TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Merhaba TSF

Yeni Üyelerin Kendilerini Tanıtabilecekleri Bölüm
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Lütfen Forum Kurallarımıza Özen Gösterelim. Tüm Kurallar Sizin Daha Rahat ve Seviyeli Bir Ortamda Paylaşım Yapabilmeniz İçindir.

Forumlarımıza Kayıt Olduktan Sonra Kendinizi Tanıtmanız Tüm Üyelerimizi Memnun Edecektir.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Merhaba TSF

Mesaj bozok » 28 Ara 2011, 02:47

hoşgeldiniz :champ:
Kullanıcı avatarı
bozok

Mesaj aokyy » 28 Ara 2011, 08:27

Bu foruma üye olduktan sonra belki kendi saatinizi tasarlayıp yaparsınız. Makine Mühendisliği işleri anlamanızı kolaylaştırır, Size yeni tasarımlar hakkında çok daha fazla fikirler verir ne de olsa.
Kullanıcı avatarı
aokyy

Mesaj wWw » 28 Ara 2011, 10:03

@asymptote

Manga çevirisi yapmıyorum şimdilik fakat ciddi ciddi düşünüyorum. Açıkçası Türkiye 'de Türkçe manga yayımlayan gruplar var mı bilmiyorum? (bunun sebebi mangaları ve animeleri İngilizce olarak takip etmem)
Varsa da zaten popüler mangaları çeviriyorlardır, fakat fırsat olursa ve eğer yapılmamışsa; "Sakigake!! Cromartie Koukou", "Tengen Toppa Gurren Lagann", "Tenjho Tenge", "Hajime No Ippo", "History's Strongest Disciple Kenichi", "GANTZ", yapmak istediğim çalışmalardan. Tabi işten güçten fırsat bulup boş zamanım olursa, bu boş zamanlarda da izlediğim animelerde okuduğum mangalardan boş zamanım kalırsa ;) Fakat birkaç kişi Türkiye'de de TÜrkçe manga yayınlayan başarılı grupların olduğunu söylemişti.

@aokyy
Saatin dış tasarımının yapmak çok çok da zor değil, Catia, Solidworks bilindikten sonra oldukça zevkli olur hatta çok basit bir program olan Google Sketch Up ile de oldukça kolay ve güzel tasarımlar yapılabilir. Fakat mekanizmasını tasarlamak tamamen farklı bir boyut. Sizde makina mühendisliği öğrencisisiniz sanırım, henüz kaçıncı sınıfsınız bilmiyorum fakat makine elemanları dersi aldıysanız dişli hesabını az çok bilirsiniz, mukavemet dersi aldıysanız hesaplamaların bazen ne kadar karmaşık olabileceğini görmüşsünüzdür, şimdi makina elemanları ve mukavemet problemlerini karıştırarak bir saat yapmaya çalıştığınızı düşünün ve içerideki onlarca küçük dişliyle boğuşmaya başlayın, üstüne malzeme bilgisi gerekecek, bir sürü diferansiyel hesaplar falan, uzun iş yani, gerçi tüm bunlar için onlarca bilgisayar programı var günümüzde fakat yine de çok uzun zaman alacaktır. Ayrıca üretim için pek çok makina ve takım gerekecektir.

yanlış anlamayın hevesinizi kırmak gibi olmasın, ben sadece böyle zorlu işler için şimdilik vakit ayıramayacağımı söylemeye çalışıyorum. Eğer siz yapmaya çalışırsanız ben destek vermeye çalışırım, eminim pek çok kişi de destek verecektir. Hatta size güzel bir fikir bitirme ödeviniz olarak çok karmaşık olmasa da kendiniz basit bir mekanizma tasarlamaya çalışabilirsiniz, çok orijinal bir çalışma olur bence hocalarınız da kabul edececktir.
bitirme ödevi diyorum ama saat konusu doktora tezi bile olabilir :D

HErkese tekrardan Merhaba!
Kullanıcı avatarı

Mesaj Drago » 29 Ara 2011, 01:13

Merhaba hoşgeldiniz foruma... :champ:
Kullanıcı avatarı
Drago

Önceki

Dön TSF Üyelerimiz & Tanışma - Member Introductions

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 22 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners