mucadeleci yazdı: kendimi anlatamadım belki ama siz anladınız benisuyun rengini, gülün kokusunu bana anlatabilirmisiniz !? şekerin tadı gibi bendeki bu sevda
![]()
Aynı dertten muzdaribiz, gayet iyi anlıyoruz birbirimizi.

asymptote yazdı:Eren hoşgeldin forumaÇok sayıda saatin olması gerekmez bir saatsever olmak için..
Saat sahibi olmak insana güzel duygular yaşatır elbet, bu inkar edilemez
fakat aynı duyguları burada yada başka ortamlarda mekanik saatler ile ilgili güncel ve güncel olmayan bilgileri araştırıp öğrenerek yada eski bir mekaniği söküp takarak da yaşayabilirsin.. Önemli olan mekaniğin sana verdiği duygudur, senin ruhunu ve kalbini okşamasıdır vs..
Bu arada benim de üzerinde Mevlana resmi olan eski 5000 liralık banknotum var, hem de çil..
![]()
Saat mekaniğini daha iyi tanımak, öğrenmek hakikatten bu duyguyu yaşatıyor insana.5000 liranız çil. 7. emilsiyon olan bu 5.000 liralar 4 tertip halinde basılmıştı. Önyüzünü göremediğim için hangi tertip olduğunu yazamayacağım ama arka yüzünden anlaşılan 2. ya da 3. tertip olduğu. Seri numarasını ya da üzerinde ki "başkan" imzasından tertibi öğrenilebilir.
retrograde yazdı:Hoşgeldinizilgilendiğimiz konular aynı sizinle. Saat, kalem, para ve herşeyiyle nostalji.
Parker, sheaffer, pelikan diye başlayıp, cross, mondblanc ile devam eden bir hastalık.Her kalem severin yazısı güzel olması fark ettiğim bir detay. Dikkat ediyorumda bir çok saat sever, aynı zamanda kalem merakına sahip olabiliyor. Para koleksiyonuna çocuk yaşta, harçlıklarımla başlamıştım ve yaz tatillerinde sırf koleksiyonuma para katabilmek için çalışmıştım. Harçlıklarımdan fazlasına ihtiyacım vardı

Taraftar atkısıda topladım 2 sene kadar, sonra hevesimi kaybedip koleksiyonumu bir partide sattım.
Saygılar...