TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Herkese İyi Forumlar

Yeni Üyelerin Kendilerini Tanıtabilecekleri Bölüm
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Lütfen Forum Kurallarımıza Özen Gösterelim. Tüm Kurallar Sizin Daha Rahat ve Seviyeli Bir Ortamda Paylaşım Yapabilmeniz İçindir.

Forumlarımıza Kayıt Olduktan Sonra Kendinizi Tanıtmanız Tüm Üyelerimizi Memnun Edecektir.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Herkese İyi Forumlar

Mesaj Turkmen » 05 Şub 2012, 23:44

Cevap veren herkese: Hoşbulduk :)

mucadeleci yazdı: kendimi anlatamadım belki ama siz anladınız beni :D suyun rengini, gülün kokusunu bana anlatabilirmisiniz !? şekerin tadı gibi bendeki bu sevda :P :)

Aynı dertten muzdaribiz, gayet iyi anlıyoruz birbirimizi. :) Olmayan saate kordon seçimi yaptığım oluyor. Hani halk arasından doğmamış çocuğa don biçmek denilir ya, aynı hesaptayım şimdilerde. "En güzel saat yapılmadı çıksın, söz alacağım." diye kandırıyorum içimde ki saat severi. :)

asymptote yazdı:Eren hoşgeldin foruma :champ: Çok sayıda saatin olması gerekmez bir saatsever olmak için.. ;) Saat sahibi olmak insana güzel duygular yaşatır elbet, bu inkar edilemez :) fakat aynı duyguları burada yada başka ortamlarda mekanik saatler ile ilgili güncel ve güncel olmayan bilgileri araştırıp öğrenerek yada eski bir mekaniği söküp takarak da yaşayabilirsin.. Önemli olan mekaniğin sana verdiği duygudur, senin ruhunu ve kalbini okşamasıdır vs.. :thumbup: Bu arada benim de üzerinde Mevlana resmi olan eski 5000 liralık banknotum var, hem de çil.. ;) :D
Resim

Saat mekaniğini daha iyi tanımak, öğrenmek hakikatten bu duyguyu yaşatıyor insana.5000 liranız çil. 7. emilsiyon olan bu 5.000 liralar 4 tertip halinde basılmıştı. Önyüzünü göremediğim için hangi tertip olduğunu yazamayacağım ama arka yüzünden anlaşılan 2. ya da 3. tertip olduğu. Seri numarasını ya da üzerinde ki "başkan" imzasından tertibi öğrenilebilir.

retrograde yazdı:Hoşgeldiniz :champ: ilgilendiğimiz konular aynı sizinle. Saat, kalem, para ve herşeyiyle nostalji.

Parker, sheaffer, pelikan diye başlayıp, cross, mondblanc ile devam eden bir hastalık.Her kalem severin yazısı güzel olması fark ettiğim bir detay. Dikkat ediyorumda bir çok saat sever, aynı zamanda kalem merakına sahip olabiliyor. Para koleksiyonuna çocuk yaşta, harçlıklarımla başlamıştım ve yaz tatillerinde sırf koleksiyonuma para katabilmek için çalışmıştım. Harçlıklarımdan fazlasına ihtiyacım vardı 8-) O zamanlarda Eskişehir'de para koleksiyoncularının mekanı olan sıcak sularda bir koleksiyoncu amca vardı, (Eskişehirli olan varsa belki hatırlar, stand üzerinde para satardı kendisi) "para hastalıktır, kapmışsın artık, gözüne uyku girmez" demişti bana. Evet, uykusuz bırakırdı beni çokça :super: Belki saatler yüzündende uykuları kaçanlarımız vardır? :) Bilirim, normaldir.

Taraftar atkısıda topladım 2 sene kadar, sonra hevesimi kaybedip koleksiyonumu bir partide sattım.

Saygılar...
Kullanıcı avatarı
Turkmen

Mesaj stark » 06 Şub 2012, 02:13

Hoşgeldiniz :champ:
Kullanıcı avatarı
stark

Mesaj Turkmen » 08 Şub 2012, 11:53

Hoşbulduk :champ:
Kullanıcı avatarı
Turkmen

Önceki

Dön TSF Üyelerimiz & Tanışma - Member Introductions

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 37 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners