TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Merhaba

Yeni Üyelerin Kendilerini Tanıtabilecekleri Bölüm
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Lütfen Forum Kurallarımıza Özen Gösterelim. Tüm Kurallar Sizin Daha Rahat ve Seviyeli Bir Ortamda Paylaşım Yapabilmeniz İçindir.

Forumlarımıza Kayıt Olduktan Sonra Kendinizi Tanıtmanız Tüm Üyelerimizi Memnun Edecektir.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Merhaba

Mesaj asymptote » 28 Oca 2011, 02:10

Merhaba değerli forum üyeleri,

Yaklaşık bir aydır bu forumu takip ediyorum ve artık tanışma vaktinin geldiğini düşünüyorum. Foruma üye olur olmaz kendimi tanıtmak istemememin nedeni forumun beni belli konularda ikna etmesi gerektiğini düşünmem oldu. Fazlasıyla ikna olduğumu söylemeliyim. Buradan çok şey öğrendim. Böylesine güzel şeylerin paylaşıldığı, bilgiye dayalı, açık yürekli ve cesur tartışmaların yaşandığı bir ortamda katkı sunabilmeyi çok isterdim. Ancak an itibariyle sunabileceğim tek katkının bir üye olarak kendimi tanıtmak olduğunu düşünüyorum. İsmim Cengiz. 30 yaşındayım. Ankara'da bir üniversitede araştırma görevlisiyim.

Mekanik saatlere olan ilgim çok eskiye dayanmıyor, iki aylık bir geçmişi var. Bir sitede bazı saatlere yüksek oranda indirim yapıldığını farkettim ve şimdiye kadar ertelediğim bir ihtiyacı karşılamaya, bir saat almaya karar verdim. Böylelikle saat markalarını ve saatlerin özelliklerini araştırmaya koyuldum ve gördüm ki temelde saatler ikiye ayrılıyor, iletişim kurabileceklerim ve iletişime kapalı olanlar. Yüzyıllara dayanan kültürü, tecrübeyi, işçiliği, mühendisliği ve estetiği bir kenara bırakıyorum, benim için bir mekanik saati(kurmalı yada otomatik) diğerlerinden ayıran en temel özellik iletişime olanak tanıması, hatta buna sizi zorlamasıdır. Kullan at ürünler bana göre değil, kalıcı olanı isterim her zaman. Kullandığım eşya ile bir nevi duygusal bağ kurarım, işlevini kaybedince ondan kurtulmam hiç de kolay olmaz. Dolayısıyla alacağım saatin bir mekanik saat olması gerektiğine karar verdim ve bir süre daha bekleyerek, mekanizmalar ve saat markalarının kültürü hakkında biraz bilgi sahibi olduktan sonra flört edeceğim saati seçmenin doğru olacağını düşündüm. Ve sonunda seçimimi yaptım, Tissot'un Heritage serisinden Visodate modelini seçtim.

İleride başka flörtlerim de olacak ama o bundan habersiz kolumda görevini eksiksiz yerine getirmeye çalışıyor, kulağıma yaklaştırıyorum bana sadakatini fısıldıyor. Başka saatlerim de olacak evet ama bu saatimin yeri her zaman başka olacak, bunu hissedebiliyorum.
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Re: Merhaba

Mesaj Emre » 28 Oca 2011, 04:41

Hosgeldiniz Cengiz,

Forum hakkinda soylenebilecek herseyi soylemissiniz zaten. Saate olan duskunlugunuz bi omur boyu devam eder umarim, cunku bu oyle bi hobi bence. Ozenerek aldiginiz saatiniz kolunuzda tasidiginiz bi parcaniz gibi oluyor.

Tissot'unuzu guzel gunlerde kullanmaniz dilegiyle.
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj sedir » 28 Oca 2011, 07:01

Hoşgeldiniz.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj herofb » 28 Oca 2011, 10:01

merhabalar,hoşgeldiniz

forumdaki ortamı da kendinizi de çok iyi anlatmışsınız bu arada saatinizi de güle güle kullanınız
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj Frax » 29 Oca 2011, 00:48

Hoşgeldiniz güzel iletiniz için teşekkürler :)
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj nickynick » 29 Oca 2011, 01:00

TSF'ye hoşgeldiniz, keyifli vakit geçirmeniz dileğiyle.
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Mesaj asymptote » 29 Oca 2011, 01:35

Hoşbulduk, sıcak karşılama için ve iyi dilekleriniz için teşekkürler:)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Bond » 29 Oca 2011, 02:11

Asymptote TSF'ye hoşgeldin. Tanıtım mesajı için teşekkürler. Gayet güzel bir mekanik saat seçmişsin, iyi günlerde kullan. :champ: Forumlarda görüşmek üzere.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Sonraki

Dön TSF Üyelerimiz & Tanışma - Member Introductions

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 43 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners