TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Merhaba

Yeni Üyelerin Kendilerini Tanıtabilecekleri Bölüm
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Lütfen Forum Kurallarımıza Özen Gösterelim. Tüm Kurallar Sizin Daha Rahat ve Seviyeli Bir Ortamda Paylaşım Yapabilmeniz İçindir.

Forumlarımıza Kayıt Olduktan Sonra Kendinizi Tanıtmanız Tüm Üyelerimizi Memnun Edecektir.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Merhaba

Mesaj sifujack » 13 Şub 2010, 21:57

selamlar saygılar ;) izmirden üye oldum(karabağlar)) okulum bitti işe başlamayı bekliyorum saatlere küçüklüğümden beri ilgim verdır şimdilik aklımda seiko5 ler var bi karşılaştırma yapsanız kalie bakımından seiko orient ve citizeni nasıl sıralarsınız ,hangisi kaç puan alır :?:
le Turc genereux
Kullanıcı avatarı
sifujack

Re: merhaba

Mesaj Frax » 14 Şub 2010, 13:13

Foruma Hoşgeldiniz :)
Başlangıç aşaması için hep bir ağızdan Seiko 5 dendğini duyar gibiyim sanki :) Forumu incelerseniz ne demek istediğimi anlarsınız.Seiko konularını okumanızı tavsiye ederim.
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj nickynick » 14 Şub 2010, 14:09

Hoşgeldin sifujack,

Bu saydığın 3 markanın da Türkiye'de geçmişleri bir hayli fazla. Hangimizin dedesinde, babasında bir Seiko, Citizen ya da Orient yok ki? Tabiki bahsettiğim Seiko 5 standartlarındaki modeller. Ama günümüz modellerine bakarsak, Seiko'nun Spring Drive teknolojisi bir kaç gömlek üstün diyebiliriz diğerlerine nazaran. Ama Citizen'in Eco-Drive teknolojisini ya da Orient'in çok pahalı olmayan ama başarılı tasarımlarını da göz ardı etmemek gerek diye düşünüyorum.
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Mesaj Clk » 14 Şub 2010, 16:40

foruma hosgeldin. Diploman icinde tebrik ederiz. Umarim hayalinde ki meslege/pozisyona kisa zamanda sahip olursun.

Gelelim siralamaya:
Mutlaka Otomatik olacak ise Seiko5
Teknoloji ön planda ise Citizen Eco-Drive
Dizayn önemli ise Orient

Burada belirtilmesi gereken Seiko ve Orient 200-350 Euro kategorisinde iken Citizen 400-650 Euro!

Bahsi gecen saatler ile ilgili foruma yeterince bilgi yüklendi zannediyorum.

Iyi forumlar
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj bizantolog » 15 Şub 2010, 11:53

Hoş geldiniz...

İsteğe göre sıralama değişir, kendiniz bir değerlendirme yapmalısınız.

(Ama clk'nın yazdıklarına katılıyorum.)
Kullanıcı avatarı
bizantolog

Mesaj Bond » 16 Şub 2010, 21:55

Hoşgeldin. İyi Forumlar.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj sifujack » 16 Şub 2010, 22:15

hoşbulduk herkese teşekkürler
kusura bakmayın karşılaştırma kriterini yazmamışım ilgilendiğim saatlaer otomatik saatlerin giriş seviyesi yani seiko5 ,seiko diver citizen diver ,orient mako tarzı ucuz saatler .bu markaların giriş seviyesinin mekanizmalarını karşılaştırsak nasıl bir sonuç çıkar yani 7s26,7s36,miyota 8200,8215, ve orientin ucuz mekanizmaları gibi modelleri sıralasanız hangisi kaç puan alır ? gerçi sağolsun clk nın önerisine göre tercihim seiko 5 ten yana olacak gibi ama yinede bir karşılaştırma iyi olur
aslında hem bu forumun tamamını dem de donanım haberdeki konunun tamamını okudum ama böyle bi karşılaştırma yapılmayınca sorayım dedim
şimdilik gücüm bu saatlere yetiyor, işe başlayınca memur maaşıyla para biriktirmek çok zor olacak ama ilerde çok para biriktirirsem belki mekanizması iyi ,sürtünmesi az dendiği için co-axial li omega düşünebilirim ama şimdilik bu saatlere bakıyorum
le Turc genereux
Kullanıcı avatarı
sifujack

Mesaj Clk » 17 Şub 2010, 10:20

Bahsettigin mekanizmalar düsük fiyatlarina ragmen uzun ömürlü ürünler ancak hassasiyetleri cok düsük +/- 20 sn/gün dogal olarak hesaplanmasi gereken sapma miktari.

Benim tavsiyem hem 7s serisi hem de 82 serisini birlikte satan bir saticida rotor seslerini karsilastirarak alim yapman. Iki mekanizmanin da kendine özgü bir sesi var ve kimi zaman rahatsiz edici olabiliyor.

Sonuc iki mekanizmada 3 asagi bes yukari ayni ve yine 2 mekanizmada uzun ömürlü ama kalite beklentin cok yüksek olmasin.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Sonraki

Dön TSF Üyelerimiz & Tanışma - Member Introductions

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 46 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners