini seçmiş. Kargosu takılmış.Gümrükten evrak geldi. Dönüşte yanıma uğradı anlattı. İnternetten orjinalinin fiyatına bakıp öyle vergilendirmişler. Anlatmış durumu ama biz bilemeyiz onu saatinizin vergisi budur demişler. Almadım bıraktım döndüm dedi

Sözün kısası ne alırsanız alın arkadaşınız gelirken kendisi getirsin. Çok ciddi bir vergi yükünden kurtulmuş olursunuz. 300 usd lık bir vergiden bahsediyoruz sonuçta.
Selamlar,