TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Herkese Teşekkürler

Yeni Üyelerin Kendilerini Tanıtabilecekleri Bölüm
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Lütfen Forum Kurallarımıza Özen Gösterelim. Tüm Kurallar Sizin Daha Rahat ve Seviyeli Bir Ortamda Paylaşım Yapabilmeniz İçindir.

Forumlarımıza Kayıt Olduktan Sonra Kendinizi Tanıtmanız Tüm Üyelerimizi Memnun Edecektir.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Herkese Teşekkürler

Mesaj Watch7 » 23 Oca 2015, 18:40

mlm yazdı:Hoş geldiniz :champ:

kilimanjaro yazdı:Kimseyi yerdiğinizi zaten düşünmüyorum ... hoşgeldiniz :thumbup:

Hoş bulduk... :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Watch7

Mesaj raven » 23 Oca 2015, 19:57

Watch7 yazdı:Selamlar... Buradaki bilgilendirmelerde emeği geçen herkese teşekkür etmek gerekir. :thumbup:
Genel bilgilerin yanında bazı sayfalar maalesef sonuca götürmeyen paylaşımlar da içeriyor, bundan tamamen kaçınmak olanaksız. Diğer yandan belli düzeyde bilgilendirmelerin derlenmesinin çok faydalı olabileceği düşüncesindeyim.
Mesela; belli markaların(Casio, Seiko, Tissot, Citizen vb.) teknolojilerinin karşılaştırılması. Örneğin hangisinin pilli saati ne kadar dayanımlıdır, pil değişimi hangisinde daha kolaydır ya da illaki teknik servis gerektirir. Ya da ışık ile, hareket ile şarjlı sistemlerde hangisi daha uzun ömürlü gibi.
Yukarıdaki gibi markalarda birbirine yakın çok model var, tecrübeli ve bilgili paylaşımcılar, hangisini ve neden tavsiye eder gibi...

Benzeri tarzda sınıflandırmalar gerçekten faydalı olur düşüncesindeyim.

Bilgi sahibi ve bu bilgisini paylaşan herkese de teşekkür ederim.
Saygılarımla...

sevgili kardeşim öncelikle hoş geldin. lakin 4. mesajında sanki 4000. mesajınmış gibi yazmışsın :shock:
hangisinin pilli saati ne kadar dayanımlıdır sorundan ne anlamalıyız? markanın pilli saatinin ömrünü mü yoksa pilinin ömrünü mü? pilin ömrü de saatin ömrü de kullanımla da alaklıdır. ayrıca pilin markası da önemlidir. mesela casio saatlerin düğmeleriyle fazla oynarsan pili çabuk biter. markası ne olursa olsun saati hor kullanırsan yine buna bağlı olarak dayanım süresi değişir.
pil değişimi hangisinde daha kolaydır? bu sorunun cevabı ise saat pili değiştirmek uçak yapmak gibi değildir hepsinin pili kolay değişir yeter ki elinde araç gereç olsun.
ışık ile hareket ile şarjlı sistemlerde derken sanırım solar, eco-drive, otomatik ve kinetik mekanizmaları kastettin. en uzun ömür yine kullanıma bağlıdır ve otomatik saat en uzun ömürlüdür yeter ki bakımlarını yaptırın (ortalama 4-5 yılda bir).
ayrıca neredeyse her markanın bilgisi forumda var. :thumbup:
viewforum.php?f=199#axzz3PfGuEKMX
ingilizce ama bilgilenmek isteyen google da çevirebilir ;) :thumbup:
biraz sert girdim galiba :?
Düşünüyorum öyleyse varım, düşünemiyorum öyleyse malım!
Kullanıcı avatarı
raven

Mesaj AKadir » 24 Oca 2015, 01:30

Hosgeldiniz.
Kullanıcı avatarı
AKadir

Mesaj Watch7 » 24 Oca 2015, 19:04

raven yazdı:
Watch7 yazdı:Selamlar... Buradaki bilgilendirmelerde emeği geçen herkese teşekkür etmek gerekir. :thumbup:
Genel bilgilerin yanında bazı sayfalar maalesef sonuca götürmeyen paylaşımlar da içeriyor, bundan tamamen kaçınmak olanaksız. Diğer yandan belli düzeyde bilgilendirmelerin derlenmesinin çok faydalı olabileceği düşüncesindeyim.
Mesela; belli markaların(Casio, Seiko, Tissot, Citizen vb.) teknolojilerinin karşılaştırılması. Örneğin hangisinin pilli saati ne kadar dayanımlıdır, pil değişimi hangisinde daha kolaydır ya da illaki teknik servis gerektirir. Ya da ışık ile, hareket ile şarjlı sistemlerde hangisi daha uzun ömürlü gibi.
Yukarıdaki gibi markalarda birbirine yakın çok model var, tecrübeli ve bilgili paylaşımcılar, hangisini ve neden tavsiye eder gibi...

Benzeri tarzda sınıflandırmalar gerçekten faydalı olur düşüncesindeyim.

Bilgi sahibi ve bu bilgisini paylaşan herkese de teşekkür ederim.
Saygılarımla...

sevgili kardeşim öncelikle hoş geldin. lakin 4. mesajında sanki 4000. mesajınmış gibi yazmışsın :shock:
hangisinin pilli saati ne kadar dayanımlıdır sorundan ne anlamalıyız? markanın pilli saatinin ömrünü mü yoksa pilinin ömrünü mü? pilin ömrü de saatin ömrü de kullanımla da alaklıdır. ayrıca pilin markası da önemlidir. mesela casio saatlerin düğmeleriyle fazla oynarsan pili çabuk biter. markası ne olursa olsun saati hor kullanırsan yine buna bağlı olarak dayanım süresi değişir.
pil değişimi hangisinde daha kolaydır? bu sorunun cevabı ise saat pili değiştirmek uçak yapmak gibi değildir hepsinin pili kolay değişir yeter ki elinde araç gereç olsun.
ışık ile hareket ile şarjlı sistemlerde derken sanırım solar, eco-drive, otomatik ve kinetik mekanizmaları kastettin. en uzun ömür yine kullanıma bağlıdır ve otomatik saat en uzun ömürlüdür yeter ki bakımlarını yaptırın (ortalama 4-5 yılda bir).
ayrıca neredeyse her markanın bilgisi forumda var. :thumbup:
viewforum.php?f=199#axzz3PfGuEKMX
ingilizce ama bilgilenmek isteyen google da çevirebilir ;) :thumbup:
biraz sert girdim galiba :?

Hoş bulduk...
Kaçıncı mesajdan sonra fikirler ortaya konabiliyor? Bu konuda bir düzenleme vardı ve görmedi isem kusuruma bakmaz kimse umarım.
Cevabınız için de teşekkür ederim, kastettiğim bu şekilde detayların ortaya çıkması işte. Yabancı siteleri de, saatforumu'nu da okudum ve zaten bunun sonucunda fikrimi beyan etmiştim.
Saat iş konusu olan ve dolayısı ile ilk elden bilgi sahibi olan kişilerin paylaşımları ve saat hobi ya da ilgi alanı olan kişilerin paylaşımları belli bir düzende(en azından bazı bölümlerde) ele alınabilirse önemli bir kaynak oluşturulabileceğini düşünüyorum.
Ör;
A marka saat
B modeli
1-2-3-4 gibi özellikler. Hatta bu özelliklere tıklayınca, köprü ile o özelliğinin açıklamasının olduğu teknik bölüme bağlantı.
Kullanılan mekanizma. Pil vb(eğer var ise) malzeme ve değişim takribi ücretleri.

Yani saatlerin var olan ürün kataloğu, bilgi ve tecrübeli üyelerin de yardımı ile bir adım daha ileri götürülebilir.

Dediğim gibi bunlar sadece düşünce, umarım belli oranda dahi olsa faydalı olur.
Saygılarımla.

toruntaybora yazdı:Hosgeldiniz.

Hoşbulduk. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Watch7

Mesaj raven » 24 Oca 2015, 19:27

Bu isteklerinizi forum yöneticisi arkadaşlara özelden yazabilirsiniz. forumun işleyişi ile ilgili teknik konular ve detaylı çalışma yapılması lazım. ticari bir sete değil TSF bunu da unutmamak lazım. :thumbup:
fikirler bilgi sahibi olduktan sonra ortaya konursa daha iyi olur. ;) örneğin bir eve girer girmez bunu kapısı yamuk denmeden önce bu kapı neden yamuk diye düşünmek ve sormak lazım. belki yamuk olması isteniyordur. ;)
Düşünüyorum öyleyse varım, düşünemiyorum öyleyse malım!
Kullanıcı avatarı
raven

Mesaj Watch7 » 27 Oca 2015, 17:44

:shock: ;)
Kullanıcı avatarı
Watch7

Önceki

Dön TSF Üyelerimiz & Tanışma - Member Introductions

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 9 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners