root yazdı:Hoşbulduk arkadaşlar...
Nacizane aynen öyle

.Makina mühendisligi temelime güvenerek gaza gelmiş olabilirim ama ısrarlıyım yavas yavas techizatı kurmaya başladım..şu sıkıntılı zamanlar geçsin 3D tasarımlara start vermeyi düşünüyorum.Burdan kademe kademe paylaşımlarım olacak.Artık hayırlısı ...
Forumda sizin dışınızda bir düzine makine mühendisi daha var, fakat hiçbiri böyle çetin bir işe girişeceğini beyan etmedi henüz

Sizi cesaretinizden ötürü kutluyorum

Fakat aynı zamanda uyarıyorum! Catiada, Solidde dişli çarkları çizip anime etmenin çok daha ötesinde zorlu bir iş saat üretmek. Öncelikle bu işin bir ilmi var ve adına horoloji deniyor. Merhum George Daniels bile 37 saat üretebilmiş 80 küsür yıllık hayatında

Bugün koskoca şirketlerin birçoğunun kendilerine ait mekanizmaları yok, dışarıdan tedarik etmeyi tercih ediyorlar. Siz yaparsanız bu gerçek
in-house üretim olur herhalde
Saatlerle ilgilenmekten vazgeçmenizi kimse söyleyemez size, ancak naçizane şöyle bir tavsiyede bulunabilirim:
Asgari saatçi malzemelerini temin edin, eski ve ucuz cep saatlerinden başlayarak mekanizmaları söküp takmasını öğrenin. Daha sonra çalışan-çalışmayan eski mekanizmaları satın alıp (ebay üzerinde binlercesi var) ihya etmeye çalışın. Eski ve çalışmayan bir makineye hayat vermenin hazzı, mutluluğu yeter size. Hem uygun kasa, kadran vb. alarak kendi saatinizi de toplayabilirsiniz böylece..
Tekrar hoşgeldiniz foruma

"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein